Szerintetek ha meghalunk mindennek vége lesz? Soha sem fogunk többé létezni?
Az az igazság, hogy egyik megoldás sem tetszik nekem igazán.
Nem akarok meghalni.
De nem akarok örökké élni.
Nem akarok a mennybe kerülni, de pokolba sem.
Nem akarok újra születni, sem úgy, hogy tudom, már léteztem, sem úgy, hogy újra indul a rendszer.
3:40 érdekes,de tudom tudom,ez mind trükk mert nem bizonyítható bla bla bla
nekem van erre egy teóriám!
az évmilliók során, az evolúció alatt, olyan mértékben fejlődött az agyunk, hogy egyszerűen belegondolni is nehéz, és elhinni is lehetetlen, hogy a "bulinak" egyszer vége lesz. Egyik percről a másikra, csak úgy megszűnünk. Kész, vége! És ha belegondolsz, ez tényleg hihetetlen, és felfoghatatlan.
Mivel a hiper-szuper agyunk ezt valóban nem akarja elfogadni, (én sem akarom) ezért sok sok idő alatt, kialakultak a vallások, és a különböző teóriák, a halál utáni életről. De halál utáni élet nincs, aki két lábbal jár a földön, és reálisan, evolúciós oldalról vizsgálja a dolgokat, az tudja a sivár valóságot, hogy a bulinak, valóban vége lesz egyszer! Generációink folyamatosan megújulnak, minket pedig örökre elfelejtenek. Ez az élet rendje.
Én is a realisták közé tartozom, elhiszem, hogy vége lesz, de öregkoromra, valószínűleg én is vallásos leszek, és majd templomba járok majd, mert így sokkal könnyebb lesz elviselni a végét.
Ugy ertettem hogy a tudat megszunik hogy nem vagy az alvas kozben tisztaban a letezeseddel. Ergo az alatt magad szamara nem letezel.
CSak a kotekedoknek...
Azt sem tudjuk meghatározni, hogy mi a tudat.
Pl. ugyanaz a személy vagy, aki 1 éves korodban voltál, vagy aki 2 éve?
Valóban vannak emlékeid arról a korról de az a személy már nem te vagy. Ahogy folyamatosan telik az idő úgy halsz meg és "születsz" minden nap.
Ahogy lefekszel aludni és elveszíted az tudatodat és az önkontrollodat pont olyan a halál is.
Nem fáj az és nem rossz egyáltalán.
Gondolj bele, csecsemőkorod előtt rossz volt hogy ebben a formában nem léteztél? Persze hogy nem!
ugyanakkor mi emberek kicsit túlértékeljük az élet/halál fogalmát. Magunkból és az egónkból indulunk ki mikor ezeket a fogalmakat létrehoztuk.
Univerzumunk úgy ahogy van "él" nincs benne különbség hogy melyik részét tekinted.
Az egész dinamikusan változik és követi az "alapprogramját" ami az egyre komplikáltabb és önmegújuló folyamatokat jelenti.
A testedet felépítő atomok egy része már millió embert kiszolgált és még milliárdokat fel fog építeni.
Ezek a részecskék az ősrobbanáskor születtek szupernovákban formálódtak és mindvégig mozgásban voltak.
Képzeld magad egy hullámnak a tengeren. Te egy mintázat vagy csupán. Életünk célja hogy kövessük az alapprogramunkat és hozzáadjunk a mintázatok bonyolultságához. (azaz fejlődjünk)
Ezen az analógián elindulva te soha nem születtél meg így nem is halhatsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!