Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerinted van reinkarnáció?

Szerinted van reinkarnáció?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 02:16
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
60%

Itt utána olvashatsz kérdező:

[link]

tegnapelőtt 10:16
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Már az előző életemben sem hittem a reinkarnációban.
tegnapelőtt 10:36
 13/34 anonim ***** válasza:
65%

Olyan értelemben nincs, ahogy a legtöbb ember gondolja. Az emberek azt hiszik általában, hogy ők, mint egók reinkarnálódnak.

De nem az egó reinkarnálódik, hanem az élet, ami engem, téged, a fákat és a csótányokat is működteti. Ebben pedig nem hinni kell, mert ez egy tèny, mivel minden nap születik új ember vagy csótány, és minden nap hal is meg.

tegnapelőtt 11:47
 14/34 anonim ***** válasza:
23%

Nincs, mert az emberi elme találta ki, megnyugtatásképpen, hogy ha most rossz az életed, akkor majd köv. életedben jó lesz. Meg meg is magyarázza, hogy most miért rossz: mert vmi rossz dolgot csináltál előző életedben.

Én akkor már inkább hiszek a párhuzamos univerzumokban vagy abban, hogy olyan lények is élnek itt, akik számunkra nem láthatóak (nem szellemek, nem ufo-k).

tegnapelőtt 12:02
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
Szervizmernok ur ugye tisztaban vagy vele hogy a te allaspontod ugyanolyan hiedelem mint azoke akik az ellenkezojet gondoljak. A jozan logikus (akar: tudomanyos) allaspont az lenne hogy nem tudjuk.
tegnapelőtt 12:33
 16/34 anonim válasza:
66%

6# mérnökuramnak:

A szoftverhardveres telóanalógia csupán ott hibázik, hogy a telefonnak nincs öntudata. Ha lenne neki, az tuti a felhőben lenne.

Mi reinkarnálódik? A User. A Self. Van user, aki dev lesz, mert ez érdekli, van aki mindig user marad, mert azt szereti.

Játszottál már szerepjátékkal? Akár többel is? Játékon belül "vagy valaki": egy karakter. Vagy akár több is. Na most ez egy kicsit "élethűbb" játék. Miközben játszol, teljesen azonosulsz a karakterrel, de azért mégsem te vagy az. De ezt csak játékon kívül tudod, itt nem- mert ugye, ez egy mindent lefedő nagyon élethű játék.

Ez is egy analógia.

tegnapelőtt 13:08
 17/34 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

16.

Gondoltam, hogy nincs öntudata egy robotnak sem, ez most megint olyan "hülyének nézős" szint, amikor te azt hiszed, hogy nekem valami nagyon okosat magyarázol.

Lehetne ezen filozofálni, hogy az abiogenezis után (a teremtés csak emberi kitaláció) mikor jelent meg az öntudat, vagy milyen átmenet során alakult ki.

De szerintem ebben sincs semmi isteni dolog és én azt sem állítottam soha, hogy mindent tudnánk már manapság.

De attól még, hogy valami nem teljesen világos, balgaság lenne ráfogni, hogy léteznek ilyen túlvilági, isteni dolgok.

Előbb-utóbb fizikai magyarázat lesz mindenre, amire még most nincs, arra is.

A vallások pedig lassan feledésbe mennek, ahogy kifejtettem (6.), mennek szépen az evolúciós süllyesztőbe. Nem a közeljövőben, de előbb-utóbb a reinkarnáció hitén is már csak mosolyogni fog mindenki.

Most még (vagy már csak) globális átlagban az emberek fele hívő, de lesz ez még rosszabb is, a tendencia egyértelmű, ezer évek tekintetében.

tegnapelőtt 13:24
 18/34 anonim válasza:
Szerintem az öntudati jelenség elég fontos dolgokat rejt, amiket még nagyon nem ismerünk. A legfontosabbakat, hogy úgy mondjam: mindent ezen keresztül tudunk, miden ezen keresztül létezik számunkra. Alapvető dolog, mint a gravitáció pl, és azt is csak Newton "fedezte fel" nemrég, és még azt sem tudjuk mi az.
tegnapelőtt 14:07
 19/34 Katona Dius ***** válasza:
100%
Van
tegnapelőtt 14:24
 20/34 anonim válasza:
61%

17 # mérnökuram:

Én nem nézlek hülyének, de nem okos dolog analógiát állítani élő és élettelen közt ebben az esetben:D, de ha Te egy szinten érzed magad egy telóval, az a Te dolgod.

6#:

"Így sikerült jól megerősödni az emberiségnek, a cél most már a Föld bolygó legyőzése."

tényleg jól megerősödtünk.

mit szeretnél Te legyőzni? :D

akkor menjél a Marsra...sok sikert.

tegnapelőtt 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!