Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Élet értelme. Mennyire foglalk...

Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék hallani véleményeket az élet értelméről. Az egyik amiért felteszem a kérdést az az, hogy kb napi szinten foglalkoztat az élet értelme sokszor rágódok teljesen elvonatkoztatva gondolkodok sokmindenről, magyarán már nem tudok a mindennapokba elmerülni.Az anyagi világnak nem tulajdonítok már semmi értéket , mert arra gondolok, hogy mindent elveszithetek 1 perc alatt... tudjátok mire gondolok... :( 23 éves vagyok és lány.
2010. szept. 16. 17:21
1 2 3 4 5 6
 1/53 A kérdező kommentje:
elfelejtettem a lényeget: benneteket mennyire foglalkoztat? napi szinten-e? tudtok e nyugodtan élni azzal a tudattal hogy egyszer létezünk és aztán mindennek vége? már ha igy van....
2010. szept. 16. 17:26
 2/53 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nagyon érdekes a kérdésed. Én is hasonló cipőben járok. Elég sokat voltam emiatt depis, de valahol jó irányba változtatott. Az anyagi dolgok elértéktelenedtek számomra, és szeretnék minél több jót tenni, és a családommal is megjavult a viszonyom, és megtanultam élvezni az élet apró örömeit, tisztelni a természetet, és azokat, akik szeretnek engem, hogy az idő, ami gyorsan elszáll a fejünk felett, az szeretetben teljen el, és nem szabad elpazarolni az idődet olyan emberekre, akik nem érdemlik meg, és olyan dolgokra, amit nem szeretsz csinálni (kivéve ha másnak segítesz, vagy valamilyen magasabb rendű cél vezérel). Számomra az élet értelme, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és a legteljesebb érzelmi életet élhessem, és hogy ha lesznek gyerekeim, olyan családban nőhessen fel, amilyen sokszázezer magyar gyereknek nem jutott, és majd ők is erre törekedjenek. A mai beteg társadalom egyik gyökere a rossz családi kapcsolatok. 30F
2010. szept. 16. 17:31
 3/53 anonim ***** válasza:
100%

Megint én. Régebben sokszor volt halálfélelmem, csak úgy, itthon. Minden nap azon merengtem, hogy egyszer csak vége, és minek kezdjek bele bármibe is. Viszont ha így elmerülsz ezekben a dolgokban, akkor 80 éves korodban azt fogod bánni, hogy ezzel tökölted el az időt, és nem valósítottál meg semmi. Én folyton itthon ültem, és egyszer Édesanyám azt mondta: "ha így folytatod, a négy fal között fog elrepülni a fejed felett az élet"... És azt hiszem ez a mondat változtatta meg az életem.

Egyébként egyáltalán nem rossz, ha a materiális dolgok értéküket vesztik a szemedben. 30F

2010. szept. 16. 17:35
 4/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :) Igy van , én is attól félek, hogy már ilyen korán foglalkoztat és mi lesz ha megöregszem és elpazaroltam a fiatal éveimet a rágódással? csak az a baj , hogy ezt nem igen tudom befolyásolni... próbálok sokszor nem gondolni rá, de nem megy.... és te miben találtad meg a vígaszt, vagy esetleg rájöttél az élet értelmére?
2010. szept. 16. 17:39
 5/53 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy sokan attól félnek, hogy nyomtalanul tűnnek majd el, és görcsösen valami nagyot akarnak alkotni. Nos ez hülyeség, aki nagyot alkotott, annak többnyire nem ez volt a célja. És egyáltalán nem tűnsz el nyomtalanul majd, hidd el. Mindig ott leszel valamiben, egyhelyen, ahol jól éreszted magad, egy fában, amit te ültettél, egy cicaalomban, aminek az anyukáját te mentetted meg. Egyébként én mondtam, hogy nem akarok sírban nyugodni, hanem szórjanak szét. Mindenhol ott akarok majd lenni, nem egy szűk helyen, aztán 100 év múlva, amikor már nem fizeti senki utánam a sírhelyet, akkor kikotornak, vagy rámtemetnek valami hízott alkoholistát. Vissza a természetbe. Én egyébként sportolok, túrázom, utazom, gombászok, tanulok + melózom stb. Szórakozni nem voltam már pár éve, és nem is vágyom rá! Megváltozott a világ. Nem is olyan rossz, ha az ember egy kicsit mélyebb lelkivilágú, s nem pedig egy kérges lelkű satrafa.
2010. szept. 16. 17:40
 6/53 anonim ***** válasza:

Bocsi a helyesírási hibákért, csak gyorsan gépeltem :)

Lehet, hogy túl sokat vagy otthon, túl keveset aktivizálod magad. Érdemes minél több olyan szituációt kialakítanod, ahol meghitt, nyugodt, idillikus hangulat uralkodik, pl egy nagy családi karácsony este, vagy egy sátorozás a barátokkal, közös főzés, társasjáték, mély lelkizés valakivel. Ezek mind olyan dolgok, amiről korábban én is azt gondoltam, hogy "hú de gagyi". Ma azt gondolom, az a gagyi, aki ezt gondolja. Az élet értelme Isten, Haza, Család, Szeretet, Barátság, Élmények, és hogy a legtöbbet hozd ki magadból. Egyébként semmilyen szektának nem vagyok tagja, tök magamtól "világosodtam meg" :)

2010. szept. 16. 17:44
 7/53 A kérdező kommentje:
Gratulálok!!!! Őszintén!
2010. szept. 16. 17:48
 8/53 anonim ***** válasza:
52%
Jah én pedig még csak 18 éves vagyok és néha mondjuk akár alvás előtt is csak az eszembe jut hogy már lehet 60év múlva meg sem leszek:S :( ezért gyúrok focizok hogy minél tovább bírjam és ne tehetetlen öregemberként haljak meg ha meg kell halnom erre jó példa egyik rokonom 65éves és még mindíg kőművesként dolgozik semmi baja nincs vele az égvilágon
2010. szept. 16. 17:57
 9/53 anonim ***** válasza:
Remélem sikerült kicsit segítenem, de ezzel a gondolattal megbarátkozni csak egyedül tudsz, de menni fog :)
2010. szept. 16. 17:59
 10/53 anonim ***** válasza:

Régen nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mi az élet értelme, hogy mi lesz velünk a halálunk után, hogy mi van, ha a lelkünk nem örök, ha egyszer megszűnünk létezni, mintha soha nem is lettünk volna...

Nem azt mondom, hogy a mindennapjaimat megzavarta volna a filozofálás, de néha elszorult a szívem, ha arra gondoltam, semmi értelme az életnek. Mert ezt nem tudtam és nem is akartam elhinni.

Azt, hogy miért vagyunk, hogy miért teremtettek minket - ha teremtettek egyáltalán-, mi az oka a létezésünknek, ma sem tudom, ahogy valószínűleg senki nem fog rájönni ezekre a válaszokra földi életében.

De időközben megtapasztaltam az igazi boldogságot, az őszinte, tiszta szeretetet - és azóta úgy gondolom, életünk legfőbb értelme ez. Mert a szeretet egy gyönyörű, végtelenül szép érzés, amit nehéz megtartani, de érdemes. És ha körülnézek a világban, úgy vélem, hogy az emberek gyakran ostobák és gyűlölettel teliek, de mindenkiben ott van az az apró pont, az a kicsi jóság, ami időnként mégis felragyog az arcukon - és ilyenkor úgy érzem, azért élünk, hogy láthassuk ezt a ragyogást.

2010. szept. 16. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!