Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A kisfiamat meg akarják...

A kisfiamat meg akarják buktatni, mert indigó. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagy gondban vagyok mostanában és a tanácsaitokra lenne szükségem. Az iskolában nagyon megromlott a viszony a gyermekem és a tanítónéni között és mostanában már sajnos velem is eléggé arrogáns a tanítónő, annak ellenére, hogy mindíg kedves és kompromisszumkész vagyok vele. A kisfiam nagyon jó eredményekkel kezdte az elsőt és mára másodikra már eljutottunk odáig, hogy meg akarja buktatni, sőt eltanácsólná az iskolából a tanítónénink. Minden nagyon csodálatos volt még iskolába nem került a csöppségem. Itthon mindíg nagyon szófogadó és kreatív volt, sokat rajzolt és játszott magában és kijött társaival is. Normális játékokat veszek neki és nem hagyon, hogy az internet világa elrontsa, ezért nem engedem soha gép közelébe és ez mindíg bevált. Valamikor tavaly az első év közepe táján kezdett megromlani a viszonyom a tanítónénivel, amikor egy szülői értekezlet utáni négyszemközti beszélgetésen elmondtam neki, mára már sajnálom, de ez akkor jó ötletnek tűnt, már csak azért is, hogy megértse a kisfiam különcködésit. Megmondtam, neki, hogy meglátja még fog hallani a porontyomról, sokra viszi, mert indigó a szentem ! Akkor láttam a szemében egy furcsa és kicsít irígy fintort, de ezt akkor a csodálkozásának tudtam be, mára már egyértelművé vált előttem, hogy rászállt a pici fiamra. Attól a naptól kezdve szinte nem múlt el hét, hogy be ne írt volna az üzenőbe vagy meg ne rótta volna és a helyzet sajnos csak egyre súlyosbodott. A fiam nagyon leleményes és roppant kreatív egyben, néhányszor csinált némi csínyt, amit minden dús fantáziavilággal megáldott gyermek megcsinál. Bekente kutyapiszokkal a tányérokat a menzán mikor nem vették észre vagy olyan virággal dörzsölte meg a társa iskolatáskáját, amir allergiás. A drágám, nagyon jártas a tudományokban, így felismeri ezeket a növényeket. Azóta ezeket megbeszéltük, hogy ebben ne fejtse ki kreatívitását, mert úgysem értik a poént, sajnos, pedig ezek csak tipikus dolgok,a miken minden gyermek átmegy. Szegény kisfiú egész héten köhécselt haza felé, mire a fiam elmondta, hogy virággal kente be a táskát, de abból látszik, hogy jó gyerek, hogy elmondta, bár kiderűlt hogy az uzsonnatasakban virág volt eldugva. Ebből nagy felhajtás kerekedett az iskolában és még az igazgató helyetteshez is bevitték és beszélt a kisfiammal, ezt eléggé nehezményeztem, mert a stílusa nagyon lekezelő volt, elmondta a fiam, hogy leszidták, olyan számomra minősíthetetlen hangnemben. Most az a gond, hogy a tanítónéni szerint lassan halad az anyagban és bukás vezsélyezteti. Ezt már nem vagyok hajlandó eltűrni ! Nem tud folyékonyan olvasni és komoly olvasási hibái vannak és írni is igen rosszúl ír, nomeg a matematika is gyenge. Sajnos az iskola túl rosszúl tanít, nem képesek kreatívan bevonni a gyerekeket, biztos vagyok benne, hogy az iskola baja, rossz az oktatás. Ezt nehezményeztem az igazgatóhelyettesnél is és azt mondta, hogy ők mindent megtesznek és sokan tanulnak meg olvasni és írni. Ez igaz viszont azok nem ennyire kreatív gyerek, mint az enyém. Nagyon okos a kicsim, mindent megtanul és sokkal előbb mint a többi, még a szellemekkel is tud kommunikálni, akkor az iskolában miért ne menne a tanulás ? Hát, mert rosszúl oktatnak ! Én sajnos nem érek rá tanítani a kisfiamat, mert nagyon sok munkám van és nagy felelősség és munka ügyvédi tárgyalásokon védeni embereket, ezzel elmegy sokszor az egész hetem, szó szerint, most is csak azért írok mert van egy kis időm. Nagyon szeretetreméltó a kisfiam és úgy érzem elveszti személyiségét az iskolában és meg is akarják, buktatni, annak ellenére, hogy zseniális kisgyerkőc, biztosan híres politikus, atomfizikus vagy mérnök lesz belőle, de valahogyan túl kell élni ezeket az éveket, míg sínen nem lesz. Nagyon felvilágosúlt nevelést adtam neki. Ismeri a spiritualitást is, már beszédképessége óta elmondta, hogy milyen szellemeket lát és jól ki is jön velük. A gyermekek általában megijednek tőlük, de nem az enyém, hiszen indigó, sokkal jobb a felfogóképessége. Mindíg mondja, hogy ilyen bácsi meg olyan néni van ebben a házban meg abban a szomszédnál és el is tudja ilyeszteni őket, legalábbis gond nem volt ebből. Mondjátok meg, hát ha ennyire haladott szellem, mint az indigók többsége, akkor most mi a hibás ? Mit tanácsoltok ? Tudom, hogy ti is voltatok ilyen helyzetben, akkor mit tettetek ? Nagyon érdekelne ilyen spirituálisan felvilágosúlt entitások véleménye mint a tietek, ezért is írtam ide. remélemnem másik iskola lesz ebből.
2011. okt. 29. 01:48
 71/92 anonim ***** válasza:
48%
Aki ezt a posztot írta egy zseniális figura, aki az e témakörbe író emberek szemét próbálja egy kicsit felnyitni, ezekkel az eltúlzott példákkal. Pont ugyanaz a szándéka valószínűleg mint annak, aki a fogyókúrás topikba írt egy igencsak humoros bejegyzést.(40 kg-s lány vagyok és 20 éves és 18 éve norbi duci tornázom..stb..kb ez volt a lényege)A lényeg, hogy ezek az emberek észrevegyék magukat.. Az összes itt olvasható nevetséges dolog benne van.. A gyerekem nem rossz csak kreatív, meg indigó. A gyerekem nem gonosz, hanem fejlett a humorérzéke. A gyerekem nem hülye, hanem a tanáraz.. Naponta 20 ilyen dolgot írnak ki, vagy fogalmaznak meg kommentben, ilyen ostobaságokkal indokolva, hogy a ygerek indigó.. Szerintem ez a kérdés szórkaoztató és javaslom nem vegyétek komolyan..:)
2011. nov. 21. 21:15
 72/92 anonim ***** válasza:
85%
Csak a felelősséget próbálják másra hárítani. Az, hogy valakit indigónak neveznek a szülők, azt jelenti, hogy nem ők a felelősek a gyerekük tetteiért, nem az ő nevelésükbe csúszott hiba, ők nem tehetnek arról, hogy a gyerek ilyen vagy olyan. Hiszen a gyerek indigó!!
2011. nov. 21. 22:19
 73/92 anonim ***** válasza:
85%
Ha a gyerek "indigó", akkor menjen irodistának. Sokat spórolhat a cégnek, bár ma már a fénymásoló hatékonyabb...
2011. nov. 23. 23:14
 74/92 anonim ***** válasza:
69%
Akkor a mai napig is szoptatod még, mi?
2011. nov. 24. 01:55
 75/92 anonim ***** válasza:
13%

