Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ez lenne a reinkarnáció...

Ez lenne a reinkarnáció legnagyobb logikai buktatója?

Figyelt kérdés
Az egyik legnagyobb logikai buktató a reinkarnáció elméleténél az, hogy nincs határozott és megbízható út arra, hogy hogyan választ egy lélek egy új testet és életet. Az emberek számos tényezőtől függően válnak születővé, mint például az időzítés, a szülők, a genetika és a környezet, de nem világos, hogy melyik tényező befolyásolja az új élet kiválasztását. Ezenkívül nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen kapcsolat létezik az előző életek és az újabbak között, vagy hogy az életrajzok megbízhatóak és valódiak lennének.

2023. jún. 14. 08:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/116 anonim ***** válasza:
30%

De honnan tudjam, hogy mit csináltam rosszul az előző életemben?

Miért születek olyan, családba, ahol az apa alkoholista, az anya egy árva, és előttem csinálja. Engem fizikálisan és mentálisan abúzálnak, aminek folyományaként torzul a személyiségem, és lehet, vagyis igen valószínű, hogy szexuálisan aberrált sorozatgyilkos leszek. Mit vétettem az előző életeim során, hogy a jelenlegi életem ilyen?

Mi lesz a következő életemben, ha a jelenlegiben ilyen szörnyűségeket művelek?

2023. jún. 14. 17:58
 22/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

"Miért, számodra valóban az lenne a logikus, hogy az előző inkarnációkban általunk elkövetett cselekedeteknek az legyen a következménye, hogy a jelenlegi életünk minden területén 100 %-ban a szabad akaratunk érvényesüljön, ne legyen semmilyen korlátozó, nehezítő, akadályozó tényező?"

Nincs ilyen tényező.

2023. jún. 14. 18:13
 23/116 Grimfox ***** válasza:
83%

21, attól, hogy tudod, mit csináltál rosszul előző életedben, még nem fog megoldódni a jelen élet problémája. A jelenben tapasztalt problémákat kell megoldanod, és nem az előző életeid ismerete alapján, mert azzal nem mész semmire. Látnod kell a mostani problémát, azt, hogy ez rád milyen hatással van, és azt, hogy min kell változtatnod a jelenlegi életed jelen pillanatában, hogy ne ilyen hatással legyen rád az adott probléma.

Az, hogy mit művelsz a jelenlegi életedben, kizárólag rajtad múlik. Te döntöd el, mit teszel. Azt nem mindig, hogy mi történik veled, főképp ha születésedtől vannak problémák. De amint tudatodra ébredsz gyerekként, egyre inkább a saját döntéseiden múlik, mit teszel. Felnőttként már teljesen. Ha rossz, ahogy felneveltek, ne az alapján dönts, amit ott tanultál. Ha van előtted jobb példa, próbálj tanulni tőle/belőle. Ebben semmit nem segít az ismeret, hogy előző életedben, egy teljesen más személyként mit tettél.

2023. jún. 14. 18:46
 24/116 anonim ***** válasza:
85%

#21:

"De honnan tudjam, hogy mit csináltam rosszul az előző életemben?"

Erről van pár gondolatom.

Előszöris, ha azt hisszük, hogy azért szívunk, mert előző életeinkben szarságokat csináltunk, máris fognak jönni a pszichopata biznicman-ek és mégtöbb szart lapátolnak a nyakunkra, azzal megideologizálva, hogy így az előző életed meg úgy.

A karma meg szerintem nem annyira egyéni. És szerintem csak annyit jelent, hogy tettek következménye, tehát a Newtowni fizika is a karmával foglalkozik :) Szóval a karma másokkal való interakcióinkból jön létre, tehát elég szövevényes, bölcs legyen a talpán aki meg tudja mondani, hogy ki hol "vétkes".

