Ha a felszínes világ miatt két lelki társ(karmikus) nem talál egymásra, akkor annak mi a karmikus következménye?
#19-20-21
Ha az ideát, mint ideológiát értjük és ennek tekintetében függőségi kapcsolatnak nevezzük, az nagyon félelmetes! Meglehet, hogy az is! Itt látom a karmikus történések egy részét. Tehát az önismeretben mégis csak lehet fejlődni, szublimálni a dolgokat, hogy az ne legyen teljesen illúzió vagy függés! Talán a szeretet? Esetleg bizalom? Esetleg a magasabb rendű értékek kifejlesztése mindkét félnek magában és egymás felé? Ebben még megtalálnám az értelmét! Azt tudom, hogy bármiről is beszélünk, ami belül van, az nagyon erős és szétszed. Valószínűleg őt is egy idő után. És akkor megkérdezhetjük, hogy hogy is van, hogy is lesz, hogy is legyen a folytatás? Tudom, azaz sejtem! Önreflexió, fejlődés, szublimálás (ego🔫), értékek felismerése-megvalósítása, szeretet. Ebben látom a megoldást.
25., Idea alatt azt értem, hogy egy alap elképzelés, alapgondolat, amit mindenki a maga kedve szerint értelmez. Valaki egyszer kitalálta, vagy megalkotta a szókapcsolatot, hogy leírja a viszonyát valakivel, és ezt valaki más félreértelmezte, vagy szándékosan félremagyarázta, hogy megalkossa ezt az eleve elrendeltség képzetet. Ez nagyjából azt jelenti, hogy bárki lehet a lelki társad, akiről úgy döntesz, annak tekinted.
A lelkek nem nagyon beszélnek meg leszületés előtt semmit. A cselekvés ideje az élet, a lélek önmagában nem cselekszik. Annak a valószínűsége, hogy egy adott emberrel találkozni fogsz ebben az életedben, az már az előző életed végén, a halál pillanatában adott, mert onnantól kezdve nem tudsz rajta változtatni mindaddig, amíg újra meg nem születsz.
Letekerem a misztikum szintjét. Ha ezt az egészet eldobjuk és normál ember szinten beszélünk, egyszerűen azt mondanád, hogy én vagyok az Igazi. Nem lehetek egy életen belül 3 ember igazija. Ebből is látszik, hogy ilyen nincs. Persze megértem, hogy összezavartalak, a kicsit érdekes, kicsit vicces, kicsit problémás lényemmel, főleg, mert nem rossz látványt nyújtok, és úgy egyben az egész simán felébreszthet intenzív birtoklási vágyat. Mivel ez így már túl egyszerű lenne, ezért van ott az a "nagyon erős dolog, ami szétszed". Ezt Grimfox nem értheti, én igen. Viszont mi van, ha csak túlságosan felfokoztunk érzelmeket és ez lett belőle? Jó a fantáziád, nekem is az.
Biztos vagyok benne, hogy nem beszéltünk meg semmit előre. Még abban is biztos vagyok, hogy nem kellett volna találkoznod velem, nem volt adott a halálod pillanatában. Sok-sok előre nem betervezett és új utakat nyitó lépések miatt találkoztunk. Tudom, hogy milyen lenne, ha ki akarnánk tartani egymás mellett, iszonyatosan nehéz és hosszú évek kűzdelme következne, mert nagyon eltérnénk a jelenlegi fonalaktól. Biztosan megérné ez neked?
"Biztosan megérné ez neked?" retorikai kérdés volt.
Ha a kezdeti beszélgetésünk normál mederben tartottuk volna, ami bevallom szintén nem lett volna könnyű, akkor te lennél most a legeslegjobb barátom és/vagy tanítóm. Persze ez nem hangzik a férfiak számára túl hívogatóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!