Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnáció csak a földön...

A reinkarnáció csak a földön érvényes vagy az egész univerzumban?

Figyelt kérdés
Tehát, ha a földön meghalok, akkor reinkarnálódhatok akár ufoként egy másik bolygón? vagy csak földi élőlényként reinkarnálódhatok?

2013. nov. 23. 18:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 Rafael Csaba ***** válasza:
74%

Kedves Kérdező,

egy hasonló jellegű kérdésre már válaszoltam néhány beírásban, ott részletesebb választ találsz a nevem alatt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-karm..

Célszerű nem gondolati spekulációkba bocsátkozni a kérdést illetően, hanem megnézni, az eredeti autentikus gyökerek véleményét a reinkarnáció tana kapcsán, s az ott leírtakon gondolkodni.

Ilyen gyökerek a zsidó-keresztény hagyomány. Igen, ott is van reinkarnáció, "gil-gul"-nak, azaz "tovább gördülésnek" hívják. (pl. ezért kérdezik a farizeusok Krisztust, h "Te vagy-e Illés").

Ugyan ez figyelhető meg a buddhizmusban, azaz ott "újra testesülés van", ami hasonló a "gil-gul" filozófiájához. (olvass utána)

A hindu filozófiában máshogy jelenik meg a kérdés, azt dióhéjban kifejtettem a belinkelt oldalon.

Válaszolva a kérdésedre a hindu felfogás szerint inkarnálódhatsz más bolygó-rendszerekben is. Szabad az átjárás a bolygó-rendszerek között, ám a karma törvénye rendszerint egy adott helyhez köti az élőlényt.

A hindu hagyományokban kiemelkedő kultusza van a magasabb bolygó-rendszerekbe való megszületés megcélzásának. Ám ez anyagi-cél, ami időleges. Komolyabb iskolák az anyagi-kötöttségek alóli felszabadulást tűzik ki célul. (tehát a szanszárából való kilépést, s Istennel való együttlétet, ami már túl van az anyagi szférákon)

Kedves HakapesziM,

az általad írt estek, jó megfigyelések a személyiség zavarra és a személyiség kompenzációs törekvéseire. Ez nem függ össze a reinkarnáció témájával, inkább a pszichológia tárgykörébe tartozik.

Mivel más bolygó-rendszerekből is lehet inkarnálódni, nem meglepő, hogy most 7 milliárdan vagyunk a Földön.

Ezenkívül nem minden -földi tapasztalatokat szerző- lélek van jelen egyszerre a Földön, illetve első leszületések is lehetnek magasabb szférákból, tehát teljesen normális, hogy fluktuál az emberiség létszáma.

Üdv, Csaba

2013. nov. 25. 19:31
 32/77 Laylah ***** válasza:
100%

Rafael Csaba, imádlak. :)

aquer: ha valamit többször is megtapasztalsz, muszáj leszel hinni benne. És ezen dolgok még csak az alapok...

2013. nov. 25. 22:53
 33/77 Laylah ***** válasza:
100%
Vádoltak már elmebetegséggel, kábítószerezéssel, agykárosodással is talán, de az igazság akkor is az, hogy vannak dolgok, amiket én tudok, és mások nem. A neveltetésemmel sem lehet gond, abszolút racionalista családból származom, de gondolkodásilag már egészen kicsi korom óta más voltam, mint ők. Nem hatott rám szekta, nem erőszakoltak rám semmit, nem vagyok naiv idióta. Amit itt leírtam, az nem hit, hanem tudás.
2013. nov. 25. 22:59
 34/77 anonim ***** válasza:
be vagy csapva
2013. nov. 26. 11:24
 35/77 anonim ***** válasza:
100%
A gond az, hogy míg a tudomány legalább alapvető dolgokban egyetért (pl. erő-ellenerő, energiamegmaradás, gravitáció, elektromágnesesség, atomok, stb.), addig a különböző vallások még az alapokban sem igazán értenek egyet. Lásd a reinkarnációt, még abban a legalapabb dologban sincs egyetértés, hogy mely élőlényeknek van lelke, és melyikeknek nincs. Ahány ember, annyiféle véleménnyel, meglátással van erről. Legalábbis az oldalra irkálók hozzászólásai alapján nekem egyre inkább ez jön le.
2013. nov. 26. 14:01
 36/77 Laylah ***** válasza:

Aqer: nem vagyok becsapva, te vagy elnyomva jobban (úgy értem, én is el vagyok, de te jobban). Ezt nem kívánom kifejteni bővebben.

Sceptic: a vallási dogmák nagyjából úgy, ahogy vannak, a kukába valók.

2013. nov. 26. 14:05
 37/77 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem mindketten "el vagytok nyomva", mert mindketten valami természetfelettit, bizonyíthatatlant hisztek valósnak. A mértéken természetesen lehet vitatkozni, de szerintem ez parttalan vita lenne.

Laylah, ebben egyetértünk. Csak szerintem abban nem, hogy amit Te hiszel valósnak, az is egyfajta "vallási dogma".

2013. nov. 26. 14:20
 38/77 A kérdező kommentje:

sceptic honnan tudod, hogy a "természetfeletti" valóban természetfeletti?

mi van ha a természetfeletti valójában természetes, csak mi nem tudunk érzékelni emberi/állati létünk alatt sok dolgot! erre nem gondoltál?

2013. nov. 26. 14:44
 39/77 anonim ***** válasza:
Layla, téged gonosz szellemek tévesztettek meg. Nem tudom milyen élményben volt részed (nem az élményeid valódiságát tagadom, ill. kérdőjelezem meg) hanem azok "igaz" tartalmát. Sátán is a világosság angyalának mutatja magát, ő a hazugság atyja. Úgy hazudik, h igaznak hiszed amit mond....
2013. nov. 26. 14:48
 40/77 anonim ***** válasza:
49%

"sceptic honnan tudod, hogy a "természetfeletti" valóban természetfeletti?

mi van ha a természetfeletti valójában természetes, csak mi nem tudunk érzékelni emberi/állati létünk alatt sok dolgot! erre nem gondoltál?"

Valóban vannak olyan dolgok, amelyeket mi magunk nem tudunk érzékelni. Épp ezért találtunk fel egy rakat műszert. A rádióhullámokat sem tudjuk érzékelni, mégis kommunikálunk egymással mobiltelefonon. A gravitációt sem tudjuk érzékelni egy bizonyos határ alatt (legfeljebb közvetve), de ezért találtuk ki az Eötvös-ingát. A mágnesességet sem tudjuk érzékelni, viszont van iránytűnk. A radioaktivitásra összebarkácsoltuk a Geiger-Müller számlálót. Satöbbi-satöbbi...

Mely olyan dologra, jelenségre gondolsz konkrétan, amelyet nem tudunk érzékelni, és amelyet én természetfelettinek tituláltam, de szerinted természetes?

2013. nov. 26. 15:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!