Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnáció csak a földön...

A reinkarnáció csak a földön érvényes vagy az egész univerzumban?

Figyelt kérdés
Tehát, ha a földön meghalok, akkor reinkarnálódhatok akár ufoként egy másik bolygón? vagy csak földi élőlényként reinkarnálódhatok?

2013. nov. 23. 18:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
52%

" 43-as írásodra: azt mivel magyarázod, hogy viszonylag sok embernek vannak előző életeikről emlékeik?"

Ezek 90%-a majmolja ezt a műfajt, kitalál egy szerinte egyedi történetet, aztán azt meséli mindenkinek. Ezek ilyen divatreikarnálódottak. Sosem voltak emlékeik korábbi életükről, viszont jól hangzik ezt állítani az ismerőseik, az emberek előtt.

5%-uk vagy valamilyen betegség, vagy valamilyen súlyosabb (gyakran fejet ért) baleset következtében valóban birtokolhat bizonyos képi emlékeket egy "korábbi életéről". Ezek sem valósak, csak azt hiszi az illető, hogy valósak. Valósként éli meg ezeket az emlékképeket, vagy legalábbis úgy éli meg, mintha valós lenne. Persze nem az, csak az agya csapja be őt. Ez a "hardverhiba" következtében fellépő téveszme.

Aki meg ezen kívül van, az annyi baromságot összeolvasott a reinkarnációról, hogy már teljesen belezavarodott, és az agya annyira rá van kattanva erre a témára, hogy képtelen a valóság és az álomvilág között különbséget tenni. Az ilyeneket hívják fanatikusoknak, ez a "szoftverhiba" következtében fellépő téveszme.

Persze, ezt nem tudom alátámasztani, ez csak egy vélemény. De még mindig kézenfekvőbb, logikusabb, mint az egész reinkarnációs história elejétől a végéig.

"Egyébként vannak műszerek az energialények, mint pl. szellemek érzékelésére, bár elég kezdetlegesek."

Hókuszpókusz meg szemfényvesztés van, működő műszer nincs.

"Az emberi szervezetnél egy érzékenyebb műszer sem lesz rá soha."

Na ez meg azért érdekes, mert épp azért készítettünk minden eddig tapasztalt jelenségre műszert, mert az emberi érzékszervek nem elég érzékenyek, vagy mert egyáltalán nincs is olyan érzékszervünk, amellyel bizonyos jelenségeket észlelni tudnánk. Mindenre lehet érzékenyebb műszert építeni, mint amilyen érzékenyek az emberi érzékszervek - már csak azért is, mert az ember érzékszervei is fizikai törvények alapján működnek, tehát leutánozható azok működése. Viszont az ember egy általános "eszköz", nem egy célszerszám, tehát egy hasonló elven működő, de célirányosan kifejlesztett műszer nagyságrendekkel érzékenyebb tud lenni, mint az ember érzékszervei.

Amit érzékelni tudunk, az kölcsönhatásba lép azzal az érzékszervünkkel, amellyel érzékeljük azt. Ha kölcsönhatásba lép vele, akkor változást idéz elő benne. Tulajdonképpen az összes érzékszervünk a változásokat érzékeli. Márpedig ennek a változásnak kimutathatónak, műszerekkel is érzékelhetőnek kellene lenniük. De nem azok, semmilyen formában. Épp ezért sokkal logikusabb azt feltételezni, hogy ez csak a képzeletünkben, a fantáziánkban létezik, semmint a valóságban.

2013. nov. 26. 19:00
 52/77 Laylah ***** válasza:
Sceptic, ebben a témában sosem fogunk megegyezni, az már tény. Ami lehetőségeket leírtál, hogy fejsérülés, meg túlzott hit, fanatikusság, rám egyik sem jellemző. Sőt, alapvetően nem is vagyok semmilyen hívő a szó szoros értelmében, mert a hit ugyebár feltételezéseken, reményeken alapul. Köszönöm szépen, fanatikus egyáltalán nem vagyok (én is leginkább a hiszem, amit tapasztalok elven működök, mint hogy minden elhigyjek kérdés nélkül), de még csak balesetem sem volt olyan soha az életben (mármint a jelenlegibe tuti nem :p ), mégis van egy-két dolog, emlék, amit nem éltem meg ez alatt a 23 évem alatt, mégis az enyémek. Helyek, hangok, emlékképek, máshonnan soha nem hallott, nem szerzett információk.
2013. nov. 26. 19:21
 53/77 Dalek Traak ***** válasza:

