Melyik a kedvenc példabeszéded az Újszövetségből, és mért?
Ez az egyik kedvenc példabeszédem, mert segít megértetni azt, hogy miért fontos a megbocsátás:
Máté 18,21-35
Ekkor hozzá menvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és neki megbocsátanom? Még hétszer is?
Monda neki Jézus: Nem mondom neked, [hogy] hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.
Annak okáért hasonlatos a mennyeknek országa a királyhoz, aki számot akar vala vetni az ő szolgáival.
Mikor pedig számot kezde vetni, hozának eléje egyet, aki tízezer talentummal vala adós.
Nem tudván pedig fizetni, parancsolá annak ura, hogy adják el azt, és a feleségét, és gyermekeit, és mindenét, amije vala és fizessenek.
Leborulván azért a szolga előtte, könyörög vala neki, mondván: Uram, légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek neked.
Az úr pedig megszánván azt a szolgát, elbocsátá őt, és az adósságot is elengedé neki.
Kimenvén pedig az a szolga, találkozék eggyel az ő szolgatársai közül, aki száz dénárral vala neki adós, és megragadván azt, fojtogatja vala, mondván: Fizesd meg nekem, amivel tartozol.
Leborulván azért az ő szolgatársa az ő lábai elé, könyörög vala neki, mondván: Légy türelemmel hozzám, és mindent megfizetek neked.
De ő nem akará, hanem elmenvén, börtönbe veté őt, mígnem megfizeti, amivel tartozik.
Látván pedig az ő szolgatársai, amik történtek vala, felettébb megszomorodának, és elmenvén, mindent megjelentének az ő uruknak, amik történtek vala.
Akkor előhívatván őt az ő ura, monda neki: Gonosz szolga, minden adósságodat elengedtem neked, mivelhogy könyörögtél nekem.
Nem kellett volna-e neked is könyörülnöd a te szolgatársadon, amiképpen én is könyörültem terajtad?
És megharagudván az ő ura, átadta őt a hóhérok kezébe, mígnem megfizeti mind, amivel tartozik.
Eképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szívetekből meg nem bocsátjátok, ki-ki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.
Márk evangéliuma a magvetőről.
Miért is?
A REALITÁS határát súrolja.
Kedves Potyondi Gergely!
Bárcsak a doktor miniszterelnök úr is ismerte volna ezt a szép példabeszédet, és mnegbocsájtott volna Iványi Gábornak, amiért az nem állt be a seregébe....de sajnos a papok eltitkolták előle a könyvnek ezt a szakaszát, és így sajnos nincs tudomása erről :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!