Összeegyeztethető a reinkarnáció és az evolúció elmélete?
"Te komolyan nem tudod hogy bármely élő szervezet miből áll? Hallottál olyanról hogy kémiai elemek?Hogyan vizsgázol le az iskoláidban kémiából fizikából biológiából?Nem gondolod hogy a tudásod felfogóképességed a 0-át se éri el?"
Veled ellentétben pontosan tudom, miről beszélek, te még azt is képtelen vagy felfogni, amit kérdeztem tőled. Ezt a stílust pedig anyukáddal szemben engedd meg magadnak! Élőben messze nem lenne ekkora pofád.
" Élőben messze nem lenne ekkora pofád"
Nekem élőben még ennél is nagyobb pofám volt ugyanis merő véletlenségből kémiát tanítottam egypár egyetemen!Én tanár voltam nem karate bajnok, és mellesleg hetven éves vagyok.
"Én sem pisis gyerek vagyok"
Ahhoz képest a kémiai tudásod elég gyér.Az igaz hogy az oktatásban nem került sor vitára mert a delikvenst egyszerűen eltanácsoltam mivel nincs szükség olyan "szakemberre" aki nem tud érdemben.Hiszen milyen kémikusok azok akik pld az EU-ban a vörösiszapot nem veszélyes anyagnak nyilvánították?
Nemrég kerekasztal beszélgetés zajlott a témáról a Mindentudás Egyeteme klubbjában, fizikusokkal, kutatókkal, tanárokkal.
a reinkarnáció az egyén "lelkének" fejlődését szolgálja...szóval a válasz tök egyszerű...nem csak fizikai, hanem azzal arányban szellemi evolúció is zajlik. kérdés merre felé néz a kacsacsőr, mi az elsődleges létező...szellem(elme), vagy anyag. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Váó, én is vegyésznek tanulok egy jó nevű magyar egyetemen. Just for fun felvettem a mostani félévben kozmológiát, és tanultunk az Ősrobbanásról is. Meg olvastam egyéb könyveket a témáról (John Gribbin, Paul Davies, Stephen Hawking), és kb az lett a konklúzió, hogy arról, hogy "mi volt az ősrobbanás előtt?" tök fölösleges beszélni, mivel ami akkor volt (vagy nem volt) annak semmiféle hatása nem lehetett az ősrobbanás utáni eseményekre.
Való igaz, hogy úgy gondoljuk, hogy maga a tér és az idő is akkor keletkezett. A robbanást nem egy klasszikus robbanásként kell elképzelni, nem a térBE robban bele a mi, hanem maga a tér robban ki, és az tágul. Megvan a kellően bonyolult matematikai alapja, amiből a gyik ezójába írók 99%-a egy árva mukkot nem értene, úgyhogy a szobatudós filozofálgatást tessék elfelejteni, nem fogjátok megcáfolni, sem megérteni a dolgot vele.
Ugyanúgy az evolúció sem egy kis kétmondatos tudományág, amihez külön képzés nélkül érteni lehetne. Ezt sem fogjátok tudni megcáfolni magatokban. És az evolúció, sem Darwin NEM szól az élet kialakulásáról! Ahogy az evolúció NEM a "fejlődésre" törekszik! Az evolúció pusztán a meglévő élet szerveződését írja le, hogy az adott környezetben minél életképesebb életforma élhessen. Ez nem fejlődést meg okosodást jelent. Ha butulással javulnak a túlélési esélyeink, akkor butulni fogunk. Itt bukik a reinkarnáció evolúciós elmélete, ugyanis az valamiféle lelki fejlődést ír le. A jobb felé. Na de nincs rá semmilyen törvény, hogy mi is lenne az a jobb. Kinek ez a jó, kinek az. Ez mind-mind emberi kitaláció, hogy a reinkarnációban mit vesznek annak. Az evolúció nem így működik. A fejlettség is egy emberi megnevezés, attól függően, hogy mit veszünk annak, más és más a legfejlettebb életforma a Földön. Egyedek száma? Baktériumok! Legnagyobb életbenmaradási körülményintervallum? Megint baktériumok. Legnagyobb testméret? Kékbálna. Leggyorsabb? Valamelyik sólyom. Na akkor mi is a fejlettség?
Érdekes volt a vita. Reinkarnáció nem létezik , így kissé meddőnek éreztem ezt a részét.
Amúgy egy vegyésszel ne vitatkozzon az akinek fogalma sincs semmiről. Vita csak azok között lehet akik mindketten tájékozottak szerintem.
ma 15:51
Azt kijelenteni hogy "reinkarnáció nem létezik" ugyanolyan butaság mint kémiáról vitatkozni egy vegyésszel.
Akkor írjuk azt, hogy a reinkarnációra egy árva kis bizonyíték sincs (a csodálatos előző emlékek valahogy nem igazi bizonyítékok), míg az evolúció sokszorosan bizonyított.
Persze ettől még lehet reinkarnáció - elférnek, ahogy valaki írta - de eléggé valószínűtlen.
Az élet kialakulása is egyre jobban bizonyított már... mint ahogy az ősrobbanás is.
Az ősrobbanásban pedig ott volt a mai világmindenség minden tömege - de még energia formájában: anyag (olyan, mint a mai) ott még nem volt. De nem is ott keletkezett, hanem még később! Akkor, amikor már eléggé lehűlt ahhoz, hogy ne repüljön szanaszét még az atom is a saját energiájától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!