Mi a véleményetek a spirituális sátánizmusról?
Kedves kérdező!
Álljunk meg egy pillanatra és nyugodj meg! :)
Először is... Az egó. Minden ember itt a földön rendelkezik egóval, ez az egó a halállal azonnal nem szűnik meg! Az egó akadályozza a felsőbb énünket, mivel azért van, hogy ezt tegye. Az egótól van az: ítélkezés, gyűlölködés, rettegés, és minden negatív érzelem.... A Valódi Énünk tudja, hogy hová tartozunk, kihez tartozunk, hogy egyek vagyunk, és szeretetteljes... Ha valaki nem az egójára hallgat, akkor képes kapcsolatba lépni a fenti energiákkal (a "fenti energiák", nem a felhők fölöttit jelenti, hanem a rezgésszintjükre értem, a magas rezgésszintet :)). Ezek a fenti energiák tiszták és egó mentesek. Persze van olyan is, hogy akiknek az egójuk bekavar, azoknak más jön le tőlük, mivel megváltoztatják a saját szájízük szerint az üzenetet... Szóval a különbség szerintem érthető. A Felsőbb Énünk nem úgy látja a másik embert ahogyan például az egó "szemével"...az egó szemével felfedezed a másik hibáit, haragszol rá, ítélkezel felette, és még azt sem veszed észre ha a másik ember tükröt tart eléd. Az egó félrevezető. De persze bárki hallgathat rá. Ha nem az egón keresztül nézed a másik embert, akkor tudod, hogy ő is oda tartozik ahová te, ő is annak a "lénynek, energiának" vagy ahogy tetszik a része, és tudod, hogy a hatalmi harcok és a drámák feleslegesek. Nem válsz üresfejű birkává ha az egód "elhanyagolod". :D Ugyanis nekem is más a személyiségem, és nem hasonlítok azokra akik hasonlóan gondolkodnak mint én. :)
Itt már alapjában véve ennek a "spirituális sátánizmus" elindítójánál van probléma. Valószínűleg hatalmasat csalódott a keresztény ideológiában, nyilvánvaló hogy valami olyan történt az életében (sok másnak is), hogy többet nem hitt ebben. Őszintén szólva, azzal egyet értek, hogy nem ért egyet, mert én sem értek egyet azzal. :) De ő és én abban különbözünk, hogy ő arra tette fel az életét, hogy ezt a vallást felhasználja személyes bosszúként. Mivel olvastam hogyan nézi le a keresztényeket és mi a véleménye róluk... Na már most ennek abszolút semmi értelme nincs....vagy van? Történt valami? A kereszténység még mindig áll...tehát fölösleges neki ugráncoznia. :) Én úgy gondolom hogy engem ne használjon fel senki személyes bosszúra, és ne használja ki azt, hogy mondjuk nem értek egyet a keresztényekkel én sem.
Egyébként Isten, az Energia, Ő nem tartozik valláshoz, sem az angyalai.
(A következő részt ne olvassa keresztény, szerintem...nem bántásként írom, csak szólok előre)
A biblia nem teljes, plusz át lett fogalmazva és mindig (most is) felhasználják hatalomszerzés miatt és egyéb dolgokra....és speciel ezért is nem veszem a kezeimbe, mivel úgy írták meg az emberek anno, ahogy épp nekik kedvük tartotta, és ahogy az érdekeiket szolgálta... Hiszen mi lenne nagyobb fegyver, mint az emberek hite? Még gyilkolni is felhasználták Istent, mivel az Ő nevében gyilkolásztak! De nem Ő gyilkolászott, ezt tegyük hozzá! Az emberek! Az emberek, akik elhitették hogy Isten egyetért velük! Vannak olyan emberek (nem is kell hozzá vallásosnak lennie), akik úgy rángatják a többi embert, hogy csak lesek! És természetesen mi játszik közre? Félelemkeltés, hatalomvágy, stb....na és ezek honnan valók? Hm...az egótól! :)
Egyébként kösz, kérdező, hogy nem küldesz el a búsba! :)
"ma 11:48"
ha ez tetszik benne, teljesen felesleges sátánistának lenned. Anélkül is csinálhatod mindezeket, hogy valami lényt magadnál feljebb helyeznél.