Az alap törvényszerűségek mindenhol érvényesek (na jó ez azért nem biztos, mert mindent nem ismerünk), így a reinkarnáció is. Ha itt van akkor van máshol is az Univerzumban.

Szóval lehet más bolygóra is leszületni, ez a meggyőződésem. Tudom, hogy sokan csak a poénkodó énemet ismerik, de ez komoly. Olyan dolgok történtek az eddigi életemben amikre nem lehet egyszerű választ adni. Ezeket nem írnám közszemlére, igazából senkinek nem mondom el. Azonban ezek a dolgok hatására biztos lettem abban, hogy nem csak az emberi forma az egyetlen.

2013. nov. 26. 19:21
 54/77 anonim ***** válasza:
előző, te is megtévesztett vagy akkor.
2013. nov. 27. 08:17
 55/77 Laylah ***** válasza:
Aqer: nem megtévesztett, hanem ébredő. Megtévesztettek azok, akik hisznek az általatok kreált krixikraxi-lumbulábi-érmelléki kuglófember hülyeségekben, ha vannak egyáltalán ilyenek, továbbá azok, akik a filmek által bemutatott módon hisznek minden ilyen létformában. Pl. hogy a démon az egy fekete füstkupac, és ha megszáll valakit, akkor az repül meg idétlenül vicsorog; hogy a boszorkány az gonosz varázslónő, aki seprűn repked; hogy a földönkívüliek csak azért jöhetnek, hogy lerombolják a világot, stb. Most hogy leírtam, döbbentem csak rá, hogy ez mekkora propaganda...
2013. nov. 27. 11:40
 56/77 anonim ***** válasza:
te mit éltél át, amit IGAZnak hiszel?
2013. nov. 27. 11:55
 57/77 Laylah ***** válasza:
Több hónapig volt kapcsolatom szellemekkel például. Vagy, találkoztam már démonnal is. Nem, nem átverés volt, ezt azért szögezem le, mert már megkaptam itt párszor. Egyik ismerősöm által jött, az ő testében. Nem ő vert át, mert olyan dolgokat mondott, amiket az ismerősöm nem tudhatott, és nem lehet csak "majd biztos beletrafálok" alapon megjátszani. Nem fejteném ki részletesebben, pedig tudom, hogy így sok teret hagyok a kötözködésnek.
2013. nov. 27. 12:08
 58/77 anonim ***** válasza:

mint mondtam, elhiszem amit írsz, csak épp' (a biblia alapján) ismerem ezen lények valódi kilétét.

a démonok ismerik életed minden pillanatát, képesek utánozni a hangod, tudnak emlékeidről, mindenről. nem nehéz nekik 1 szeánsz alkalmával 1 elhunyt ember hangján megszólalni, és transzban (reinkarnációsnak hazudott) képeket vetíteni neked.

amúgy meg az okkult hátterű (érdeklődésű) emberek kerülnek velük leginkább kapcsba. spiritiszták, ufósok, keleti guruk, és tanaik követői, new age-esek stb.... ebből is látszik, h mind (az ufók mögött is) sátán áll, a nagy hazug, aki elhiteti a Föld kerekségét, ha lehet a választottakat is.

2013. nov. 27. 12:37
 59/77 Laylah ***** válasza:
És itt lép életbe a reinkarnáció ügye. Te a Biblia alapján ismered őket, én viszont legalább 3 életemen keresztül démonmágiával foglalkoztam, valamint én magam is démonból lettem lélek.
2013. nov. 27. 12:56
 60/77 anonim ***** válasza:
az embernek csak 1 élete van. hazugság a reinkarnáció.
2013. nov. 27. 13:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!