Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)
LastOne.Left, arra nem gondoltál, hogy tévedsz, vagy ez az egész egy érzéki csalódás?
Én is érzem már gyerekkorom óta, hogy a halállal nem lesz végünk, nekem is nagyon erős az igazságérzetem, tudom, hogy Isten bennünk, és minden teremtményében van és nem pedig egy ilyen öregember az égben vagy ilyesmi.
Mégsem állítanám be a vélt igazamat a világ egyetlen elfogadható tényeként, mert - ahogyan Te is - ember vagyok, így a tudásum véges. És bizony az emberi elmének is vannak határai, igaz nem akkorák minth amilyennek sokan hiszik, no de akkor sem tudhatunk mindent a körülöttünk/bennünk zajló dolgokról.
21:56. :)
Aranyos vagy, hogy figyelmeztetsz, de igazából gondoltam arra, hogy mi van ha tévedek...elég sokszor leellenőriztem a tanítást, amit elsajátítottam. S neked is azt tudom mondani, hogy ha lecsökkented az emberi elme hatalmát, vagyis nem tartod magad képesnek arra, hogy megértsd ezeket a dolgokat "emberek vagyunk, tudásunk véges", akkor tényleg nem fog menni egy ideig. :)
Én pedig pont azt mondom, hogy az ember képes rá...mert a világ nem olyan, amilyennek sokan gondolják. Ebben a tanításban alapvetően egy másik világnézet van elővezetve, amire épül az egész...2 féle világnézet létezik össz vissz, akárhonnan nézem...az egyik a materiális, miszerint külső anyag van, amiben benne vagyunk mi, hiába Isten vagy a véletlenek teremtették, végtelen különálló létezővel. A másik pedig a mentális, ami azt mondja ki, hogy a világ koncentrált gondolatsorként jelenik meg bennünk, elméinkben, vagyis nem mi vagyunk bezárva, hanem az anyag szellemi, azaz gondolati termék, és a világegyetem belső, egy egészet alkotó egység. E kettő van csak, több nincs...a materiális nem vált be, mert sok mindenre nincs magyarázat, megismertem a mentálisat és érdekes módon mindenre magyarázatot találtam a létezéssel kapcsolatban, hiszen gondolatunkban létező világgal könnyen érthetővé válik egy reinkarnáció...könnyedén meg lehet érteni a vallási csoportok eszméit, egyszerűen választ lehet adni arra, hogy tulajdonképpen mi irányítja az anyagi világot, mi jeleníti és tartja fent azt. Választ kaphatunk az ezoterikus történésekre is ugyanúgy, és az emberek viselkedésformuláját is meg lehet magyarázni, meg lehet érteni, miért van a rossz jelen, és sorolhatnám még. :)
ui.: ohh és megjegyzem, én sem tudok úgymond mindent, de azt amit az embernek tudnia kell a létezésről, hogy fejlődhessen, azt tudom...és bárki elsajátíthatja, mert hozzáférhető mindenkinek. én nekem is rengeteg dolog van még, amit tanulnom kell a mindenségtől/természettől, de a rendszert már tudom, és az is hatalmas segítség. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
21:56 nak
Bocsánat gondolkodtam út közben. :)
Tényleg véges a tudásunk, de nem mindegy, hogy hol a határ...én azt mondom ki lehet tolni a maximumig, vagyis a mindenséget is képes felölelni, megérteni az ember...mindenki az, amit hisz magáról. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"hanem az anyag szellemi, azaz gondolati termék, és a világegyetem belső, egy egészet alkotó egység."
Ott a pont.
Ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!