Kicsit úgy érzem, te inkább a saját erődet keresed és akarod megélni, amire én azt mondom, hogy engedd el a kapaszkodód, éld meg a szabadságod, saját hatalmad, hagyd a ceremoniális körítést, és légy te magad istenné a saját szemedben, anélkül, hogy más istennek hódolnál( bárminek is nevezd)
Cas, én ezt értem, de mindennek van határa. Én a személyiség megszüntetésével, feloldásával nem értek egyet. Ez nekem sose tetszett pl. a wicca vallásban sem, ezért volt olyan ellenszenves.
"hogy a hatalmi harcok és a drámák feleslegesek"- igen azok, mindaddig, amíg engem nem nyomnak el, vagy nem az én életemből akarnak drámát csinálni, mert a személyiség része az egészséges önvédelem. Én sem uralkodok másokon, akkor ők se tegyék, illetve én se teszem tönkre heccből mások életét, mert olyan kedvem van. Akkor elvárom, hogy velem se tegyék. Ha megteszik, jogos a bosszú vagy a védekezés az ésszerűség határain belül.
A kereszténységet támadjuk, magát az eszmét, mindenkinek szíve joga, hogy a vele ellenséges keresztényeket lerázza. (Én csak az eszmét támadom, nem az átvert embereket, kivéve ha felebaráti szeretetből fel akarja gyújtani a házamat, mert akkor én is támadom.)
Szia :)
továbbra sem hiszem, hogy emiatt sátánistának kellene tartanod magad. Tulajdonképpen így egy saját vallást hoztál létre, ami a régi isteneket követi, de nem hiszem, hogy össze kell mosni a tündérporos félrevezető maszlaggal, amit sátánista oldalakon próbálnak írni.
Én mindig is veszélyesnek tartottam ezt a hozzáállást, a részükről, mert veszélyes dolgokra buzdítanak, miközben az eredeti veszélyt elkendőzik.
Mert igen, démonok közt számon tartanak régi emberi isteneket,földszellemeket, és sok egyéb, kevésbé problémás lényt, akiknek akár a jóindulatát is el lehet/ lehetett nyerni, és ezt érdemes is tudni, ennyi igazságmagva van ezeknek az oldalaknak
- de! köztük ott vannak a névtelen, sötét teremtmények, akiket semmi esetre sem lenne szabad magunkra szabadítani. És vannak olyanok, akik nem is eredeti részei a világunknak, csupán kósza, véletlen beszivárgók.
-de! a régi istenek, szellemek olyan környezetben kényszerülnek létezni, olyan sok behatással formálódtak azóta is általunk ( emberek teremtik az isteneiket), hogy sokuk már csak alig-alig emlékeztet arra, aki valaha volt, és legfeljebb egy nagyobb közösség együttes hite alakíthatná újra olyanná, mint aminek hajdan ismerték.
-de! Lucifer saját önzéséből, hatalomvágyból vált bukottá, nem embereket mentegetve, ezen nem lehet változtatni.
-de! igenis veszélyes démonokkal dolgozni, főképp, ha az ember nem mestere már néhány más típusú mágiának. Általában véve nem lehet jóindulatra építeni olyan lényeknél, melyeknek az ember mit sem számít, akik nem emberiek így nem is mérhetők emberi mércével, akik csak a hatalomért léteznek, és folyamatos háborúban őrlődnek.
-és utolsóként, én nem mosnám össze a sátán képet a régmúlt korok isteneivel. Bukott angyal volt,és bár sok volt isten tekinthető ma bukott angyalnak, DE Lucifer nem Enki. Ő egy darabja a keresztény istennek, aki önálló akaratra lelt, és hatalmat akart, mindenáron. Enki pedig egyfajta hős a maga kultúrájában.
37/37
Én, meggyőződésem szerint nem mostam össze semmit semmivel. A régi isteneket nem az emberek teremtették. Mindenkinek volt a régi hitben egy őrző démona!!! (daimon)A kereszténység ezt elferdítette, "adott" helyette védő, emberi tualjdonságokkal nem rendelkező angyalokat. Akik távol állnak az embertől, nincs bennük a "jó" és a "rossz", tehát nincs bennük az egyensúly!!!
