Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha a felszínes világ miatt...

Ha a felszínes világ miatt két lelki társ(karmikus) nem talál egymásra, akkor annak mi a karmikus következménye?

Figyelt kérdés
Ugye manapság ha valakihez nem vonzódik valaki, még ha lelkileg meg is értenék egymást, sok esetben ennek ellenére nem lesz köztük semmi, hiszen a világ is manapság azt diktálja, hogy csak a jó külsejű embert keresse társnak valaki. Mi van ebben az esetben, hogy ha a külső tulajdonságok miatt "nem ismerik fel egymást" a lelki társak a mai "modern" világban?

2022. márc. 25. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 Grimfox ***** válasza:
Ha az egyik fél egy kihasználó típusú ember, és tesz a lelki társ, és hasonló dolgok gondolatára is, de a másik fél körme szakadtáig hisz benne, akkor is összetarthat egy kapcsolatot. A kihasználó személy mellett marad, mert hiszi, hogy ő a lelki társa. Persze jó kapcsolatok is kisülhetnek ilyen hitből, ha két jó ember kerül össze erre a hitre alapozva. De itt is inkább a döntéseik, és karmájuk fogja az eredményt meghozni, a hitük a lelki társ létezésében csak megerősíti a döntést, ami összetartja őket.
2022. ápr. 5. 15:32
 22/81 anonim ***** válasza:
A saját életemet tekintve teljesen egyértelmű, hogy hogyan és milyen lépések következtében keresztezték útjaink egymást 13-assal. Az ő oldalát nem ismerem. Ami érdekes, hogy az impakt sokkal nagyobb volt az indokoltnál. Ez az, amire nem találja a választ, és én sem.
2022. ápr. 5. 17:01
 23/81 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm a rengeteg hozzászólást. Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Remek válaszok születtek, csak még dolgozni kell a megértésükön. 🙂 Véleményem szerint a szellemi vonatkoztatást tekintve úgy meg van tekerve az egész téma, hogy azért még használni kell az embernek a nem kicsi eszét. Gondolom véletlenül készakarva történhetett így! 🙂
2022. ápr. 6. 00:35
 24/81 anonim ***** válasza:
#14 Azért jelentem meg most, mert én is ezt érzem, hogy van egy fantasztikusan romantikus oldala és egy ijesztően mániákus oldala is. Konkrétabban megfogalmazva, iszonyatosan be vagyok 💩, hogy mi lesz! 🤦
2022. ápr. 6. 00:36
 25/81 anonim ***** válasza:
Grimfox azt mondja, hogy nem létezik olyan, mint lelki társ, fogalmi értékében, viszont azt vettem ki, hogy az 'idea' szintjén létezhet!(?) Mi is az idea vagy ideál? Hogy felismerem egy dolognak a szellemi vonatkozását, ergó hihetek is benne!(?) Na most, a hit állítólag hegyeket mozgat, ami azt jelenti, hogy ha felismerek egy ideát, akkor összeköttetésben állhat a hitemmel, a szívbéli-lélekbéli megnyilvánulásommal! A szív meg ugye nem hazudik, legalábbis én így gondolom! Ez az, amit a külvilág nem fog megérteni, bárki-bárhol is tart! Talán még a társam se érti, mert nem ismeri fel, nem gyakorolja! És itt jön képbe az önismeret! Mert ahogy Grimfox fogalmazott, ez sok mindenre megadhatja a választ, akkor is, ha nagyon bonyolult a helyzet. Nem tudom mik az élet előtti ígéretei két léleknek, de tételezzük fel, hogy van egy megállapodás. Már csak az a kérdés, hogy ebbe a megállapodásba belejátszanak -e a tévedések vagy van egy terv ami egy idő után szabad akaratból félresiklik!(?) Miért gondolom azt, hogy a legfelső szinten már minden el van rendezve, csak mi csetlünk-botlunk itt? Tehát együttesen hihetek a szabad akarat és az eleve elrendelés elvében? Ha azt mondod, hogy karmikus döntések sorozata, akkor abba a jó és a rossz döntések is belejátszanak! Kicsit úgy érzem, mintha csiki-csuki játékot folytatnánk! Mindenki learatja a kicsi munkája gyümölcsét, egyszer én, egyszer ő és mindketten. Azt észrevettem, hogy a szakadás közeli állapot felrázza a másik felet! Olyankor mindig valaki bejelentkezik, szerintem ez is egy nagyon komoly jel! Szuper dolog az az utalásod, hogy az egyik fél részéről a hit megalapozza a kapcsolatot. De itt megint kétséges, ha a másik fél ezt nem látja vagy nem akarja látni! Karmikus hibák halmozódhatnak fel, én meg addig tartom a kötelet. De a fáradozás ennek tudatában is megnyugtató!
2022. ápr. 6. 00:43
 26/81 anonim ***** válasza:
Nincs is annál félelmetesebb, ha valami illúzió! Ezért tartom fontosnak, hogy éber szemen keresztül lássunk meg valamit. Táplálja a hitemet, hogy amit érzek és látok, azt jól érzem, mert a szívemből-lelkemből fakad! ✌️
2022. ápr. 6. 00:48
 27/81 anonim ***** válasza:

