A reinkarnációt, a tudományos példabeszéd cáfolja?
Amikor kicsi voltam és a reinkarncáió szóba került ókori történelemből, ugyanazt a példabeszédet mondta a tanítónő, amit akkoriban az ókori keletről vetített iskola TV sorozatban és úgy gondoltuk gyerekek, hogy ez hiteles cáfolata a reinkarncáiónak. Nem tudom, hogy lehet ezt egyáltalán védeni. Aki benne van ebben az elméletben és mélyebben ismeri nem gondolja ezután is, hogy tévúton járt?
Azt mondta a tanítónő, hogy kizárt a a reinkarnáció. Nem jönnek rá, hogy téves abból, hogy nincs annyi kirány, mint nincstelen. Magyarán ; a sok koldus, hajléktalan manapság csövesként ismert emberből rengeteg van. Viszont Királyból, miniszterből, Bankigazgatóból annak idején püspökből kevés van. Nem születhet minden szegény ember gazdagnak hiszen nincs annyi. A társadalomba sok szegény de kevés gazdag van. Itt megdöl a reinkarnációt?

Ez csak a tanító néni elgondolása, itt meg egy valódi megtapasztalás, könyvet is írt róla:

A tudomány, jelenlegi fejlettségi fokán nem vizsgálja a reinkarnációt. Se szándéka, se módszertana, se eszközei nincsenek meg hozzá. A valódi tudósok ezt így el is mondják, hogy vizsgálhatatlan.
Az olyan féltudósok, mint pl. a gyakran ebben a kat.-ban szédelgő Szervízmérnök nevű gyakorizó persze más állásponton lesz. Neki nincsenek spir. tapasztalatai, ennek tudatában kell kezeli a véleményét.
Nem, lineáris, hétköznapokban használt logikai alapon nem levezethető a reinkarnáció léte, de el sem vethető. Két beszélő fej ezt nem fogja megoldani bármilyen okos videóban sem.

Ha Elfogadjuk a reinkarnáció létezését, akkor egyértelmű hogy rossz kamrából sokkal több van mint jóból.
Ezért van az hogy sokkal kevesebb a gazdag ember mint a szegény, hiszen a gazdagság a legjobb karma, a szegénység meg a legrosszabb
Szép emberből is végtelenszer kevesebb van mint átlagosból és csúnyából, ez is azt bizonyítja hogy kevés a jó karma
Mondjuk honnan is lenne jó karmája az embereknek, mikor ennyire igazságtalanul vannak elosztva a jó dolgok, Nyilván ezt Frusztrációhoz vezet amiből egyenesen következik rosszindulat a gonoszság…ördögi körnek tűnik

Ha a bűnhődés lenne a célja a karmának, és reinkarnációnak, akkor valószínűleg így is lenne. De a karma, és a reinkarnáció nem büntetés, csak következmény. Nem azért születik meg az ember, hogy élvezze az előző élete jótetteit, vagy hogy szenvedjen a rossz tettek miatt. Azért születik meg, mert élt, és cselekedett előző életében, egészen a halála pillanatáig. Nem minden cselekedetnek lehet meg a következménye ugyanabban az életben. Gyakran ez egyszerűen nem lehetséges. De a valóság az, hogy a legtöbb rossz dolog, ami felnőtként történik az emberrel, az az adott életből fakad, nem az előzőből. Azok egy jelentős része már születéskor jelen van, amik az előző életekből származnak.
Az viszont igaz, hogy rossz karmából több van. Nem az igazságtalan elősztás miatt, hanem mert az ember egyszerűen hajlamosabb a könnyű, önző utat választani, és ez általában rossz karmát okoz.

Lehet hogy nem bűnhődés és jutalom a karma és lehet hogy az ember nem azért születik meg hogy élvezze vagy elszenvedje a jó vagy rossz karmáját, de közben mégis csak ez történik hiszen az emberek pont így tapasztalják meg az életet. Hogy jó vagy rossz dolgok történnek velük.
És a jót jutalomnak, a rosszat bűnhődésnek fogja felfogni mindenki.
Ebbe bekavar az “isten ad és elvesz” című szólásmondás, ami nem tudom hogy igaz e, de nagyon úgy nez ki hogy működik, mert bár valóban van olyan hogy vki mindenből rosszat vagy jót kap, de a legtöbbször úgy alakul hogy akár extrém jót is kaphat valamiből ugyanaz az ember meg extrém rosszat.
Ami nem tudom hogy miért van, kicsit logikátlannak tűnik számomra karma szempontjából, pedig ez a helyzet.
Ha a rossz ami felnőttként történik veled már ebből az életből fakad, azt is erősen az előző élet karmaja határozza meg, mert amit csinálsz az meg a gyerekkorból fakad, amit meg az határoz meg hogy hova születsz.
És ha pl ptsd-d van ami közben 150 féle különböző rossz emlék tud feljönni(ami már az elviselhetetlen kategória), abban már biztosan van valamilyen külső behatás a karma által, mert nehezen tudom elképzelni hogy valaki véletlen ennyi rossz helyzetbe, ember közé sodorja magát. Magamról beszélek most, ezért vagyok ebben ennyire magabiztos.
Ezért is hiszem hogy az előző életek karmáját nem lehet kis mértékben sem oldani.
Kérdező az én sztorimból is láthatod hogy logikus hogy van karma csak az nem logikus hogy a kövi életben ér utol ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!