A kisfiamat meg akarják buktatni, mert indigó. Mit tegyek?
A "Mit tegyek?"-kérdést még nem valaszoltam meg.
Azt tedd, hogy:
1. kisfiadat ismerd meg, es a letezo JÓ tulajdonsagait szeresd meg, és ne akard, hogy kulonleges legyen spiritualisan, ne akard, hogy ő mas legyen, mint ami!
2. fejleszd az empátiáját (EQ) meselessel, es annak a megmagyarazasaval, miert nem szabad masnak artani, tanitsd meg neki a jo es rossz kozti kulonbseget, allapodjatok meg szankciokban, ha megis rosszat tesz, és kovetkezetesen tartsd is be!
3. nagyon jarjatok utana, hogy hogyan lehetne behozni a tanulasban valo lemaradasat, mert nagy a gond, ha valaki nem tud irni, olvasni, szamolni. 10 eves korig ezeket tudni kell mindenkepp.
Nem azert "szalltak" ratok, mert "indigo" a gyerek, hanem mint irtad, kulonc. Ezen javitss, ne az elfogult hulyesegedet probald bemagyarazni az embereknek. Szellemeket tanitasz neki, stb, nem is csoda, hogy eleguk van beloletek. A gyerek mondja a Te hulyesegeidet, ha igaz.
Kiraktad ezt a kerdest ezelott. Ugy latszik, nagyon unatkozol. Kuldd a gyereket valami privat spiritualis iskolaba, fellelegzenenek a suliban.
"s nagy felelősség és munka ügyvédi tárgyalásokon védeni embereket, ezzel elmegy sokszor az egész hetem"
Ezen a mondaton még nem akadt ki senki. A kérdező vagy troll, vagy nagyon sajnálom a védenceit.
Ez a kérdés miért került az okkultizmus témakörben?
Minden szülő különlegesnek szeretné látni a gyermekét, miközben csak számára különleges, egyébként átlagos, vagy átlag alatti.
Most ez az indigómánia a sikk, (a fiatal szülők -legtöbbször anyukák- 90%-a indigónak hiszi a porontyát) aztán lesznek majd a kristálygyerekek, és még ki tudja mi minden...
Szánalom!
Ha nem tudnám biztosan, hogy kamu, nem írnám ezt, de kamu vagy.
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__1545..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__1..
„Bekente kutyapiszokkal a tányérokat a menzán mikor nem vették észre”
Ez nem leleményesség, vagy kreatívság. Jól pofán vágnám, de minimum tisztára nyalatnám a tányért a „kis szenteddel”.
„olyan virággal dörzsölte meg a társa iskolatáskáját, amir allergiás… Szegény kisfiú egész héten köhécselt haza felé”
Nem feltételezem, hogy van annyi esze, hogy megkülönböztesse a virágokat, és tudja melyik az, amire a másik allergiás. Annyi esze nem volt, hogy ne tegye ez is jellemző. Intelligencia nuku. o.O”
„úgysem értik a poént, sajnos, pedig ezek csak tipikus dolgok,a miken minden gyermek átmegy.”
Poén? Egyél kutyakakit frissen, meglátjuk nevetsz-e.
Minden gyerek átmegy rajta? A normálisabbjának eszébe se jut!
„a fiam, hogy leszidták, olyan számomra minősíthetetlen hangnemben”
Megérdemli, tanul belőle. Ne egy kis szociopata anyámasszony katonája legyen már.
„tanítónéni szerint lassan halad az anyagban és bukás vezsélyezteti” „Nem tud folyékonyan olvasni és komoly olvasási hibái vannak és írni is igen rosszúl ír, nomeg a matematika is gyenge.”
Érthető, a gyengébbek része a bukás, és áldott a rendszer, amely véghezviszi ezt.
„Ezt már nem vagyok hajlandó eltűrni !”
Tégy hajlandóságot rá, mert buta a gyereked, sőt lehet visszamaradott is, vagy fogyatékos.
„Sajnos az iskola túl rosszúl tanít”
Ahogy a szülők iskolázottsága is látszik, inkább otthon van a gond.
„nem képesek kreatívan bevonni a gyerekeket”
Végül is tényleg! Kenjük össze az óra keretében kutyasz@rral egymást, oktató jelleggel. Az tényleg kreatív lenne. Köszönjük Emese!