Amúgy történelmet gondolom tanultál. Jó oké a 90%-a kb. hazugság, de azért az valószínű, hogy halomra gyilkoltuk és kínoztuk egymást. Tehát a transzcendens karma koncepciója elég jól illeszkedik arra, hogy sokan szopórolleren vagyunk.

A másik meg, hogy csomó konfliktusban alul maradtunk, gyarmat voltunk és vagyunk. Ez már elég jól megalapozhatta a szüleid nyomorát (nemzeti karma?).

2023. jún. 14. 19:07
 25/116 anonim ***** válasza:
17%

Egy pszichopata, szexuálisan aberrált sorozatgyilkos, akit születése óta fizikálisan és mentálisan abúzálnak, így nő fel, teljesen torzul az önképe, a személyisége, hogyan lássa be cselekedeteinek súlyát?

Az ilyen ember nem képes úgy gondolkodni, mint egy "átlagos", "normális" ember.

Még durvább a helyzet, ha a fentiek még skizofréniával társulnak?

Akkor mi a helyzet?

Az értelmi fogyatékos emberekkel, pl down szindróma, mi a helyzet?

Azok hogy ébrednek tudatukra?

Hogy vegyen példát egy jónak számító emberről, ha neki az a normális, amit tesz (szexuális erőszak, gyilkosság különböző okok miatt)?

Tehát nem segítene, ha tudnám, hogy mit tettem előző életemben.

Ugyanakkor, az előző életeim során elkövetett tettek hatással vannak a jelenlegire.

🤷‍♂️

2023. jún. 14. 19:11
 26/116 anonim ***** válasza:
83%

bölcs legyen a talpán aki meg tudja mondani, hogy ki hol "vétkes".

Akkor valaki nagyon nagyon régen elbaxta, ami miatt mások is elbaxták, másoknak is elbaxták, és így tovább, exponenciálisan még több és több ember elbaxta.

2023. jún. 14. 19:14
 27/116 Grimfox ***** válasza:
81%

Ha az illető tudja magáról, hogy ezekkel a problémákkal küzd, akkor már van belátása, tud dönteni a hajlamai ellenében.

A skizofrénia kissé más. Ott ténylegesen torzul a "valóság" észlelése, és ez alapján az észlelés alapján hoz az illető döntéseket. De egy skizofrén nem fogja tudni magáról, hogy skizofrén. Ez a skizofrénia egyi jellegzetes tünete. Kifejezetten tagadja a betegségét. Ő ugyan képes önállóan dönteni, de a döntései egy torz észlelésre alapulnak. Neki fokozottan nehéz a dolga, mert nem csak a korábbi események tapasztalatai, és rossz tanult viselkedésminták ellen kell dolgoznia, de még a valóságképe torzulása ellen is. Nem lehetetlen, de sokkal nehezebb, mint a felvázolt alapeset.

A down szindrómás személyek észlelése, és reakcióképessége erősen beszűkült. Eredetileg nem maradtak életben sokáig, mert a down sokféle életveszélyes testi betegséggel is társul. Csak a nagyon súlyos esetekben képtelenek önálló cselekvésre, egyébként a maguk korlátozott, és egyszerű módján képesek önálló döntéseket hozni.

Öntudata csak azoknak nincs, akik valamilyen kómaszerű állapotban vannak. Az öntudat korlátoltságának mértéke változik a különböző rendellenességek esetén. A környezetükre vannak utalva, hogy az megtanítsa nekik, hogy a kereteiken belül hogyan cselekedhetnek önállóan. Gondolom te is láttál már down szindrómásról képet, aki valahol dolgozott, pl mcdonalds-os eladóként.

