Szerinted van reinkarnáció?

Ha elmondod, h mi* az, ami a kérdésed, felvetésed alapján reinkarnálódhatna, megmondom, van-e.
*légy pontos és szabatos egyidejűleg, fogalmazd meg definíciószerűen!

Noha vannak itt az Ezotéria szekcióban olyan furcsa nézetek, ha én mondjuk 10 ilyen kérdésre már válaszoltam:
- Nincs.
Akkor most már többet mások, újabb ilyen feltett kérdéseire nem szabadna válaszolnom, mert valakinek ez zavarja az álomvilágát, gyenge a hite, vagy ki tudja, mi a hiszti oka.
Ennek logikáját nem értjük, hiszen te elvileg egy újabb kérdező vagy, aki nem értesültél még az én korábbi válaszaimról. Viszont attól még hobbiból én is megírhatom, neked is, a saját véleményem:
- Nincs.
Ezek 3000-3500 éve, nem okos emberek által kitalált hitvilágok.
Ráadásul az évezredek során többféle vallást, hitet kitaláltak, ami néha ellent is mond egymásnak.
Ki mondja meg, hogy melyik igaz, amelyik szimpatikusabb?
Ezek mind csak így bemondásra mennek, nulla bizonyíték a túlvilági létre, a szoftver spontán távozására a hardverből.
A szoftver megszűnik, mint ahogy eltaposnak egy okostelefont, többet nem okoskodik. Mivel a szoftvert a hardver hordozta (mélyebb szinten egy fizikai információhordozó, fizikai állapotaiban tárolva), így az rögtön semmivé lesz, a hardverrel egyetemben. Nem teleportálódik a felhőbe.
Vallások meg csak evolúciós alapon jöttek be a képbe, amikor már odáig jutott a fajfejlődés, hogy csoportokba szerveződve hatékonyabban lehet erősödni tovább, a vallások töltötték be ezt a társadalmi szervező szerepet.
Ma már ez háttérbe szorul, fejlettebb társadalmi megoldások, törvények, büntető intézmények stb. vannak.
Így sikerült jól megerősödni az emberiségnek, a cél most már a Föld bolygó legyőzése.
Amíg bele nem pusztulunk, noha ez már nem az én gondom lesz.

" ha én mondjuk 10 ilyen kérdésre már válaszoltam:"
Azér mer te válaszolsz még nem lesz igaz

7.
Nem arról volt szó, miért magyarázol bele hülyeséget?
Válaszolási jogosultságot vonnak kétségbe egyesek, olyan alapon, hogy válaszoltam máskor, most már inkább ne válaszoljak. Normális?
Mert ő nem bírja elviselni a tartalmat.
De itt bárki válaszolhat és kérdező elvileg nem olvasott vissza, nem látta a korábbi válaszokat. Azért kérdez.
A másik válaszoló viszont nem utasítgathat más válaszolókat, csak azért, mert neki nem tetszik valami.

08:14-es vok
Én kérdeztem vissza annak ügyében, hogy a kérdés feltevője szerint mi is reinkarnálódhatna. Épp ezért aranyos, de teljesen hasznavehetetlen a 08:25-ös által belinkelt videó. Ugyanis ez nem a kérdező álláspontja, hanem a linkelőé.
Várom továbbra is a kérdező definícióját. Érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!