Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ez lenne a reinkarnáció...

Ez lenne a reinkarnáció legnagyobb logikai buktatója?

Figyelt kérdés
Az egyik legnagyobb logikai buktató a reinkarnáció elméleténél az, hogy nincs határozott és megbízható út arra, hogy hogyan választ egy lélek egy új testet és életet. Az emberek számos tényezőtől függően válnak születővé, mint például az időzítés, a szülők, a genetika és a környezet, de nem világos, hogy melyik tényező befolyásolja az új élet kiválasztását. Ezenkívül nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen kapcsolat létezik az előző életek és az újabbak között, vagy hogy az életrajzok megbízhatóak és valódiak lennének.

2023. jún. 14. 08:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

"mennyire volt érteles odatenned a végére, hogy:"

"Megannyi logikai buktató."

Ez is egy ironikus, kissé gúnyos megjegyzés volt. Itt a lényeget kellett volna kiérteni, de úgy látom, csak a szavaim kiforgatása megy.

Nincs semmi bizonyíték ezeknek a lelkeknek a transzportjára, osztódására vagy a fölösleg újrahasznosítására.

Emlékek átszűrődhetnek generációkon át, hiszen az ondósejt és petesejt rengeteg információt, "adatot" továbbít.

Valamelyik adattöredék, valakinek az elméjéből előhívható, az nem bizonyít semmit.

Hiába hoztok ilyen forrásokat, hogy régi életek emlékeit megtalálták, egyszerűen nem számít.

Más érvetek meg nincs is.

Bolygók között utazó lelkek, komolytalan.

2023. jún. 17. 23:05
 102/116 anonim ***** válasza:
80%

Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de ennél jobban már nem tudom lebutítani az eredeti kérdésemet:

Miért érzed ellentmondásnak, logikai buktatónak, hogy - ha tegyük fel, létezik olyan, hogy lélek és reinkarnáció, - nő az emberek száma a földön?

Ha - a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen, milyen módon - keletkeztek, teremtődtek, jöttek valamilyen forrásból az eddigi lelkek, akkor miért kéne, hogy ennek a folyamatnak vége legyen, és ne jöhessen több?

Milyen axiómából kiindulva feltételezed, hogy a számuknak állandónak kéne lennie?

(Mert kijelentetted, hogy "logikai buktató", hogy az emberek száma meg nő a bolygón.)

Ha most sem válaszolsz, nem kérdezem meg többet, mert nem nem hiszem el, hogy nem érted.

2023. jún. 17. 23:57
 103/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
68%

"Milyen axiómából kiindulva feltételezed, hogy a számuknak állandónak kéne lennie?"

Ki mondta, hogy ezt én feltételezem? Nem tudunk semmit, ezek csak fantazmagóriák. Megpróbáltam egy oldalról megközelíteni, de ez is csak kigúnyolása az egésznek.

"Mert kijelentetted, hogy "logikai buktató", hogy az emberek száma meg nő a bolygón."

Szakadj már le a szavaim kiforgatásáról... Hiába magyarázom, hogy irónia, nem érted... Ez nem az én problémám.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Nincs semmiféle kijelentés, állítás, ez a hívők szokása, hogy ők kijelentenek. Annyit kijelenthetek, hogy nincs bizonyíték a reinkarnációra. Amit ti annak hisztek, komolytalan.

Inkább adnátok valami épkézláb választ, de nem olyat, hogy kifelejtettem a számításból a bolygók között utazgató lelkeket.

Ilyen alapon nincs miről beszélni, ezt ma már egy 6 éves gyerek se veszi be.

2023. jún. 18. 07:01
 104/116 Laylah ***** válasza:
100%

Miért annyira felfoghatatlan, hogy ha van, tegyük fel, 200 ezer milliárd lélek, akkor abból nem lesz mind egyszerre fizikai inkarnációban? Miért lenne lehetetlen, hogy a 200 ezer milliárdból 2 vagy alár 20 milliárd legyen egyszerre jelen? A többi meg jól elvan a köztes létben.

Követem a kérdést, de főleg Szervizmérnök "majd én mindent jobban tudok, ti még csak értelmezni sem tudtok egy egyszerű kérdést" stílusa számomra elég visszatasztító ahhoz, hogy ne akarjak belefolyni ennél jobban.

Másrészt, valóban, nincs bizonyíték a reinkarnációra, tapasztalatok vannak, azok is viszonylag kis számban. Ugyanakkor az ellenkezőjére sincs bizonyíték, valamint a világegyetem keletkezésére is csak elméletünk van, bizonyítékunk nincs. "Szeretem" azt a magabiztosságot, amivel egyesek hirdetik, hogy nincs semmi azon kívül, amit látnak a világban, holott a legnagyobb tudósok (pl. Darwin, Einstein, Hawking) sem tudták egyértelműen bizonyítani vagy tagadni egy "felsőbb erő" létezését - nevezzük akár Istennek, akár az Egységnek, teljesen mindegy -, és akkor a működéséről még szó sem volt. És akkor jön Szervizmérnök és megmondja a tutit.

2023. jún. 18. 09:36
 105/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%

"A többi meg jól elvan a köztes létben."

Persze, a köztes létben. Majd' elfelejtettem, hogy ezt egyesek így ki tudják mondani röhögés nélkül.

"holott a legnagyobb tudósok (pl. Darwin, Einstein, Hawking) sem tudták egyértelműen bizonyítani vagy tagadni egy "felsőbb erő" létezését - nevezzük akár Istennek, akár az Egységnek, teljesen mindegy -, és akkor a működéséről még szó sem volt."

