Összeegyeztethető a reinkarnáció és az evolúció elmélete?
Érdekes felvetés!
Szerintem miért ne lenne összeegyeztethető?
Tulajdonképpen nincs közös pontjuk, tehát ha nagyon akarjuk, elférnek.
Talán az lehet kritikus, hogy amíg a reinkarnáció a lélek útját követi, az evolúció, avagy inkább a biológia szerint nincs lélek, csak elektromos és biokémiai folyamatok. Ha meg nincs lélek, az nem tud vándorolni.
És mindeddig SEHOL nem láttam épkézláb választ arra vonatkozólag, hogy mi is az a lélek. Ami hát nem elhanyagolható a vándorlása szempontjából. Ellenben kb minden életfolyamat megmagyarázható a már említett elektromos és biokémiai (esetleg kvantumos) jelenségekkel. Ez alapján reinkarnáció nincs is. A tudományos (avagy a materialista, amit kéretik nem a "gonosz" és "ostoba" szavak szinonimájaként használni) világnézetbe sem fér bele a reinkarnáció, ugyanis az általa alkalmazott ok-okozati összefüggések nélkülözik a tudományos alapot.
"Ellenben kb minden életfolyamat megmagyarázható a már említett elektromos és biokémiai (esetleg kvantumos) jelenségekkel."
Csak éppen a kialakulása nem. Mármint a kezdeti. Miből lett az élet? A semmiből?
Az evolúció nyilvánvaló (egy bizonyos szintig), de mindig az a bajom, hogy miből kezdődött?
Ha a reinkarnációra úgy tekintesz, mint a lélekkel kapcsolatos dologra, az evolúcióra pedig úgy, mint ami a testtel, szervezettel kapcsolatos, párhuzamosan is létezhetnek.
"Szerintem miért ne lenne összeegyeztethető?"
A tudományt a hittel felesleges keverni!
*
bocsánat: ha a tudomány választ ad a miértre.
" Miből lett az élet? A semmiből?"
Milyen semmiből? Nem vagy képes felfogni hogy anyag mindíg volt és mindig ugyanannyi? A föld egy izzó anyaghalmazból szakadt ki és a felületének egy része adta az élethez szükséges anyagokat. Nem veszed észre hogy a földben ugyanazok az anyagok vannak mint az élőkben?Milyen a felfogóképességed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!