Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Élet értelme. Mennyire foglalk...

Élet értelme. Mennyire foglalkoztat? ( tovább)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék hallani véleményeket az élet értelméről. Az egyik amiért felteszem a kérdést az az, hogy kb napi szinten foglalkoztat az élet értelme sokszor rágódok teljesen elvonatkoztatva gondolkodok sokmindenről, magyarán már nem tudok a mindennapokba elmerülni.Az anyagi világnak nem tulajdonítok már semmi értéket , mert arra gondolok, hogy mindent elveszithetek 1 perc alatt... tudjátok mire gondolok... :( 23 éves vagyok és lány.
2010. szept. 16. 17:21
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
Szerintem az élet egyik értelme maga az élet. És ez mindenkinek mást jelent. A másik értelme pedig, hogy adjunk valamit ennek a világnak. Hogy mit, az teljesen az egyéntől és képességeitől függ: egy írót, festőt, családanyát, feltalálót, tanárt stb-t. Hogy egy kicsit hozzátegyen valamit az előttem már említett körforgáshoz. :)
2010. szept. 17. 01:50
 32/53 anonim ***** válasza:

Az élet értelme a létezés...és a létezés maga az értelem. :)

Kedves kérdező.

Ha szeretnéd rendbe rakni az elmédben ezeket a gondolatokat, vagyis szeretnéd megkapni a kész magyarázatot ezen dologgal kapcsolatban, akkor jelezz és adom. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 17. 10:35
 33/53 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tudom, h a kérdést nem lehet megválaszolni, mert ezek csak filozófiák, meg tulajdonképp ezeket is emberek találták ki....

De gondoljatok bele, mennyire durva hogy itt élünk és azt sem tudjuk hogy miért meg hogyan, persze vannak feltételezések meg bizonyitékok. De szerintem brutális hogy konkrétan nem tudunk semmit! A másik meg, a világür-ben "lógás" tiszta Sci-fi érzésem van mikor a tv-ben mutatják a bolygókat meg az univerzumot. Hihetetlen...

2010. szept. 17. 12:49
 34/53 anonim ***** válasza:

En elfogadom azt, hogy "atutazok" vagyunk itt a foldi sikon.

Nagyon jol haladsz, es kezd el foglalkozni azzal, hogy a lelekkel foglalkozol, onismeret pl.

Elegisd ki a lelked igenyeit, a testedet taplalekkal tudod kielegiteni, talald meg a lelked taplalekat es taplald azt!

Ez az ertelme a foldi eletnek, hogy tanulj, tapasztalj es fejlodsz a lelki szinten.

2010. szept. 17. 14:12
 35/53 anonim válasza:

Engem is foglalkoztat ez a kérdés.Szerintem azért létezünk,hogy alkossunk valamit a következő generációnak.És hogy emlékezzenek a nevünkre miután már nem élünk.És azon is szoktam gondolkodni,hogy van-e "élet" a halál után...

Mert ugye ezt senki nem tudhatja biztosan, csak találgatunk.

Más-más vallásban máshogyan magyarázzák a halál utáni "életet".

De egy jó tanács: Éljünk a mának!

További szép napot kívánok mindenkinek!

2010. szept. 17. 15:25
 36/53 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el egy választ sem, szóval lehet hogy már irták.

Mondjuk minden 100 milliomodik ember valami nagy dolgot fog végre hajtani, feltalál valamit stb. A többi 999,999 ember aki elötte született, a létezésük célja hogy megszüllesenek elötte.