Felsőbb intelligencia, csak az a gond, a vakhívők világában ez úgy jön le, hogy akkor reinkarnáció biztos.

Pont ez a lényeg, hogy nincs bizonyíték se pro, se kontra, tehát ez így nem bizonyít semmit.

A halál utáni lét, túlvilág, mennyország minden vallásban megtalálható, de ezt az emberek haláltól való félelme hozta létre, meg a régebbi korok sötétsége, butasága, a mai tudásunkhoz képest.

A haláltól minden normális ember fél, ezért kitaláltak mindenféle menekülőutakat, amivel igyekeztek önmagukat megnyugtatni, valójában becsapni.

Ez nem különbözik attól, mint amikor látták, hogy mozognak a csillagok, de miért?

Mert valaki mozgatja biztos!

A tudatlanságra építettek vallásokat. Minden nép neki tetsző vallást fantáziált össze magának.

Ez a probléma, hogy valakik máig ilyen szinten léteznek, gondolkodnak.

Hogy valakinek nem tetszik az én stílusom, mert számára kellemetlen dolgokat adok elő, az meg legyen az ő gondja, csak az én szavaim nem kellene kiforgatni!

Maradjunk annyiban, hogy én sem állítok mást, mint Darwin, Einstein, Hawking és mások.

De amit ők állítanak, a hívők számára nem bizonyít semmit.

Talán annyit, hogy ők még Darwin, Einstein, Hawking szavait is kiforgatják a saját tetszésükre. Ezt azért nem kellene...

2023. jún. 18. 11:04
 106/116 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább adnátok valami épkézláb választ, de nem olyat, hogy kifelejtettem a számításból a bolygók között utazgató lelkeket."

Konkrétan mire szeretnél választ kapni?

2023. jún. 18. 12:09
 107/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
32%

Például, amikor a Földön kialakult az öntudatos élet, elvileg egyre több "lélekszoftverre" mutatkozott igény.

Honnan jött ez a rengeteg szoftver, ki rendelte meg, ki szállította le?

Hülyén hangzik, mert hülyeség az egész. A reinkarnáció a haláltól rettegők hallucináciöja, akik nem mernek szembenézni a ténnyel, hogy egyszer se kép, de hang.

A léleknek nevezett éntudat pedig nem egy külön letöltött szoftver.

2023. jún. 18. 15:13
 108/116 anonim ***** válasza:
100%

107

Ha eleve hülyeségnek tartod és hallucinációnak a lélek és a reinkarnáció létezését, akkor miért érdekel, hogy mások szerint honnan jönnek a lelkek, hogyan működik a reinkarnáció, stb?

Miért feltételezed, hogy aki máshogy gondolja, azt téged akar meggyőzni, vagy vitatkozni akar?

Szerinted kinek nem teljesen mindegy, hogy 8 milliárd ember közül egy random idegen hisz abban, amiben ő, vagy nem?

Én egyedül a logikát próbáltam megtalálni a gondolkodásodban, és egy értelmes érvet vártam tőled arra, hogy miért vagy fennakadva a matekon (egyre több ember a bolygón).

Ahhoz, hogy ezt okkal nevezd ellentmondásnak vagy buktatónak, képesnek kéne lenned megindokolni, hogy miért feltételezed, hogy a lelkek száma állandó.

Ezt még mindig nem tudtad megindokolni, megmagyarázni, amiről - akárhogy is igyekszel - nem tudod elterelni a figyelmet azzal, hogy másokat hülyének, idiótának, haláltól rettegőnek, hallucinálónak nevezel.

2023. jún. 18. 15:49
 109/116 anonim ***** válasza:
100%

"A reinkarnáció a haláltól rettegők hallucináciöja, akik nem mernek szembenézni a ténnyel, hogy egyszer se kép, de hang."

Haha.

Pl. vannak olyan reinkarnáció hívők, akik a nírvánát (jelenségek nélküli vanságot) célozzák meg (lásd: szívszutra). Ők pont attól "rettegnek", hogy van következő élet, lehet jönni szívni.

Meg miért félnének a haláltól, ha valóban megsemmisülnének? Nemhogy "se kép, se hang", hanem nincs senki, semmi ott, aki vágyná a képet meg a hangot.

Biztos van olyan tudatállapot, amiben "se kép, se hang" de emiatt borzasztó szarul érzed magad, csak akkor nem vagy meghalva.

Egyáltalán van olyan tudatállapot, amiben meg vagy halva?

Ha nem vagy, akkor nincs senki ott, aki meg van halva.

A semmi az nem van.

2023. jún. 18. 16:10
 110/116 Szervizmérnök úr ***** válasza:
24%

Igen, az egy további csavar a hibbantaknál, amikor már reinkarnáció sem jó. Meg kell törni az ördögi kört! Ő nem akar már újjászületni, porhüvelyben szenvedni.

Tisztában vagyok vele, milyen lesz meghalni, ifjabb koromban egyszer kerékpárral úgy fejre álltam, hogy egy időre elvesztettem az eszméletem.

Csakhogy én ezt nem tudtam. Annyit érzékeltem, hogy esés, majd abban a pillanatban már tápászkodtam is fel.

Közben, akik körülöttem álltak, ott láttak elterülve.

Nekem az a rész teljesen kiesett, se kép, se hang.

Nem lesz semmi, ne reménykedjetek, vége a dalnak.

A természet a folyamatos megújulás, újabb és újabb változatok, fejlődés, a selejt eldobása elvén működik.

Semmi szükség leszerepelt lelkekre, mindig lesz újabb és újabb öntudat, régiek eltűnnek a semmibe.

2023. jún. 18. 17:45
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!