Neki az a "normális", de látja, hogy a körülötte lévők, azaz a többség számára ez nem normális. Érezni fogja, hogy valami nem stimmel. Itt pedig két nagy választása van. Elhárítja a felelősséget, és azt mondja, a világ a rossz, és ő a normális, vagy pedig elgondolkodik, hogy amit ő csinál, az a furcsa, és figyelni kezd, mások mit, és hogyan tesznek. Esetleg konkrétan segítséget kér(a stigmatizálás miatt ez a ritkább). Sokkal több, a második kategóriába sorolható ember van körülötted, mint gondolnád. Nem feltétlen gyilkos ösztönöket nyomnak el, hanem más dolgokat, amik társadalmilag tabunak számítanak.

Nem segítene, mert a lélek közös csak az előző életeddel. A lélek hozta ebbe az életbe a karmát. Az előző élet a lélek előző élete volt, nem a tiéd, mint személy. Egy teljesen idegen ember volt. Viszont a lélek, ami megtestesült, és jelenleg téged éltet a karmát nem hagyhatja hátra az előző élettel, ha annak, ami akkor történt, még nem volt meg a következménye. Az okot mindig okozat kíséri, ez alól semmi nem képez kivételt.

2023. jún. 14. 19:27
 28/116 anonim ***** válasza:
24%

Tehát

Van a lélek

A léleknek van karmája

A lélek megtestesül, születik egy ember, aki cselekszik.

Valamit csinál.

Aztán meghal.

A lélek a karmájával egy új testben újra megszületik.

Az új ember teljesen független az előzőtől.

De! Mivel az előző ember tett olyat, aminek nem volt következménye, így valami lesz vele is.

Bár nem tudja miért történik vele az a valami, de az a valami azért történik, mert egy idegen ember (az előző élete) tett valamit.

Tehát, azért vág boxerral orrba az apám fél éves koromban, mert az előző életemben az a valaki csinált valamit.

Az apám meg most rosszat csinál azzal, hogy orrba vág, így a következő életében majd valami történik vele.

Miért érdemlem azt, hogy egy rossz ember fia legyek?

Egy teljesen idegen ember múltbeli tette miatt egy olyan családba születek meg, ami kezdettől fogva tönkre tesz.

Még ha épen maradok is, és felfogom, hogy a család rossz volt, és én jó ember leszek, és a további életem során csak jót cselekszem, még akkor is felmerül a kérdés, hogy miért ilyen helyre születettem?

Miért nekem kell szenvednem az miatt, mert egy idegen ember a múltban, az előző életemben tett valamit?

Miért hozza a lelkem magával az előző élet dolgait?

Mi közöm van nekem ahhoz, hogy az előző életem teljesen idegen embere mit csinált?

A személyiségem független a lelektől, akkor miért történik velem ilyen rossz?

A lélek még minden születéskor "kap" egy új személyiséget. Aminek semmi köze az előzőhöz. Mégis az előző élet miatt szenved.

Tök logikus.

2023. jún. 14. 19:49
 29/116 anonim ***** válasza:
24%

A lélek az igazi lényeg, a testek, az életek csak egy-egy alkalomra, néha csak egy nagyon rövid időre szólnak.

A lélek meg csak "úgy van", és nem csinál semmit, csak néz ki a fejből, egy bezárt szoba ablakán át, tehetetlenül?

A lélek hordozza minden "valódi" tulajdonságodat, az irányultságaidat, a bölcsességed párlatát, amire a korábbi életek alatt szert tettél, és az életek alatt -és között elsajátítottál.

Az itteni élet sok léleknek tanulás, tapasztalás, és folyamatos vizsga.

Valaki talál egy tömött pénztárcát, és arra gondol"de jó, veszek magamnak egy csomó cuccot, ma nagyon szerencsésem napom van" ....más valaki azt mondja " jajj, valaki nagyon peches, elhagyta ezt a sok pénzt szegény, ki kell derítenem ki az, és visszajuttatnom neki".

Nem kell emlékezned korábbi életeidre, hogy helyesen gondolkozz és cselekedj.

2023. jún. 14. 21:39
 30/116 Tudi333 ***** válasza:
100%
Nincs helyes és helytelen!
2023. jún. 14. 22:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!