Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)
Énis gondolkoztam már ilyenen.Kicsit őnző módon,de arra is gondoltam,ha egyszer már nem leszek,el fognak felejteni,vagy nem látom a gyerekemet soha többé,hogyan fog élni,gondol e majd rám.
Az is eszembe jutott többször is,hogyha éanyukám egyszer(neadjisten)elmegy,milyen lesz nélküle,csak az emlék maradna.
Hogy mi is az élet értelme?tényleg érdekes kérdés!!nemtudnám megfogalmazni!talán hogy fenntartsuk a körforgást!megszülessünk,gyermekünk legyen,akiből ujra születik élet és így tovább!
Nagyon jó a kérdés:) Számtalanszor hallottam már hasonló kérdéseket, és ez nekem is egy nagy kérdőjel volt-régen. Szerintem az élet valódi értelme, hogy tudjunk értékelni. Gondolom már mindenki belegondolt, hogy egy "duális" világban élünk, mindenből kétféle van. Ezek közül szerintem a legtöbb vitát kiváltó kifejezés a "jó és a rossz".
Nos, biztosan sok mindenkinek rémlik a Tékozló fiú története:) Aki hisz a halál utáni életben, abban már biztosan felmerült a kérdés, hogy "miért jövünk le, ha- elméletileg(hit kérdése)-olyan jó ott nekünk". Hát azért, hogy tudjuk értékelni azt, ami eddig lehet hogy csak természetes volt a szemünkben, hisz hogy másképpen tudnánk értékelni az ételt, ha egyszer sem szenvedtünk a hiányától, a fényt, ha nem volt előtte sötétség, az örömet, ha nem voltunk szomorúak...
Vagyis előbb vagy utóbb meg kell tapasztalnunk a "rosszat"(kinek mi számít annak..:)), hogy értékelni tudjuk a jót. Le kell születnünk ahhoz, hogy tapasztaljunk és újra felidézzük, valójában honnan jöttünk...
Lehet hogy még csak 16 vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy nem értek semmit, butaságokat beszélek, hogy hiszékeny vagyok és túl fiatal meg ilyenek:D.. Csak szeretném, ha komolyan vennének.
Ha ezt megérted, igazából megértesz mindent:) És nem fogsz félni a negatív kritikáktól sem, mert már nem fog érdekelnixD
Egyszer nekem is átadták ezt, és én is szeretném továbbadni, ennyi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!