Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha a felszínes világ miatt...

Ha a felszínes világ miatt két lelki társ(karmikus) nem talál egymásra, akkor annak mi a karmikus következménye?

Figyelt kérdés
Ugye manapság ha valakihez nem vonzódik valaki, még ha lelkileg meg is értenék egymást, sok esetben ennek ellenére nem lesz köztük semmi, hiszen a világ is manapság azt diktálja, hogy csak a jó külsejű embert keresse társnak valaki. Mi van ebben az esetben, hogy ha a külső tulajdonságok miatt "nem ismerik fel egymást" a lelki társak a mai "modern" világban?

2022. márc. 25. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólásom óta megtanultam, hogy a legrégebbi trükk a könyvben az ezoterikus körökben mozgó emberek között karmáról, sorsról, elkerülhetetlen találkozásokról beszélni.

2022. ápr. 4. 12:59
 12/81 Grimfox ***** válasza:
100%
8. A karma egymás felé tereli azokat, akik karmikusan kötődnek egymáshoz. Az, hogy ezt kihasználják e, engedik e, vagy makacsul ragaszkodnak valami máshoz, az a két egyénen múlik, akik "érdekeltek" a dologban. Nem attól függ, mennyire fejlettek a felek szellemileg, mennyire van önismeretük. Ez persze segíthet jobb döntéseket hozni, de ha csak sodródnak az árral, és az a karmájuk, hogy együtt kell tölteniük egy adott időt, és közösen átélni a karma bizonyos hatásait, akkor így fog történni. Nem azért, mert lelki társak, hanem azért, mert közös karmát építettek, és ennek a hatását át kell élniük. Akkor is, ha ez a karma csak szenvedést fog számukra hozni.
2022. ápr. 4. 13:02
 13/81 anonim ***** válasza:
12# Ezzel azt akarod mondani, hogy akit én lelki társamnak vélek, az nem biztos, hogy az, csak karmikus feladataink vannak egymás felé? Vagy lelki társak vagyunk, csak nem használjuk ki a lehetőségeket? Honnan tudom meg, hogy valaki a lelki társam, ez itt a kérdés! Ha szinte megmagyarázhatatlanul egy húron pendülünk, de azon kívül semmi nem jön össze, mert félresiklunk, az elképzelhető? Mennyiben játszik szerepet az önismeret? Hiszen a felismerés hiánya vagy a kezeletlen problémák miatt is elveszíthetjük egymást, nem? Szellempofi azt írta, hogy a külsőségek miatti elvesztés a sokadik ok! Tehát ő elvesztésről beszél! Akkor mégis benne van a pakliban, hogy ő a lélektársam és valami miatt elveszíthetjük egymást! Honnan tudom, hogy ő az, ha közben majdnem minden stimmel, csak lelki problémái vannak és más irányba megy?
2022. ápr. 5. 00:50
 14/81 anonim ***** válasza:
#13 Nem tudom Grimfox tudja-e ezekre a kérdésekre a választ vagy ha igen, tetszeni fog-e neked. Ennek az egésznek van egy fantasztikusan romantikus oldala és ugyanakkor egy ijesztően mániákus is, és nem tudom melyik az igazi, mivel az interneten vagyunk.. Például, miért jelentél meg most?
2022. ápr. 5. 12:17
 15/81 Grimfox ***** válasza:
100%

Röviden ezzel azt akarom mondani, hogy nem nagyon létezik olyan, hogy lelki társ. Persze te kinevezhetsz valakit annak, de ez a karmán, és a döntéseken múlik, nem egy eleve elrendelt kötődésen.

Szóval igen. Akit lelki társadnak vélsz, azzal szoros karmikus kapcsolatban vagy, amit ki kell egyenlíteni. A karmikus kapcsolat határozza meg, milyen lesz a kettőtök viszonya egymáshoz. Ha egy ilyen karmikus köteléket "nem használsz ki" azaz úgy döntesz, hogy nem közeledsz az illetőhöz, akkor a karma továbbra is fennáll, később, vagy egy későbbi életben újra előjön. Simán elképzelhető, hogy egy húron pendültök, mert hasonlóak vagytok, de nem az a karmátok, hogy együtt legyetek, vagy pedig nagyon komoly küzdelmek árán érhetitek csak el azt, hogy együtt lehessetek(ilyet is okozhat a karma). Az önismeret fontos, képes vagy felismerni, hogy milyen jellegű a kapcsolat, és jobban fogsz dönteni, mint ha csak úsznál az árral. Rengeteg dolog van, ami miatt nem jön össze egy kapcsolat. Vagy éppen felbomlik. Ha még marad közös karma, később, vagy valamely következő életben újra közel kerültök. A döntéseitek, és a karma határozza meg, hogy együtt tudtok e maradni, vagy sem. Onnan tudhatod, hogy ő az, hogy te lelki társadnak nevezed, mert közel érzed magadhoz. Ettől még nem változik a valóság, miszerint hogy ez csak a te személyes döntésed, hogy őt lelki társadnak nevezed. A találkozásotok előtti döntések, cselekedetek éppúgy beleszámítanak a kapcsolatba, mint a találkozásotok óta meghozott döntések, és megcselekedezz dolgok.

És 14-nek igaza van, jó eséllyel nem ez lesz a legnépszerűbb kommentem...

2022. ápr. 5. 13:17
 16/81 anonim ***** válasza:

Grimfox, keményebb válaszra számítottam. Ez nem volt olyan szörnyű.

Akkor mit is érünk vele ha én azt mondom te vagy a lelki társam, te azt, hogy én a lélektársad, és egymás kezébe csapunk?!

2022. ápr. 5. 13:49
 17/81 Grimfox ***** válasza:
Azon kívül, hogy a döntésünket ezzel az érzelmi alapokon kívül még egy "magasabb ideára" is építjük, semmi különöset. De ez az idea, a "lelki társ" képzete olyasmi, ami csökkenti az esélyét, hogy a két érintett fél szétváljon, hiszen ragaszkodnak az elképzelésükhöz, döntésükhöz, mert ha nem tennék, a világképük csorbát szenvedne, csakúgy, mint az önérzetük. Az emberek pedig ezt a két dolgot nagyon nem szeretik változásnak kitenni.
2022. ápr. 5. 14:11
 18/81 anonim ***** válasza:
Tehát magasabb idea, ami segít 2 ember bizonyos jellegű kapcsolatát összetartani.
2022. ápr. 5. 14:51
 19/81 Grimfox ***** válasza:
Idézőjelben magasabb idea. Valójában egy függőségi kapcsolat cukormázban. De egy kapcsolatot segíthet összetartani bizonyos keretek közt, amíg mindkét fél hisz benne.
2022. ápr. 5. 15:00
 20/81 anonim ***** válasza:
Akkor önpusztító kapcsolatot is össze tud tartani, ha a felek azt hiszik, ennek "így kell lennie".
2022. ápr. 5. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!