Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Élet értelme. Mennyire foglalk...

Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék hallani véleményeket az élet értelméről. Az egyik amiért felteszem a kérdést az az, hogy kb napi szinten foglalkoztat az élet értelme sokszor rágódok teljesen elvonatkoztatva gondolkodok sokmindenről, magyarán már nem tudok a mindennapokba elmerülni.Az anyagi világnak nem tulajdonítok már semmi értéket , mert arra gondolok, hogy mindent elveszithetek 1 perc alatt... tudjátok mire gondolok... :( 23 éves vagyok és lány.
2010. szept. 16. 17:21
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
Tökéletesen egyet értek, bár nagyon sok embernek az öröm akkor ragyog fel az arcán, ha éppen jól át tudott verni valaki mást. A szeretet a legfontosabb.
2010. szept. 16. 18:19
 12/53 anonim ***** válasza:

Énis gondolkoztam már ilyenen.Kicsit őnző módon,de arra is gondoltam,ha egyszer már nem leszek,el fognak felejteni,vagy nem látom a gyerekemet soha többé,hogyan fog élni,gondol e majd rám.

Az is eszembe jutott többször is,hogyha éanyukám egyszer(neadjisten)elmegy,milyen lesz nélküle,csak az emlék maradna.

Hogy mi is az élet értelme?tényleg érdekes kérdés!!nemtudnám megfogalmazni!talán hogy fenntartsuk a körforgást!megszülessünk,gyermekünk legyen,akiből ujra születik élet és így tovább!

2010. szept. 16. 18:32
 13/53 anonim válasza:
46%
A válasz 42.
2010. szept. 16. 18:41
 14/53 anonim ***** válasza:
az élet értelme szerintem a boldogság. ez mindent magába foglal
2010. szept. 16. 18:49
 15/53 anonim válasza:
Engem már nem foglalkoztat. Szerintem az életnek az az értelme amit te adsz neki és ezt mindenki másban találja meg.
2010. szept. 16. 19:05
 16/53 anonim ***** válasza:
Már ellőtték a 42-s poént.. =(
2010. szept. 16. 19:12
 17/53 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdés:) Számtalanszor hallottam már hasonló kérdéseket, és ez nekem is egy nagy kérdőjel volt-régen. Szerintem az élet valódi értelme, hogy tudjunk értékelni. Gondolom már mindenki belegondolt, hogy egy "duális" világban élünk, mindenből kétféle van. Ezek közül szerintem a legtöbb vitát kiváltó kifejezés a "jó és a rossz".

Nos, biztosan sok mindenkinek rémlik a Tékozló fiú története:) Aki hisz a halál utáni életben, abban már biztosan felmerült a kérdés, hogy "miért jövünk le, ha- elméletileg(hit kérdése)-olyan jó ott nekünk". Hát azért, hogy tudjuk értékelni azt, ami eddig lehet hogy csak természetes volt a szemünkben, hisz hogy másképpen tudnánk értékelni az ételt, ha egyszer sem szenvedtünk a hiányától, a fényt, ha nem volt előtte sötétség, az örömet, ha nem voltunk szomorúak...

Vagyis előbb vagy utóbb meg kell tapasztalnunk a "rosszat"(kinek mi számít annak..:)), hogy értékelni tudjuk a jót. Le kell születnünk ahhoz, hogy tapasztaljunk és újra felidézzük, valójában honnan jöttünk...

Lehet hogy még csak 16 vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy nem értek semmit, butaságokat beszélek, hogy hiszékeny vagyok és túl fiatal meg ilyenek:D.. Csak szeretném, ha komolyan vennének.

Ha ezt megérted, igazából megértesz mindent:) És nem fogsz félni a negatív kritikáktól sem, mert már nem fog érdekelnixD

Egyszer nekem is átadták ezt, és én is szeretném továbbadni, ennyi:)

2010. szept. 16. 19:27
 18/53 anonim ***** válasza:
16 éves létedre rendkívül tisztán látsz, több ilyen ember kellene erre a világra :) első válaszoló voltam
2010. szept. 16. 19:32
 19/53 anonim ***** válasza:
Köszi..:) Bár nem járok szórakozóhelyekre, meg haverokkal bulizgatni, az igaz barátaimat pedig fél kezemen meg tudnám számolni, de legalább velük megtalálom a közös hangot és több időm is marad elmélkedni ilyen kérdéseken..:D
2010. szept. 16. 19:53
 20/53 anonim ***** válasza:
én most nem írok hosszú választ,szerintem minden egy körforgás,legalábbis minden jel erre mutat,tehát a létnek sem lenne szabad abbamaradnia,legfeljebb megváltozik a halál után..Szerintem az élet olyan,mint egy osztály az iskolában..a nyáriszünet meg a halál álapota..szerintem tanulni jövünk ide,tapasztalni,és ezt meg kell élni,hogy tudjuk milyen,és tudjunk továbbmenni..aki kihgyta a hatodikot,nem mehet hetedikbe.. :) hát dióhéjban ennyi! :)
2010. szept. 16. 20:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!