Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi a véleményetek a spirituáli...

Zsizsik666 kérdése:

Mi a véleményetek a spirituális sátánizmusról?

Figyelt kérdés
Ugye milyen jó?:)
2012. márc. 20. 19:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
90%
Nekem csak annyi a "gondom" ezzel is, hogy azt hirdeti hogy "valódi spiritualitás"....én olvasgattam az oldalukat.... Éppenséggel az az igazi spiritualitás, ami nem az egót helyezi előtérbe. De náluk az egó nagyon szárnyal...olvastam, tehát nem dobálózok... Persze Sátánnak elméletileg ez a dolga hogy az emberi egót erősítse, és kihasználja. Persze érdekes dolog ahogy viselkedik valójában, eléggé meglepő, de tanulságos (már ha nincs előítélet és elvárás, mert az elvárás például hogy "jó lesz hozzám" is megváltoztathatja az igazságot)...de persze mivel az embernek szabad akarata van, így ő maga dönt, tehát badarság a Sátánra fogni a dolgokat, hiszen maga az ember dönt hogy az egójára hallgat, vagy valami magasabbra, vagy lentebbre.... Én úgy gondolom hogyha valaki a valódi dolgokra kíváncsi, és nem az egó szülte dolgokra (amiből szintén kiindult az Istenfélelem), akkor nem nála kéne keresgélni. De mindenki maga dönt....én inkább a valóságra vagyok kíváncsi és nem az egóalapú dolgokra. :)
2012. márc. 21. 19:13
 22/61 anonim ***** válasza:

igaza van az előttem szólónak, de még mindíg fejtegetem a dolgokat,találtam egy kis keresztényellenes cuccot, ezt írják ugyebár, és én meg a véleményemet melléírom:

Fogalmak: Az állam birtokol és irányít minden tulajdont. Alább felsorolva láthatók a judeo-keresztény bibliában található párhuzamok: a tested nem a tiéd, hanem isten tulajdona.

Ne legyenek szexuális vágyaid, de ha vannak, akkor a tested tulajdonosa azt tesz veled amit akar, és a Pokolba vet (terror ááltali uralkodás): Máté 5:27-30

-Nos ezzel egyetértek.

Az úrnak hatalma van minden személyes kapcsolatod felett: Máté 19:9

Nincs szólásszabadság: Máté 5:33-37; 12:36

Hagyd hogy börtönbe zárjanak: Máté 5:25

-ha bűnt követtél el, akkor a földön börtönbe kerülsz, ez van.

Ne védd meg magad és ne vágj vissza, légy tökéletes rabszolga: Máté 5:39-44, Lukács 6:27-30; 6:35

-én azt mondom, védd meg magad, de ne vágj vissza, mert felesleges, és haszontalan huzavona lesz belőle=háború

A szelídek, vagyis az alázatosak a legjobb rabszolgák: Máté 5:5

Élj a halálodért, ne törődj a mostani életeddel. Ez egy klasszikus a rabszolgaállam irányításában. Az életért nem érdemes harcolni: Máté 5:12

-ezzel is egyet kell értsek

Törd fel a családi kötelékeket, hogy a káosz uralkodjon: Máté 10:34-36, Lukács 12:51-53

-szintén igaza van

Uralkodjon a káosz: Máté 18:21-22

Ne birtokolj semmit: Máté 19:21-24, Márk 12:42-44, Lukács 6:20; 6:24; 6:29-30

-minden sz@rt felhalmozni se jó, én azt mondom, élj úgy, hogy ne hiányozzanak a cuccaid, ha nem lesznek, mert a túlvilágra nem viheted,csak az emlékét

Hagyd el a családod – apád, anyád és testvéreid, mivel ezt követeli egy totalitárius állam, és megjutalmazza a gyermekeket, akik feladják a szüleiket, hogy azokat kivégezzék: Máté 19:29

-ez is így van, borzasztó!