"A gyerekem nem hülye, hanem a tanáraz.. Naponta 20 ilyen dolgot írnak ki, vagy fogalmaznak meg kommentben, ilyen ostobaságokkal indokolva, hogy a ygerek indigó.. Szerintem ez a kérdés szórkaoztató"

Hát ha Szerinted EZ a szórakozás, akkor a Te humorerzeked pont a bemutatott kisfiú szintjén van!

2011. nov. 24. 02:15
 76/92 anonim válasza:
65%

Az én fiam is indigó gyerek, de én soha nem mondom neki, és nem úgy nevelem, hogy ő különb másoknál. És ha ilyen "csínyeket" csinált volna, jól megbüntettem volna. Óvodás korában megtanult saját magától olvasni, senki nem tanította neki, a legjobb matekos volt 8. osztály végéig, de ezért soha, érted soha nem ajnároztam, csak örültem, és megdicsértem. Szerintem nem a gyerekkel van a baj, hanem Veled.

A javaslatom a következő: vidd el másik iskolába (nincs más megoldás szerintem), kezdjetek tiszta lappal, és neveld meg a gyermeked, hogy tudjon viselkedni, ne legyen gonosz a társaival, próbáljon beilleszkedni.Foglalkozz vele többet, mert hamar fel fog nőni és akkor döbbensz majd rá, hogy nem voltál eleget a gyerekeddel. Szerintem a gyerekednek Rád van szüksége és nem a spiritualitásra. Arra ráér később. A gyerekeknek pedig kb. 7 éves korukig nyitva van a harmadik szemük, képesek látni a szellemeket, de ettől még nem indigó gyerekek. Gondolkodj el azon, hogy kell-e a gyerekednek ez az "indigógyereknek" nevelés, mert lehet, hogy többet ártasz vele neki, mint szeretnéd. Az indigó gyerekek ugyanolyan normális gyerekek mint a nem indigók, nem kell túlmisztifikálni a dolgot. Nekem elhiheted, mert az indigó gyerekem már 16 éves, de nem neveltem bele semmi különcséget, normális gyerek, csak kicsit felnőttesebb a társainál.

