Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Élet értelme. Mennyire foglalk...

Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék hallani véleményeket az élet értelméről. Az egyik amiért felteszem a kérdést az az, hogy kb napi szinten foglalkoztat az élet értelme sokszor rágódok teljesen elvonatkoztatva gondolkodok sokmindenről, magyarán már nem tudok a mindennapokba elmerülni.Az anyagi világnak nem tulajdonítok már semmi értéket , mert arra gondolok, hogy mindent elveszithetek 1 perc alatt... tudjátok mire gondolok... :( 23 éves vagyok és lány.
2010. szept. 16. 17:21
1 2 3 4 5 6
 21/53 Cirmos kandúr ***** válasza:

én is szinte minden nap gondolok erre hogy miért is vagyunk?

nos tapasztalataim szerint van a tér, a tér üres, tehát nem létezik, viszont minden a térben van benne, az univerzum is, ha tehát a tér nem létezik, mivel ez csak 1 szó, így nem létezik semmi a térben, csak a tudat, tehát tudat=tér, a tudat teremti meg azokat a dolgokat amik a térben vannak benne, ha ezt felfogod ésszel, rájöhetsz a titokra, minden ember a teremtés birtokában van, mivel van tudata, valamint a lélek maga a tudat, a tudat soha nem vész el, mivel ez a tér része, ha valaki meghal, itt jön az ami már én se értek:D de azér van ötlet:D

tehát ha valaki meghal, a tudata, tovább megy 1 másik testbe, vagy test nélkül marad, attól függ, hogyan irányította a testet és mennyi hasznos tapasztalatot szerzett a test élettartama alatt, aztán a lélek dönti el hogy milyen testbe akar költözni, véleményem szerint ebből is látszik hogy a tudat vagyis a lélek teremtő erővel bír, mert magának teremti meg a körülményeket a következő életciklusra, szerintem ez így megy, aztán pár év múlva biztos okosabb leszek és többet fogok tudni:)

17/F

2010. szept. 16. 20:29
 22/53 anonim ***** válasza:
az élet értelme: tanulj és szórakozz.
2010. szept. 16. 20:33
 23/53 anonim ***** válasza:

Volt ezen az oldalon egy kérdés:-Mi a leg nagyobb álmotok?- Erre azt írtam,-Hogy megtudjam mi az élet értelme-.

Nagyon foglalkoztat, érdekel. Viszont már nem sokat "agyalok" rajta, ugyanis sokszor elég letargikus hangulatba kerültem tőle.

-Azért élünk, hogy boldogok lehessünk? Sok-sok jó dolgot megélhessünk?

-Vagy pedig hamár élünk, akkor próbáljuk már meg belőle kihozni a leg jobbat? Hamár élünk, akkor próbáljunk meg boldogok lenni?

Hogy kerültünk ide erre a Földre?

-Isten teremtett mindent?

-Vagy a reinkarnáció-elmélet az igaz?

-Vagy ez egy "börtönbolygó"?

-Vagy tanulni születünk mindig újra meg újra? Egészen addig amíg el nem érjük a leg magasabb tudatszintet?

-...

Ezeken gondolkoztam régen. De nincs értelme töprengeni ezeken. Hiába olvas rengeteget az ember a különböző "teóriákról", itt a Földön úgysem fogjuk megtudni az igazságot sajnos.

És mikor odaértem a lehetőségekben, hogy nincs semmi extra talán az egészben, egyszerűen csak élünk és meghalunk, mert valójában az evolúciónak köszönhetjük az életet, akkor mindig elment az életkedvem. Mert ugyanis akkor a fentebb említett variációk közül az az igaz, hogy -ha már élünk, akkor próbáljuk meg belőle kihozni a leg jobbat.-És ez nagyon elkeserítő igazság lenne.

Tehát mamár az efféle gondolkodást próbálom kerülni, próbálok nem bele merülni.

Viszont érzem, hogy van valami magasabb "értelem", vagy nem tudom minek fogalmazzam, amit mi nem látunk.

Többször tapasztaltam már meg azt is, hogy van szellemvilág, tehát ezek alapján próbálok úgy élni, hogy az nekem és a környezetemnek is a leg jobb legyen, mert igaz hogy még mindig nem tudom hogy mi, de tudom hogy valami van a halál után.

