Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek abban, hogy egy élet...

Hisztek abban, hogy egy élet sorsa már születéskor megpecsételődött?

Figyelt kérdés

okt. 24. 08:07
1 2
 11/19 Grimfox ***** válasza:
83%
9, Ha szentéletű, akkor semmit. Keresztényi jámborság, meg minden. :D
okt. 24. 17:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem minden dől el akkor. Egy eszközrendszert kapsz, egy programot, amit erre vagy arra is használhatsz, vagy nem használhatsz semmire.

Nem minden dől el. Azt, hogy amit induláskor kapsz mire használod, abban te döntesz.

okt. 24. 20:25
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

a biblia alapján bizony előre elrendelte Isten születésunktől kezdve a sorsunkat

Róma 8:29-30 - „Mert akiket előre ismert, azokat előre is elrendelte, hogy hasonlók legyenek fia képéhez; hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Akiket pedig előre elrendelt, azokat el is hívta; akiket pedig elhívott, azokat meg is igazította; akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.”

Efézus 1:4-5 - „Mert ő benne választott minket őbenne a világ teremtetése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte a szeretetben. Előre elrendelte, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, az ő akarata szerint.”

2 Timóteus 1:9 - „Aki minket üdvözített, és szent hivatásra elhívott, nem cselekedeteink szerint, hanem az ő saját elhatározása és kegyelme szerint, amelyet Krisztus Jézusban adott nékünk örök idők előtt.”

Róma 9:15-16 - „Mert azt mondja Mózesnek: Megkegyelmezek annak, akinek akarok, és megkönyörülök, akiken akarok. Azért tehát nem függ sem az akarástól, sem a fáradozástól, hanem Isten irgalmától.”

János 6:37 - „Minden, amit nekem ad az Atya, hozzám jön; és aki hozzám jön, azt nem bocsátom ki.”

János 10:27-29 - „Az én juhaim hallják az én hangomat, és én is ismerem őket, és követnek engem. És én örök életet adok nékik, és soha nem vesznek el; és senki sem ragadhatja ki őket az én kezeimből.”

Filippiek 1:6 - „Bízva vagyok abban, hogy aki elkezdte bennetek a jót, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.”

Zsidók 10:14 - „Mert egyetlen áldozatával mindörökre tökéletessé tette azokat, akiket megszentel.”

okt. 25. 06:20
 14/19 anonim ***** válasza:

12 jah csak az a “program” meg fogja határozni az életed 99 százalékát

Főleg ha rossz

És ha rossz az nem véletlen

Hanem a sok rossz karma

Ezért is mondom én hogy akinek rossz a karmája az élete végéig kitart, bármit csinál

Mert vezekelni kell.

okt. 25. 06:27
 15/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
28%

A keresztények szerint mindenkinek egy élete van, amit az ítélet követ.

Ha az élet (sors) előre meg lenne írva, akkor nem lenne jogos az ítélet. Mondhatni, igencsak méltatlan, pokolban bűnhődni olyasmiért, ami már előre meg volt írva.

Ez mondjuk nem az egyetlen ellentmondás, egy több ezer éves mesevilágban.

A szándék persze világosan kidomborodik: sakkban tartani a népet, hogy tűrjék jámboran a sanyarúságot, cserébe a mennybe jutásért.

A gonosz gazdagok pedig hősiesen vállalták a poklot. Valamit, valamiért. Meg amúgy is előre megírták nekik ezt a sorsot, tehát voltaképpen áldozatok is. Megint egy paradoxon, nem számít.

okt. 25. 06:51
 16/19 anonim ***** válasza:
Már a születés előtt 😂
okt. 25. 10:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Most az a kérdés, hogy megpecsételődött és tudom, hogy mi van a pecsét alatt, vagy csak szimplán megpecsételődött és nem tudom?

Mert ha az előbbi akkor érdekesebb az egész. Ugyanis valószínüleg minden beigazolódott pillanattal egyre erősebben fogom hinni, hogy a sorsom úgy van ahogy le van írva. És egyre kevesebb esélyt és szándékot látok hogy megváltoztassam. (hacsak nem vagyok valami furcsa szerzet..) Habár ha valami rettenetes tragédiák sorozata van benne, akkor lehet, hogy pont motiválni fog arra, hogy minden erőmmel ellene menjek. (ha megintcsak nem vagyok valami fura szerzet)

De ha nem tudom mi lesz, csak szimplán "megpecsételődött", akkor meg kábé semmi hatással nincs. Csak amikor történik valami említésre méltó, akkor: "Hű, tehát ez volt megírva! :O aztaa"

okt. 25. 23:55
 18/19 Senior Séf ***** válasza:

Mesélek valamit, kérdező. KZ tegnap este egy sörrel többet ivott, ezért ma 3 perccel később indult munkába. Ez a 3 perc éppen elég volt ahhoz, hogy egészen más emberekkel találkozzon, mintha időben indult volna. Mikor átfutott a zebrán,vészfékezésre kényszerített egy kisbuszt, amibe így hátulról belecsúszott egy Opel. Percekig állt a forgalom,így mindenki később indult tovább, mintha nem történt volna semmi, és mindenki egészen másokkal fog találkozni. Stb. És mindez csak azért, mert KZ egy sörrel többet ivott.

Gondolod, hogy létezik olyan agyalágyult hülye, aki minden verzióra ír forgatókönyvet?

okt. 26. 20:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen. Szerintem ez így van.
okt. 26. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!