A bibliai istent viszont igen, az emberek teremtették mivel sokan hisznek benne, létrejött egyfajta energia, ami káros. Így nyomták el a régi isteneket. Pl. attól, hogy engem folyamatosan ócsárolnak, elmondanak mindenféle gonosznak, rossznak, g.cinek, lefikáznak, attól még ez csak mások hamis véleménye, amitől én nem fogok gonosszá válni. Ám mi is csoportban vagyunk, nem én egyedül a világon, szerencsére :)
Kérdező!
Egészséges önvédelem? :) Mi ellen? Árnyékokat pofoznak azok is akik ellenetek vannak, és ti is. Mivel ez csak huzavona! Semmi más. Egyikőtök sem fogja feladni, mivel azt hiszitek hogy a másik ember ellenséggé vált. Eszmét támadni? Ezt is minek? :) El fog tűnni szerintetek az az eszme? Előre szólok, nem fog. Ezért ez is egy árnyékpofozgatás. Amikor olvastam a SOE oldalt akkor nekem totálisan az jött le hogy ugyanazt csinálják mint a keresztények....értem ezt arra a nézetre hogy azt mondják szinte: mindenki más hülye, mi vagyunk az über okosak és nálunk van a tudás kulcsa meg a bölcsek köve, ezért senkinek még csak véletlenül se jusson eszébe az, hogy más nézetet elfogadjon ezen kívül. Vagy tévednék? :) Nem hiszem, hiszen olvastam hogy direkte erre felhívják a figyelmet, hogy ne higgyenek mást el, mert az hazugság, csak az az igaz, ami ők állítanak... Na ne már! Ilyet még képzelni is butaság! Én egy olyan világot szeretnék, ahol nem ugranak nekem az elképzeléseim miatt, ahol meghallgatják egymást az emberek, és értelmes ember módjára beszélgetnek, és meg sem kísérlik egymást áttéríteni a másik vallására!
Sokszor gondolom még most is úgy ahogy te. Hogyha nekem támadnak, akkor pofán kell a szavaimmal rúgni, különben nekem annyi... De ezzel csak a tüzet szítom! Tudom jól, hogy ha leállok vitázni egy energiavámpírral, akkor abból az lesz hogy utána teljes kimerültség jön rám, plusz rosszul leszek, az energiám "elszáll".... Valahogy nekem ebből van elegem. Fölösleges olyanba energiát ölni, ami nem szolgálja a saját javamat és ezzel egyetemben másokét. Semmi értelme nem lenne ha győzködném a másik embert, hiszen neki van egy meggyőződése, és a tényleg fanatikus hívőktől megtanultam azt, hogy én maradok alul ha velük kezdek, azért, mert ők annyira hisznek az elképzeléseikben, ahogy még én sem a sajátomban! Szörnyű azt látni amikor egy másik ember felett uralkodik egy másik, vagy tönkre teszi. Nekem az a véleményem hogy boldog szeretnék majd lenni, de nem a másik ember kárán! Azt nem viselné el a lelkiismeretem!
Van egy jó barátom, akivel sajnos többször összekaptam, vagyis csak egyszer neheztelt ő énrám, én többször őrá...és ő nem küldött el engem a búsba (pedig logikus lett volna), hanem csak annyit mondott: "nem tehetek mást csak annyit hogy szeretlek"! Oké, mi már ismerjük egymást és ő tudja hogy miért "kattanok be". :D Mert tudja mi van a háttérben. És épp ez a lényeg! Hogy mi van a háttérben! A másik embernek aki nekem rosszat akar, nincs rendben sokminden az életében, és ahelyett hogy a sajátjával törődne, irigykedik és mással foglalkozik....ez így megy. Nem a látszat lenne a fontos, hanem a háttér! Komolyan mondom az emberek egészségesebb kapcsolatokat tudnának kialakítani egymással, ha nem csak a látszatot néznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!