2010. szept. 17. 16:11
 37/53 Cirmos kandúr ***** válasza:
a 999,999 után 1 millió jön:)
2010. szept. 17. 16:25
 38/53 Cirmos kandúr ***** válasza:
am az utsó szerintem rossz válasz, mér lenne mindenkinek a célja hogy 1 bizonyos ember előtt szülessen meg? eleve nem a lélek dönt hogy mibe költözzön, baromi nagy szerencsénk van hogy emberek lehetünk, ez kb olyan ritka mint a Föld szerű bolygók az univerzumban
2010. szept. 17. 16:28
 39/53 anonim ***** válasza:

Röviden megfogalmazva: "Kinek mi" Sokaknak az élet értelme túlélés,megint másoknak maga a paradicsom,igazából ez sok mindentöl függ,ha pl: Nem lennének anyagi gondjai az embereknek,akkor már 1 probléma kilöve,igy tovább lehet kutatni..De ez helyzet függö nagyon is,pl: Egy anyának akinek a fia súlyos beteg és nincs elég pénze a mütétre ami megmenthetné a fiát,ez esetben neki abban a pillanatban a pénz lessz az élet értelme,mert ha elökeriti akkor egy nagy súly lemegy a váláról..Úgy gondolom a megtapasztalás nagyon fontos az életben,ha lenne elég pénzünk utazgatni,végtelen szabadságérzettel rendelkeznénk,egyszóval szabadok lehetnénk,akkor valószinüleg jobban befogadóak is lennénk,nagyon jó emberekel más kulturákban találkozni és beszélni,de megint itt 1 gátló tényezö,a nyelvtudás,ehezz bizony szükséges lenne..Igazából az embernek a jelenlegi helyzete a legfontosabb hisz azt érzi áldásnak avagy átoknak,ha pl: valakinek betegsége van,legyen súlyos rokkant akkor ők egézségesek szeretnének lenni,a minap láttam az utcán 1 házaspárt,mindketten fehérbottal mentek egyikük sem látott,a zebrán áltam,melletem egy öregnéni,beszélt hozzám ki szintén látta őket,és azt mondta mi elsem tudjuk képzelni milyen lehet..VALÓBAN Sokszor sirunk rivunk,hol ott észresem vesszük hogy vannak töllünk sokkal rosszabb helyzetü emberek is világszerte,mindenkinek megvan a maga baja..De szerintem te 1 társra vágyol aki társaságában fáradt lelked szeretet-és védelemoázisra lelne,aki közelségében felismerhetnéd valódi jelentőségedet,aki megerősítene téged önmagad értékelésében és aki segítene eligazodni a körülötted történő dolgokban.De ez is 1 álapot,múlandó mint minden,talán pár év múlva másképp fogod látni ezt a kérdést,talán találsz addigra egy útat ami jónak tünik,de igazából öregkorunkra jön el az-az idö amikor ülünk egy padon,és elmeséljük életünket egy kedves idegenek,mikor mi volt benne az értelmes,és hiszem azt hogy a boldogság nem egy álapot,úgy gondolom vannak az ember életébe boldog PILLANATOK és ezek jelentik abban az idöben az

értelmet,úgy gondolom ezért élünk,hogy legyenek boldog pillanataink az életben..

2010. szept. 17. 18:08
 40/53 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Szerinted aki kitalálta az egész univerzumot(életet), nem adta meg a segítséget az embernek, hogy megtudhassa valós mivoltát, megtudhassa mi a világ, és mi Isten(nem a közhitben szereplő istenképek) igazából? Szerinted nem készült el emberi részről igaz, tehát közvetve, de úgymond isteni sugallattal e valóság, leírva szépen és érthetően az embereknek? Szerinted valaki szórakozik velünk, hogy tudatlanságban tart a létezésünk okával, céljával és értelmével kapcsolatban? Elárulom neked, hogy mi magunk szabunk gátat elméink valós értékének. Ha te úgy gondolod, hogy úgy sem tudhatjuk a valóságot, akkor bizony te tényleg nem fogod megtudni egy ideig még. :)

ui.: előre szeretnék elnézést kérni, ha esetleg nyomatékos kérdéseket tettem fel, de semmiféleképp sem bántani akartalak. csak furcsállom, hogy kíváncsi vagy valamire, ami foglalkoztat és utána pedig beírod, hogy úgy sem tudhatjuk. És ez utolsó mondatrész pedig tévedés...az nem tudja, aki nem akarja. A lehetőség mindenkinek adott, hogy elsajátítsa a tanítást a létezéssel kapcsolatban. ;)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 17. 18:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!