#19-20-21

Ha az ideát, mint ideológiát értjük és ennek tekintetében függőségi kapcsolatnak nevezzük, az nagyon félelmetes! Meglehet, hogy az is! Itt látom a karmikus történések egy részét. Tehát az önismeretben mégis csak lehet fejlődni, szublimálni a dolgokat, hogy az ne legyen teljesen illúzió vagy függés! Talán a szeretet? Esetleg bizalom? Esetleg a magasabb rendű értékek kifejlesztése mindkét félnek magában és egymás felé? Ebben még megtalálnám az értelmét! Azt tudom, hogy bármiről is beszélünk, ami belül van, az nagyon erős és szétszed. Valószínűleg őt is egy idő után. És akkor megkérdezhetjük, hogy hogy is van, hogy is lesz, hogy is legyen a folytatás? Tudom, azaz sejtem! Önreflexió, fejlődés, szublimálás (ego🔫), értékek felismerése-megvalósítása, szeretet. Ebben látom a megoldást.

2022. ápr. 6. 00:57
 28/81 Grimfox ***** válasza:

25., Idea alatt azt értem, hogy egy alap elképzelés, alapgondolat, amit mindenki a maga kedve szerint értelmez. Valaki egyszer kitalálta, vagy megalkotta a szókapcsolatot, hogy leírja a viszonyát valakivel, és ezt valaki más félreértelmezte, vagy szándékosan félremagyarázta, hogy megalkossa ezt az eleve elrendeltség képzetet. Ez nagyjából azt jelenti, hogy bárki lehet a lelki társad, akiről úgy döntesz, annak tekinted.

A lelkek nem nagyon beszélnek meg leszületés előtt semmit. A cselekvés ideje az élet, a lélek önmagában nem cselekszik. Annak a valószínűsége, hogy egy adott emberrel találkozni fogsz ebben az életedben, az már az előző életed végén, a halál pillanatában adott, mert onnantól kezdve nem tudsz rajta változtatni mindaddig, amíg újra meg nem születsz.

2022. ápr. 6. 11:21
 29/81 anonim ***** válasza:

Letekerem a misztikum szintjét. Ha ezt az egészet eldobjuk és normál ember szinten beszélünk, egyszerűen azt mondanád, hogy én vagyok az Igazi. Nem lehetek egy életen belül 3 ember igazija. Ebből is látszik, hogy ilyen nincs. Persze megértem, hogy összezavartalak, a kicsit érdekes, kicsit vicces, kicsit problémás lényemmel, főleg, mert nem rossz látványt nyújtok, és úgy egyben az egész simán felébreszthet intenzív birtoklási vágyat. Mivel ez így már túl egyszerű lenne, ezért van ott az a "nagyon erős dolog, ami szétszed". Ezt Grimfox nem értheti, én igen. Viszont mi van, ha csak túlságosan felfokoztunk érzelmeket és ez lett belőle? Jó a fantáziád, nekem is az.

Biztos vagyok benne, hogy nem beszéltünk meg semmit előre. Még abban is biztos vagyok, hogy nem kellett volna találkoznod velem, nem volt adott a halálod pillanatában. Sok-sok előre nem betervezett és új utakat nyitó lépések miatt találkoztunk. Tudom, hogy milyen lenne, ha ki akarnánk tartani egymás mellett, iszonyatosan nehéz és hosszú évek kűzdelme következne, mert nagyon eltérnénk a jelenlegi fonalaktól. Biztosan megérné ez neked?

2022. ápr. 6. 13:02
 30/81 anonim ***** válasza:

"Biztosan megérné ez neked?" retorikai kérdés volt.

Ha a kezdeti beszélgetésünk normál mederben tartottuk volna, ami bevallom szintén nem lett volna könnyű, akkor te lennél most a legeslegjobb barátom és/vagy tanítóm. Persze ez nem hangzik a férfiak számára túl hívogatóan.

2022. ápr. 6. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!