Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Összeegyeztethető a reinkarnác...

Összeegyeztethető a reinkarnáció és az evolúció elmélete?

Figyelt kérdés
2011. dec. 25. 22:32
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
21%

"Milyen semmiből? Nem vagy képes felfogni hogy anyag mindíg volt és mindig ugyanannyi? A föld egy izzó anyaghalmazból szakadt ki és a felületének egy része adta az élethez szükséges anyagokat. Nem veszed észre hogy a földben ugyanazok az anyagok vannak mint az élőkben?Milyen a felfogóképességed?"

te beszélsz felfogoképességekről te ökör?

hogy lett élő az élettelen anyagból?

a kis porszem beszélni kezdett??? te nagyokos

2011. dec. 26. 23:58
 32/53 anonim ***** válasza:
54%

A probléma ott van hogy még a mai technikával sem tudnak élettelenből élőt létrehozni. Ahhoz hogy létrejöjjön az élet a puszta anyagból ráadásul még az élethez szükséges feltételeknek is meg kellett valósulniuk. Kozmológusok mondták, hogy az univerzumot mintha pont az életre állították volna be, gravitációval, kölcsönhatásokkal.

A reinkarnáció pedig nem zárja ki az evolúciót, azaz összeegyeztethető lehet.

2011. dec. 27. 00:47
 33/53 anonim ***** válasza:

Digo:

Az, hogy a mai technikával mire nem vagyunk képesek, semmit nem jelent. Bőven van még hova fejlődni e téren, ne tekintsük késznek a tudományt és a technikát. A megbundázott világegyetemre pedig ott a gyenge antropikus elv: azért veszünk észre magunk körül életre megfelelő világegyetemet, mert ha nem lenne életre megfelelő, nem élnénk, hogy észrevegyük. Valószínűbb, hogy az élet alkalmazkodott a körülményekhez, nem a körülmények az élethez. Ha meg teremtő műve, miért nem tette tágabbá a megfelelési határokat? Miért csak ilyen éppenhogycsakra? Hiszen a teremtő az elemi részecskék tulajdonságaival is tudott babrálni...

A párral ezelőtti (27) eszmefuttatásomban pedig arra jöttem rá (mondjuk már régebben is), hogy a reinkarnációban való hit magával hoz egy valamiféle felsőbb értelemben való hitet is. Muszáj neki, hisz magától nem lesz olyan a reinkarnáció, mint amilyennek beállítják.

2011. dec. 27. 08:55
 34/53 anonim ***** válasza:
Evolúció? A "gyors" régészek találtak már 3500 éves alumínium golyót pl...Deni-papi
2011. dec. 27. 09:26
 35/53 anonim ***** válasza:
Az a baj szerintem,hogy az evolúcióról , az anyagok természetéről olyanok vitatkoznak akiknek csak halvány emlékeik vannak az iskolából, esetleg némi tájékozottság az újságokból. El kellene fogadni a vegyész véleményét. A reinkarnáció pedig valóban nem tény, de a benne való hit pszichológiai jelenségként érdekes.Akár terápiás hatással is bírhat egyes emberek kedélyállapotára vonatkozóan. Egyfajta ,,vígaszág" sokak számára a többi valláshoz hasonlóan. Erről inkább egy rendes pszichológus tudna beszélni. Nem para , hanem igazi, aki egyetemet végzett.
2011. dec. 27. 11:37
 36/53 A kérdező kommentje:
Raymond Moody foglalkozik parapszichológiával, egyetemet végzett, doktorátusa van, és egyetemen tanít.
2011. dec. 27. 11:46
 37/53 anonim ***** válasza:
19%

Én is vegyész vagyok. A kettő nem zárja ki egymást. Én mind a kettőt vallom. A vegyész az anyagi világ szabályait használja az anyagi világban való élethez.

Ha nincs reinkarnáció ugyan mi értelme az életnek?

Vegyész1: Nem is arra válaszolsz, amit kérdeznek. Lehet, hogy okos vagy mint vegyész, azért én nem tanulnék Tőled.

Addig van reinkarnáció (egy -nevezzük most léleknek-számára), míg nem szerzi vissza minden darabját. Ekkor istenné válik, és többé már nem jön ide. Nem is akar és nem is kell neki. Tehát istenképzőben vagyunk. Jó tanulást mindenkinek!

2011. dec. 27. 12:13
 38/53 anonim válasza:
9%

Nagyon érdekes volt a kérdés, köszönöm a kérdezőnek!

A válaszokat olvasva bosszantott, hogy egyébként tanult emberek milyen megalázó stílust engednek magunknak, ha valaki nem osztja 100%-ban az ő nézetük.

Szerintem teljesen összeegyeztethető a kettő függetlenül a "bizonyítottsággal" (a kérdés nem is arra vonatkozott, hogy van-e bizonyíték a reinkarnációra).

A reinkarnáció is a személy alakulására, fejlődésére, "tökéletesedésére", "fejlődésére", "javulására" irányul, mint ahogy az evolúció is.

Az egyik elméletet egy hit alapján fogalmazták meg, a másikat egy elmélet alapján, és mindkettőre keresik a bizonyítékokat.

A testi "bizonyítékok" megfoghatóbbak, így a materialista szemléletű emberek sokkal inkább elfogadják az evolúció bizonyítottságát, míg a reinkarnációs elmélet lelki-szellemi területet érintenek, itt sokkal kevésbé kézzelfogható maga az elmélet is, a "bizonyítékai" pedig még inkább.

Ezzel együtt (véleményem szerint) a kettő teljesen "megfér" egymás mellett, sőt, szerintem nem is nélkülözheti egymást.

A testi "fejlődés-alakulás" természetes velejárója kell, hogy legyen a tudati-lelki-szellemi "fejlődés-alakulás" is, mint ahogy fordítva is. (Szerintem..) :)

2011. dec. 28. 12:38
 39/53 anonim ***** válasza:
100%

ZenKe:

"A reinkarnáció is a személy alakulására, fejlődésére, "tökéletesedésére", "fejlődésére", "javulására" irányul, mint ahogy az evolúció is. "

Nem, az evolúció nem erre irányul. De ezt már leírtam, csak el kellett volna olvasni. És ez nem személyes vélemény, ez tény.

2011. dec. 28. 12:49
 40/53 Antimod ***** válasza:
67%

"itt sokkal kevésbé kézzelfogható maga az elmélet is, a "bizonyítékai" pedig még inkább"

Nem annyira, csak mivel dokumentált esetek vannak, nem kézzelfoghatóak, számokkal kifejezhetőek. Erre pedig könnyű ráfogni, hogy kitalálták, illetve meg sem történt az egész eset. (Sokezer ilyen van egyébként.)

Én is baromi szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal kapcsolatban, de egyre inkább úgy látom (tisztán logikailag), hogy el kell fogadnom bizonyos jelenségek létezését úgy is, hogy csak nagyon keveset tudunk róluk.

2011. dec. 28. 12:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!