Még több rabszolgaság és szolgálat: Mózes II. 21:7; 21:20-21, Mózes III. 25:44-46, Lukács 6:40 – az állam tökéletes. Lukács 12:47, Efézusbeliekhez 6:5, Kolossébeliekhez 3:22, Timótheushoz I. 6:1, Titushoz 2:9-10, Péter I. 2:18

A názáreti – az Ótestamentum tanításaihoz hasonlóan – teljes, totális engedelmességet követelt, és ezt félelem és terror útján erősítette meg. A papok elhitetik a gyülekezettel, hogy jézus szereti őket. Összevissza, értelmetlenül hablatyolnak, pedig ők azok akik félreértik az egész üzenetet.

-ez a bibliából kihagyott részeknek köszönhető félreértelmezés, természetesen direkt tették..

A názáreti sosem tanított semmi olyat az emberiségnek, amivel függetlenné válhatnak és fejlődhetnek. A keresztények arról papolnak, hogyan gyógyította meg ez az entitás a betegeket, de soha nem mutatta meg, hogyan kell meggyógyítani önmagukat, vagy egyáltalán megérteni a betegség természetét. Főleg buta és szolgai emberekkel vette körül magát.

-Ez pl nem igaz!Sokat tanított Jézus, csak azt kiollózták a bibliából.Ő nagyon jól tudta az energetikát, és jószívű volt, de ezt sajnos kicsit átszabták hogy a maguk érdekét szolgálja, és kiforgatták Jézus mondanivalóját.Ez a legszomorúbb.Mellesleg Jézus nem volt ember..de nem is volt isten.

A keresztény vallás nagy becsben tartja a mentálisan visszamaradottakat.

2012. márc. 21. 20:23
 23/61 anonim ***** válasza:
ja, még az utolsó mondathoz visszatérve, arra elfelejtettem reagálni.A mentálisan visszamaradottságról meg annyit, hogy lehet, hogy ezek a keresztények, vagyis inkább akik mögöttük állnak szeretnék kihasználni a mentálisan visszamaradottakat, ez így valószínű, na de! Azok a lelkek, akik mentálisan visszamaradottként jönnek a világra, azoknak egy olyan feladat jutott az életben, hogy saját maguk önfeláldozásával segítsenek másokon.Ők nagyon fejlett lények, és dicsérendő, hogy felvállalják ezt a nehéz feladatot.
2012. márc. 21. 20:29
 24/61 anonim ***** válasza:

"Az igazi Gonosz a megtévesztés és a hazugságok mestere; az egész világot megtévesztette. A saját kárhozatáért való fizetés egy általános jelenség. A GONOSZ NEVE NEM SÁTÁN VAGY LUCIFER, HANEM JAHVE/JEHOVA!!!"

Itt meg megy az egymásra mutogatás.... :S Én nem akarlak megsérteni, remélem nem is sértődsz meg, de nekem még nem mutattak olyan vallást, senki, amit el tudtam volna 100%-ig fogadni.Mert én mindent máshogy látok, mint az emberek..

És még valami :D Érdekes, hogy amikor kicsike voltam, kb8 éves, akkor pont azt fejtegettem, hogy igazából a sátán írta a bibliát, és az egész csak megtévesztés.Ebben az értelemben viszont a ti sátánotokat istennek kéne/lehetne hívni, és azt kéne sátánnak(ugyebár a gonosz negatív név végett) aki a bibliát "finanszírozta" :D Végezetül áldjon meg az, akiben hiszel ;)

2012. márc. 21. 20:40
 25/61 anonim ***** válasza:
félrevezető, félrevezetett.
2012. márc. 21. 21:52
 26/61 anonim ***** válasza:

szerintem mindegyik fogyatékos, mert a filozófia értelemben ti azt szeretitek, ami egyszer el fog pusztítani.

Tehát olyan önpusztítást imádtok, ami ténylegesen el fog pusztítani.

Szerintem ilyen ember állatinál is alacsonyabb szinten fog ragadni.

