Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ez lenne a reinkarnáció...

Ez lenne a reinkarnáció legnagyobb logikai buktatója?

Figyelt kérdés
Az egyik legnagyobb logikai buktató a reinkarnáció elméleténél az, hogy nincs határozott és megbízható út arra, hogy hogyan választ egy lélek egy új testet és életet. Az emberek számos tényezőtől függően válnak születővé, mint például az időzítés, a szülők, a genetika és a környezet, de nem világos, hogy melyik tényező befolyásolja az új élet kiválasztását. Ezenkívül nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen kapcsolat létezik az előző életek és az újabbak között, vagy hogy az életrajzok megbízhatóak és valódiak lennének.

2023. jún. 14. 08:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/116 Tudi333 ***** válasza:
78%

Óh nem csak ennyi buktató van az egészben! Sokkal több!

Reinkarnáció: megszületünk. Nem emlékszünk semmire. Valami rank ragad mondjunk, aztán meghalunk, megint kezdjük előlről. Ha igy van, akkor nagyon gagyi. Ennyire telik? 😁

Van egy isteni részünk, halhatatlan, teremtő, a tudas forrása, akármi. Tökéletes tudat. Mindent tud. Vs azért születünk, hogy megtapasztaljuk önmagunkat. Mit akar megtapasztalni ami mindent tud?

Fejlődés: mink fejlődik? Érszékszervi tapasztalatok és érzelmek által fejlődik egy olyan világban, ami nem is létezik, mert káprázat az egész ugye, azt mondják.

Az élet csodalatos és gyönyörű és tökéletes. Vs Ki kell szabadulni a lét körforgásából az a cél. 😁 Azért születünk le, hogy ne szülessünk le többet.

Dualitás: az nem jó. A szeretet és a fény jó. Szeretet-gyülölet duális. Fény-sötét, az is duális. Nem!!! Mondják, mert a sötétség a fény hiánya. A szárazság meg a nedvesség hiánya, a szépség a csunyaság hiánya, de a csúnyasag meg a szépség hiánya. Ilyenekkel magyarázzák a nagy semmit.

Aki tud morzsákat, az kinevezi magát mesternek, tanitónak, stb. De igazából vak vezet világtalant.

2023. jún. 14. 11:15
 12/116 anonim ***** válasza:
74%

Most arra hagyatkozom, amit a védantából tanultam, persze a magam (személyiségem) torzításán keresztül fogok róla írni.

Grimfox szerintem jól mondja, annyi, hogy a lélek alatt én nem azt értem amit ő (lehet ő sem, csak nem akar a szavakon rugózni).

A lélek nem azonos a személyiséggel. Sőt a magyarok keverik a léleket a szellemmel.

A védantában a lélek az Atman ami lényegében a Brahman, az maga a Tudat, az a Tudat ami soha nem keletkezett, soha nem szűnik meg, semmilyen attribútummal nem rendelkezik mégis mindent magában foglal, mindennek a végső forrása.

A léleknek a személyiséged/szellemed által vannak élnényei. Amit írsz nagyvonalakban a testről és a személyiségről, az szerintem mind igaz. De ha nem lenne mögötte a lélek, akkor az egész rendszer egy biorobot lenne. Nem lenne ott valaki, aki tudatában van annak, hogy én vagyok.

A lélek (Tudat), szerintem maga a vanság (akármi vanság), a személyiség meg az ez vanság (ez vagyok, ilyen vagyok, ez van).

Van a védantában egy megnevezés: jivatman (dzsivatman), így nevezik azt az információ halmazt, ami hatással lesz a következő születésre. Én ezt szellemmagnak fordítanám.

Amúgy én a védanta bizonyos részeiben is kételkedem, mert nincsenek meg az eszközeim, hogy az állításait ellenőrizni tudjam.

"És mi alapján mondható ki, hogy egyik lélek azonos egy másikkal, noha teljesen más a személyiség, teljesen más testben van stb.?"

A Tudat az minden és egy. Ennek van megszámlálhatatlan kivetülése, mint pl. a 2 személyiség, akiknek közös a lelke.

Lehet a két személyiség csak nagyon rá van kattogva egymásra, ezért azt mondják közös lelkük van.

Lehet a két személyiség félre tudja tenni magát, így a személyiségük tortzításai nélkül tudják megélni a vanságot, így meg tudják élni az egységüket.

2023. jún. 14. 12:08
 13/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
15%

Már önmagában az is egy hatalmas logikai bukfenc, hogy valamire nincs semmi bizonyíték, de buta emberek biztosra állítják.

Legalább beismernék, hogy ez tényleg csak hit. Vakhit.

Hinni pedig bármit lehet, az nem jelent semmit.

2023. jún. 14. 15:13
 14/116 anonim ***** válasza:
82%

#13: Arra mi a bizonyíték, hogy megfelelő peremfeltételek mellett a fű zöld?

Bele lehetne itt menni korrekt tudományos bizonyításokba, de azok is csak prekoncepciókra/axiómákra épülnek.

Reinkarnáció is csak egy koncepció. Van aki elutasítja, van aki meggyőződik felőle, van akinek előző élet beli élményei vannak mégis kételkedve fogadja.

Mindenesetre számomra még mindig elfogadhatóbb koncepció, mint az eredendő bűn, vagy az, hogy a Tudat biokémiai folyamatok mellékterméke.

2023. jún. 14. 16:18
 15/116 Tudi333 ***** válasza:
17%
14#! Eredendő bűn=karma. Ugyanaz, csak más köntösben.
2023. jún. 14. 16:39
 16/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
31%

Előző életbeli emlék semmit nem bizonyít.

Az ondósejt és petesejt rengeteg információt hordoz és továbbít a generációkon át.

2023. jún. 14. 16:51
 17/116 Grimfox ***** válasza:
89%
12, én is az Upanisadokból, meg a Védantából tanultam/ok, és tényleg csak nem akarok a szavakon rugózni, mert elég sokszor leszóltak már érte. Ha a Védanta igényességével akarnék választ írni, nem férne ki, és az is csak a magam megértése lenne, azaz hiányos, és eséllyel hibás.
2023. jún. 14. 17:25
 18/116 NTBS ***** válasza:
78%
Inkább az egyik nagy kérdőjel a kérdésben?
2023. jún. 14. 17:35
 19/116 anonim ***** válasza:
81%

"#1 kapásból felsorolok neked 15 logikai buktatót"

Megkérdeztem, hogy mindazokra a kérdésekre, amiket felsoroltál 15 pontban, Te milyen - reinkarnációval kapcsolatos - tanításokban, forrásokban - nem találtad meg a választ? Köszönöm.

2023. jún. 14. 17:37
 20/116 anonim ***** válasza:
84%

"13. Az elmélet nem tudja megmagyarázni, hogy miért van korlátozva az egyén szabad akarata, ha a múltbeli cselekedetei hatással vannak jelenlegi életére."

Miért, számodra valóban az lenne a logikus, hogy az előző inkarnációkban általunk elkövetett cselekedeteknek az legyen a következménye, hogy a jelenlegi életünk minden területén 100 %-ban a szabad akaratunk érvényesüljön, ne legyen semmilyen korlátozó, nehezítő, akadályozó tényező?

2023. jún. 14. 17:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!