Van itt olyan, aki biztosan ki meri állítani, hogy neki volt előző élete?
Egészen kicsi korom óta azt érzem, hogy nekem volt már előző életem, és ez az utolsó. Körülbelül 4-5 éves lehettem, vagy még kisebb, amikor megfogalmazódott bennem, tényként kezeltem. Emiatt mindig úgy éreztem, hogy ennek megfelelően kell viselkednem. Minden önelégültség nélkül elmondhatom, hogy nagyon nemes lélek lakozik bennem, ez már gyerekként megmutatkozott.
Egyetemre járok, jó tanuló vagyok, dolgozom mellette tisztességesen, csodálatos családom van, akik szeretnek, és én szeretem Őket. Mégis úgy érzem, hogy egy hatalmas dolog hiányzik az életemből. Emiatt nagyon sokszor vagyok boldogtalan. Nem tudom mi az, ami hiányzik.
Kicsit úgy érzem, mintha kettő lelkem lenne, az ősöreg bölcs, a másik pedig, aki én lennék valójában, akinek születtem.
Alapjáraton egy vidám pozitív személyiség vagyok, mindig őszinte, és az emberek szeretnek ezért, talán egy kicsit naiv is, mivel sosem feltételezek semmi rosszat másokról.
Előfordul, hogy valami rosszul alakul, és indulataimat, magamon vezetem le, sosem tudnék másokat sem fizikálisa, sem lelkileg bántalmazni. Ebből természetesen következik az, hogy bántom magam, ha ideges lettem másra. Mintha a fájdalmat beszippantaná a bőrőm és elmúlik minden haragom. EZ hiba. Agykontrollal szabályzom.
Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik hisznek a lélekvándorlásban. Én nem emlékszem ki voltam előző életemben, de sok furcsaság van bennem, amiket nem értek.
23, lány
Az előzőhöz. Ezt amúgy, nem csak Gautama állította.
Amíg azon vitatkozik két ember (nem feltétlen mi), az is illúzió.
Ezeknek semmi köze az önteltséghez, mert ott jelen van az "ÉN", egó, ami még nem a felébredés.
A felébredés, egy ember felébredése. Ha a másik nem ébredt fel, akkor nem fogja érteni, mert még az elmevilágának, tudattalanjának, testének, egójának a rabja.
Jó persze Gautama életére vannak bizonyítékok és erre rá lehet mondani hogy Jézus életére vannak bizonyítékok vagy akár Mohamed életére vannak bizonyítékok és folytathatnám a felsorolást.
1. Tudományosan elfogadott bizonyíték nincs egyikre se. Max állítások amihez csatolnak egyesek által bizonyítéknak titulált vagy valós vagy nem valós adatokat.
2. És még ezek a "bizonyítékok" is ha léteznek nem feltétlenül azt bizonyítják hogy a személy létezett, max azt hogy egyes írások az állítják hogy létezett.(Hatalmas a különbség)
Továbbá még ha valamilyen formában létezett is e három személy 1ike(vagy mind) attól még nem biztos hogy minden igaz ami ma fennmaradt róluk az egyes feljegyzésekben.
3. Ki dönti el hogy melyik gurunak van jobban igaza (akikre mind van "bizonyíték" attól függően kit kérdezel)?
"Továbbá ennyi erővel az ébredés is csak egy illúzió tehát nincs ébredés hisz az csak egy illúzió.Egy illúziót érzékelt." Ezzel csak azt akarom kifejezni hogy ez egy olyan nézőpont/vita amit te is és én is bármerre el tudunk csűrni csavarni.
"nem lehet szubjektív" De lehet hisz amíg van egy nézőpont/érzékelés addig van szubjektív nézőpont hisz az egy elme/lélek rálátása a dologra. Tökmindegy hogy nem csoportosít hozzá érzelmet stb az is egy lelki/elme állapot ami meghatározza hogyan viszonyul ahhoz amit tapasztal. És ki mondja meg hogy az "üresség" + értéket ad a nézőpontjához? Mitől lesz ezáltal igazabb?
Abban a szempontból 1etértek hogy pl se szék,se jó és rossz igazából nem létezik. A szék azért szék mert mi annak tartjuk de attól még ez nem egyetemes igazság. A tégla azért lesz rossz tégla mert a lábadra esik azért lesz jó tégla mert hozzá járul a házad felépítéséhez és azért lesz semleges tégla mert teljesen figyelmen kívül hagyod. De ezek se univerzális velük járó érték csak a nézőpont teszi valóssá. (Ha valaki nem kedvel téged vagy ha csak szimplán nevetségesnek találja a dolgot annak pl. jó tégla az ami a lábadra esik.)
De ez az "üresség" magában hordozza a mindenséget/végtelen lehetőséget is azáltal hogy a nézőpont/megfigyelő/elme teremti meg a világképet.
És az is csak egy világkép lelki állapot/ hogy valaki ürességgel ál hozzá mindenhez.
Viszont végcélnak nem nevezném (legalábbis univerzálisnak nem). És azt se mondanám hogy csak így lehet "megvilágosodni" bármit is jelentsen ez.(Hisz más "guruk" máshogy jutottak el a saját "megvilágosodásukhoz".)
Akkor jó. Akkor mind2en értünk mindent. :D
Ez már a megvilágosodás kezdete. :DD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!