Tehát semmi értelme sincsen.

2012. márc. 22. 09:42
 27/61 A kérdező kommentje:

18/26

Ja, hogy bővebben, mi tetszik benne,az más. Pl. mindennap kell meditálni, jógázni, különféle meditációk vannak, amikkel egyre magasabb szintre jutsz. Jobban érzed magad utána. Sokkal egészségesebb leszel testileg-lelkileg. Az tetszik még, hogy nem külső segítségtől várjuk a fejlődést, hanem teszünk is érte. Nem akartam villogni, azt hittem, többen vannak, akik osszák a véleményem, hogy milyen jó, de látom, hogy még csak fogalmuk sincs róla. Ha villogni akarnék, híresztelném agyba-főbe, de amúgy senki nem tudja rólam.

2012. márc. 22. 11:48
 28/61 A kérdező kommentje:
19/27 dehogy sértődtem meg. Az meg mindenkinek szíve joga, hogy nem átkozódik. Én sem ártok senkinek, ha nem muszály. De amikor ezt kihasználva az emberek írígységből (mert jó életem van, nem vagyok gazdag, de megvan mindenem, nem is nézek ki rosszul), vagy csak mert nem vagyok szimpatikus, folyamatosan piszkálnak, és durván, akkor igenis, visszaadom. Nagyon türelmes vagyok, várok akár éveket is, hogy változzon az engem piszkáló személy,beszélek vele, hogy közös nevezőre jussunk, de van olyan, hogy betelik a pohár pl. fizikai erőszak, azért ne vágjon már fejen senki kalapáccsal. Én sem teszem vele. Ha tisztelettel állok hozzá, ő is tiszteljen legalább annyira, hogy nem tör az életemre. Ésszerű keretek között van helye a feketemágiának.
2012. márc. 22. 11:57
 29/61 A kérdező kommentje:

Szerintem ego ide vagy oda, igenis fontos az ember személyisége, az emlékei, a tapasztalatai, ez tesz minket élővé. Ha visszatér valaki az Egységbe, akkor megszűnik létezni, elveszti személyiségét, egy közös tudattal egyesül. Az egoizmus nem azt jelenti, hogy na akkor minden csak nekem kell. Hogy nekem kell a világ összes aranya, vagy zsömléje, a többiek meg haljanak éhen. xD Nem. Szerintem azt jelenti, hogy, nekem IS kell valami, és persze a másiknak IS, lehet hogy nekem egy paradicsom, neki egy oldal szalonna xD mert különbözőek vagyunk, így a szükségleteink is különböznek. Egyéniségek vagyunk. Ha beleszólnak, hogy válasszam a szalonnát, nem fogom, mert nekem paradicsom kell. Ha azt mondják ne egyek akkor semmit egész nap, akkor is elmegyek és veszek paradicsomot. Mert én azt szeretném. Én se szólok bele, hogy neki miért kell szalonna, akkor ő is tartsa tiszteletben az én választásom. ennyit várok el. Hülye hasonlat, de remélem, érthető, hogy fontos a személyes boldogság és a személyiség tisztelete! Egyéniségek vagyunk

A természet egyéniségeket teremtett!!!

Nem egyforma embereket!!!

2012. márc. 22. 12:09
 30/61 anonim ***** válasza:
(Én vagyok, aki utánaolvasott)nem lehet, hogy te az igazi istent tiszteled, nem a sátánt??Merthogy ez valójában pozitívabb életszemlélet, mint a kereszténység, de mégis valami döcög benne..Minden esetre nagyon ésszerű gondolkodásra vall, csak a sátán neve nem a legmegfelelőbb, tudom, nem így hívod, nade ha ő az, akkor hogyhopgy nem így hívod?Ez akkor már nem sátánizmus szerintem, ez már egy más vallás..vagy talán valamiért te is óckodsz a sátán név hallatán?Mert akárhogy is van, nem egy pozitív név.
2012. márc. 22. 17:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!