2010. szept. 16. 20:45
 24/53 anonim ***** válasza:
Szia 20:45-ös! én azt írtam, hogy magunkból próbáljuk meg kihozni a legjobbat, tehát nem arra gondoltam, hogy az életből, azaz nem a carpe diemre gondoltam.
2010. szept. 16. 20:52
 25/53 anonim válasza:

Szia:) Mondhatnám, hogy majdnem egyformán állunk a dologhoz..én 22 éves lány vagyok:)

de, szerintem olyan mint "élet értelme" nincs, viszont én is sokat gondolok ilyen dolgokra, de mióta a páromat megismertem, azóta több minden van bennem, mint csupán létezés és elmúlás! Szerintem az életünket már megírták, és nekünk kell "játszanunk a szerepünket", és semmi sem történik ok nélkül! A halál után pedig úgy érzem, hogy van élet, bár nem éppen a reinkarnáció..ez számomra kissé idilli és furcsa! De kifejteni nagyon hosszú lenne!..

2010. szept. 16. 21:01
 26/53 anonim ***** válasza:
Szia! Nem olvastam el a többi választ. Én is ezen régen nagyon sokat agyaltam, én is napi szinten, és szerintem az élet értelme az, hogy mindenki megtalálja a maga boldogságát. És egyébként, hogyha neked boldogságot jelent az, hogy ezeken gondolkozz, és kiszakadj a valóságból, akkor élj így nyugodtan, de hogyha nem tesz boldoggá -engem nem tett azzá, sőt!-, akkor azonnal hagyd abba! Számomra az élet értelme a többi ember (a barátaim), az, hogy ne egy senki legyen belőlem, hanem egyre több dolgot érjek el a karrieremben, hogy sportoljak, mert akkor jól érzem magam... Mielőtt erre rá nem jöttem, nem is voltak igazán barátaim, meg nem sportoltam, nem tanultam... De aztán rájöttem, hogy számomra EZ az élet értelme :) Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én a reinkarnációban hiszek, és szerintem pontosan azért születünk le a földre, hogy főként (!) a földi dolgokkal foglalkozzunk. Mert azért vagyunk itt, azért jöttünk ide! Az agyunkat akkor is használhatjuk majd, ha testünk már nem lesz, vagy hogy is mondjam. De akár van reinkarnáció, akár nincs, szerintem az élet értelme az anyagi világban keresendő!
2010. szept. 16. 21:13
 27/53 anonim ***** válasza:
Én soha nem gondolkoztam ilyenen...,csak a mostnak élek!Ez hogy nem tulajdonitasz semmi jelentőséget,értéket az nayagi világnak,annak tudatában hogy egyszer úgyis itthagyod az anyagi világot,mint mindenki,és nem tudod magaddal vinni a másvilágra...,nem értem!Hát mikor élvezzem ki ha nem most mig ÉLEK?Ennyi erővel akár egy barlangba is költözhetnél,ha ennyire nem fontos neked az anyagi világ... És félre ne érts nem kötözködök,csak ezt furcsállom!Élvezd az életed mig lehet,ne emészd magad a múltton és ne gondolkodj a távoli jövőn!!;)
2010. szept. 16. 22:03
 28/53 Cirmos kandúr ***** válasza:
egyébként szerintem soha nem fogjuk megtalálni az élet értelmét, mivel ha rájönnénk, már nem lenne az életnek értelme, mert tudnánk mit kell csinálni meg miért vagyunk, így könnyebb lenne minden, és az élet nem a könnyűségről szól
2010. szept. 16. 22:04
 29/53 anonim ***** válasza:

" az élet nem a könnyűségről szól"

Hanem miről???Arról,hogy szendvedjek és búslakodjak egész életemben?Meg kell teremteni a feltételeket,hogy jól érezd magad az életben és hajrá!!:)Sztem mindenkinek más az élet értelme...,van akinek a családalapitás,van akinek a karrier,siker és hogy minnél többet keressen,van akinek a bulizás és a kalandozás az egész élet értelme,szóval nem könnyű behatárolni!

2010. szept. 16. 22:11
 30/53 anonim ***** válasza:
Az élet értelme? JÉZUS KRISZTUS!
2010. szept. 16. 22:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!