2011. nov. 29. 07:19
 77/92 horrendas ambages ca ***** válasza:
nem voltam hajlandó végig olvasni,mert nem. tényleg nemtudom mit mondjak... de valamit már hozzákell szólnom. az indigók SOHA nem firtatják,hogy mik ők.Ha valaki ezt megteszi akkor nem az és alkalmatlan is rá! félig tudtam cask elolvasni,de áhh.. nem is tudok most diagnózist leírni,pedig vagy háromszor elkezdtem. sajnos most magamról sem írhatok információt,ezért ez a hozzászólásom értéktelen,de amit tényleg fogadj meg. Ehhez fiatal a gyereked,hogy ilyet rá terhelj,majd magától rájön,ha valóban az aminek mondod. Te anyuka,pedig képzetlen vagy ehhez,szóval neveld mint egy rendes gyereket.Ha pedig mások egészségét veszélyezteti,akkor teljes mértékben alkalmatlan bármiféle különleges érdemre.
2012. jan. 7. 12:54
 78/92 anonim ***** válasza:

"Ha egy tehetség egyből megfesti a szixtuszi kápolnát, akkor nem lehet azzal nyúzni őket, hogy rajzoljanak le egy fát vagy embert egy megadott séma alapján, mert ez visszafogja őket és nem képesek kiteljesedni !"

Ó, ne haragudj kedves anyuka, de te képzőművész vagy, aki nyilván meg tudja ítélni a tudását?

Értesz egyáltalán a művészethez?

A dolog nem így megy.

Mindenféle művészi képesség kiteljesíthető azzal, ha a rajzi alapokat megtanulja a gyerek, fiatal, felnőtt, akkor is ha egyébként van tehetsége. ( amit azért kétlek, ilyen elfogultság mellett)

Szóval ha valaki megtanulja az alapokat, az nem azt jelenti, hogy korlátozzák, hanem azt, hogy tudatos alapot adnak az önfejlesztéshez.

Kicsit nem ártana gondolkodni, nem csak egy síkon, hanem absztraktabb módon is, több nézőpont szerint.

"kutyapiszokkal kente be a tányérokat"

Ez nem gyerekcsíny! Ez borzalom. Ilyen értelmes ember, gyerek nem csinál! Pláne nem dícséri.

Tessék megnevelni.

Az anyai kudarcod kezelni kell, nem megokolni valami humbuggal.

2012. jan. 23. 10:05
 79/92 anonim ***** válasza:
100%

Ezósík..(facepalm)

ez is egy bolondság. Nincs ilyen.

Minden okkult vagy ezoterikus tanítás több síkról, és dimenzióról beszél, amit a modern fizika is helyenként támogat( egyszerű példája a hiperkocka, amit úgysem értenél), de nincs ezósík....

2012. jan. 23. 10:15
 80/92 anonim ***** válasza:
54%

Hogyan adhatna tudást egy alacsonyabb rendű a tökéletes indigódnak? ( facepalm....)

Drágaszív, ha csak egy kicsit is foglalkozol okkultizmussal, szerintem már el kellett volna jutnod addig, hogy ezeket a merev kasztrendszeri szabályokat kidobd a kukába.

Nincsa magas és alacsonyrendű, csak olyan, aki más világfilozófiában, más területen fejleszti magát.

Nincsenek egyforma képességek és érdeklődési körök,

DE

minden találkozás, minden ember kapcsolat, és minden ember tanít.

Minden egyes találkozásnál változunk,

és a spirituális macskajancsid soha nem fog tudni kiteljesedni az okkultizmusban (sem) ha nem tanulja meg a fizikai világ alapvető szabályait.

Mégis hogy tegyen nagy felfedezéseket, ha nem ismeri az alapokat??

Ugyan az áll itt is, mint a művészetis írásomnál.

Gondolom a férjed is előbb megtanult számolni, és csak aztán lett mérnök, hogy kreatívan alkalmazza a megtanultakat.

2012. jan. 23. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!