A reinkarnációt, a tudományos példabeszéd cáfolja?
Amikor kicsi voltam és a reinkarncáió szóba került ókori történelemből, ugyanazt a példabeszédet mondta a tanítónő, amit akkoriban az ókori keletről vetített iskola TV sorozatban és úgy gondoltuk gyerekek, hogy ez hiteles cáfolata a reinkarncáiónak. Nem tudom, hogy lehet ezt egyáltalán védeni. Aki benne van ebben az elméletben és mélyebben ismeri nem gondolja ezután is, hogy tévúton járt?
Azt mondta a tanítónő, hogy kizárt a a reinkarnáció. Nem jönnek rá, hogy téves abból, hogy nincs annyi kirány, mint nincstelen. Magyarán ; a sok koldus, hajléktalan manapság csövesként ismert emberből rengeteg van. Viszont Királyból, miniszterből, Bankigazgatóból annak idején püspökből kevés van. Nem születhet minden szegény ember gazdagnak hiszen nincs annyi. A társadalomba sok szegény de kevés gazdag van. Itt megdöl a reinkarnációt?

Ezért kell a következményt, mint hatást megtapasztalnod, hogy gyakorold az együttérzést.
Hat ha a rossz kell ahhoz hogy legyen benned együttérzés, akkor a sok traumával nem fog sokat elérni a kamra, mert nagyon sok ember ettől erzeketlenne válik.
Tudod, van olyan hogy akkora sokk ér, hogy másképp nem birnad feldolgozni
És az érzéketlenség azt eredményezi hogy le fogod szarni az empátiát…
Én már totál érzéketlen vagyok, semmilyen ember nem tud érdekelni… pl szerelmes sem tudok lenni, pedig azért az rengeteg embernek megy.
Annyira nem érzek már semmit hogy néha elgondolkodom hogy ez már talán egy enyhébb pszichopátia… és ez a sok trauma miatt van.
Bár szerencsére negatív dolgokat sem érzek senki irtant(amíg nem ártanak, ami egyfolytában megtortenik) csak egyszerűen hidegen hagy mindenki…
Soha az életben nem tudna előfordulni, hogy nekem pl lesz egy barátom akit megszeretek. Az összes embert akit munka, tanulás, utazás miatt megismertem, mind totál hidegen hagynak és nagyon magasról tojok rájuk. Soha nem tudnám kedvelni egyiket sem
De pl. már ha hallok valamilyen nagyon megosztó vagy megbotránkoztató hírt ami alatt van 600 db komment mindenki hőbörög meg sopánkodik hogy úristen mi történt valakinek ez a véleménye a másik felének pont az ellentettje én meg közben csak nézem azt a hírt nézem a főszereplőjét és rájövök hogy olyan szinten leszarom amit le sem tudok írni…
Hat ezt okozta nálam a karmám.
Lehet emiatt is kell bunhodnom, de már így maradok

Tévedsz, nem csak másokkal kell együttérezned, hanem magaddal is, erre viszont egy fájdalmas esemény is rádöbbenthet.
Valahogy így:
"Ahol eltörtél, ott leszel erős"
"Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik. Aki fölfelé lát, ott lesz erős, ahol eltört, és ott legyőzhetetlen, ahol sokat vesztett. Kudarcaiból
hajtóanyag lesz, vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá." (Müller Péter)

"az előző életeiket reklámozó emberek általában arról számolnak be, amit még Mónika is megjegyzett nevetve a Mónika-show-ban:
- Milyen érdekes, hogy mindenki királyfi vagy királylány volt, de soha nem libapásztorlány.
Ha szeretnéd tudni, hogy a fenti kijelentés megfelel-e a valóságnak, akkor előző életes regressziós hipnózissal foglalkozó pszichológusok és phichiáterek által írt, konkrét esettanulmányokat tartalmazó könyveket lenne érdemes elolvasnod, hogy statisztikailag reprezentáns minta alapján tudj véleményt formálni.
De nyilván levonhatsz komoly következtetéseket a Mónika show c. műsorban hallottak alapján, ha ez számodra egyrészt hiteles forrás a témában, másrészt statisztikailag reprezentánsnak ítéled.

24.
Továbbra sem hatnak meg ilyen butaságok, én most is csak a kérdésre akartam válaszolni, nem másoknak magyarázkodni, akik csak értetlenkednek, más idejét feleslegesen rabolják.
Ez nem egy vitafórum, itt a kérdésekre kell válaszolni.
Milyen érdekes, itt is sok válasz van, amiről nekem magamban megvan a lesújtó véleményem, mégsem kötök bele a válaszok íróiba, akkor reggeltől estig értelmetlen veszekedéssel menne csak az idő.
De én nem vagyok konfliktusfüggő, mint egyesek, akik itt élik ki az agressziójukat, kötekednek állandóan. Nekem ez nem tűnik egészségesnek.
Ha megfigyeljük, mint a legtöbb kérdés alatt, itt is békésen haladna a téma fonala, az emberek válaszolgatnak szépen sorban, a szabályzatot betartva.
Csak megint van sajnos egy-két kötekedő elem, akik nem bírják ki piszkálódás nélkül. Még, ha valami értelmes mondandója lenne, de nem.
-------------------------
A tudomány mai állása szerint ilyen hipnotikus marhaságok nem jelentenek semmit, mivel nagyon könnyen befolyásolható az alany a "kezelőszemély" által kívánt irányba.
Hogy valaki milyen rosszindulatúan forgatja ki ironikus utalásom a Mónika Show-ra, milyen általa kitalált hülyeségeket magyaráz bele, az is az embert minősíti.
Válaszolt itt valaki a kérdés megfejtésére, amire (bár én magamtól is ezt írtam volna), épp Mónika megjegyzése világított rá, én csak felhasználtam azt egy szemléletes példaként?
Hiszen a kérdésből hiányzik egy lényeges elem, azért tűnt ebben a formában logikátlannak, amit én egészítettem ki.
----------------------
Egyébként nem, én sem ülök a Mónika Show előtt, csak van egy idős rokonunk, aki demens / skizoid (nem az én vérrokonom, ami ugyebár örökletes szempontból lényeges), ő ilyen műsorok ismétlésével jól el van magának. Ott szoktam belelátni egyes epizódokba. Verekedések között akadnak azért néha érdekes témák is, ilyen volt például a zavaros tekintetű és beszédű reinkarnáltak felvonulása.

#24 Sajnos amint látod, Szervizmérnök nem hisz ebben az egészben, akárhogyan próbálod más belátásra bírni.
A Mónika show sajnos többnyire csak lejáratja ezt a témát. Bár lehet, hogy voltak benne igaz dolgok, amikor éppen ez volt ebben a műsorban a téma.

"Azt mondta a tanítónő, hogy kizárt a a reinkarnáció. Nem jönnek rá, hogy téves abból, hogy nincs annyi kirány, mint nincstelen."
Megkérdezhetem, hogy a te gondolatmeneted szerint miért tekinthető cáfolatnak a reinkarnáció létezésére az, hogy régen kevesebb volt a király, mint a nincstelen, manapság meg több a szegényebb sorsú ember a világban, mint a kifejezetten gazdag?
Te milyen összefüggést látsz a két dolog között?

Szeretném megkérdezni, hogy amit a tanítónődre és egy "iskola TV sorozatra" hivatkozva leírtál, az szerinted mitől tudományos, mitől példabeszéd, és milyen, a reinkarnációról alkotott elképzelésből, feltételezésből kiindulva látod benne annak cáfolatát.
Köszönöm, ha leírod, mert tényleg szeretném megérteni, hogy mi a kérdésed, illetve állításod mögötti logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!