„ők mindent megtesznek és sokan tanulnak meg olvasni és írni. Ez igaz viszont azok nem ennyire kreatív gyerek, mint az enyém.”
Igazad van, nem olyan gyerekek, mint a tied. Nincsenek ilyen alulmaradott szüleik, és nem szellemileg beteg gyerekek. Jó hogy megtanulják, míg a tiéd nem.
„Nagyon okos a kicsim, mindent megtanul és sokkal előbb mint a többi”
Mégsem tud se írni, se olvasni, se számolni. Ééééérdekes.
„a szellemekkel is tud kommunikálni”
1. szellemek nem léteznek, 2. komoly problémái lehetnek, ha képzeletbeli alakokkal társalog.
„nagy felelősség és munka ügyvédi tárgyalásokon védeni embereket, ezzel elmegy sokszor az egész hetem”
No persze, ügyvéd vagy, akkor én vagyok a dalai láma.
„biztosan híres politikus, atomfizikus vagy mérnök lesz belőle”
Vagy utcaseprő.
„Nagyon felvilágosúlt nevelést adtam neki.”
Aha. Felvilágosult, hogy bebeszéled neki, hogy indigó, szellemek léteznek, és ő valamiféle fénylény, nem is sima földi halandó. Durván felvilágosult. Forog a sírjában d’Alembert, Diderot, Newton, Rousseau, és a többiek.
„sokkal jobb a felfogóképessége”
Nem tud írni, olvasni, számolni, bukásra áll több tantárgyból is, de jó a felfogóképessége. Persze.
"Akkor láttam a szemében egy furcsa és kicsít irígy fintort"
Kicsit és az irigy az mind2 csupa kis i betű. És ez a furcsa fintor nem az irigység fintora volt, hanem a megvetésé. "Nnah, még egy idióta!"
"Bekente kutyapiszokkal a tányérokat a menzán mikor nem vették észre vagy olyan virággal dörzsölte meg a társa iskolatáskáját, amire allergiás."
Tehát a gyereked retardált, és gonosz... egy allergiás ember minél tovább ki van téve az allergénnek, annál jobban súlyosodik az allergiája. Az allergiából asztma is kialakulhat, ami nagyon súlyos, és úgy tudom kezelhetetlen betegség.
"Nem tud folyékonyan olvasni és komoly olvasási hibái vannak és írni is igen rosszúl ír, nomeg a matematika is gyenge. "
rosszul az rövid u. Úgy tűnik többet kellene foglalkoznod vele. Közbe a te helyesírásod is fejlődne... ha általános iskola második osztályában már bukásra áll, akkor ott súlyos problémák vannak.
"biztosan híres politikus, atomfizikus vagy mérnök lesz belőle"
a politikus még elképzelhető, vagy az ügyvéd is, de a másik kettőhöz nem árt, ha tud olvasni meg számolni...
"„nem képesek kreatívan bevonni a gyerekeket”
Végül is tényleg! Kenjük össze az óra keretében kutyasz@rral egymást, oktató jelleggel. Az tényleg kreatív lenne. Köszönjük Emese!"
ez hatalmas :D
Kérdező, a fiadnak jót tenne, ha megbuktatnák, mert úgy tűnik le van maradva a fejlődéssel. Ha már az alapok nem mennek, akkor mi lesz vele felsőbb osztályokban? Sokkal többet kellene vele foglalkoznod, és nem bebeszélni magadnak hogy milyen kis kreatív a fiad. A rossz szülő mintapéldája vagy. Nemhogy leszarod a gyereked jövőjét, de még bátorítod is a hülyeségekben. Ha így folytatod, tényleg utcaseprő lesz belőle...
btw az oktatási rendszer tényleg szar, de ha egy gyereknek már az általános iskola kezdete is nehézséget okoz, ott vagy értelmi fogyatékosság van, vagy a szülőben van a hiba. Egyértelmű hogy ez esetben veled van a baj.
Kérj az igazgatótól papírt, amin indoklásban szerepel, hogy a gyerek "indigó".
Azután vidd a papírt az illetéke hivatalba, és az igazgatót kirúgják, mert alkalmatlan.
Remélem, tisztában vagy vele, mennyit ártasz a gyerekednek azzal, hogy különcnek és ennyire elrugaszkodottan neveled. Természetes dolog, hogy a szülő elfogult a gyerekével, de amit csinálsz és vetítesz a gyerekre, nagyon romboló és ez már most meglátszik, mivel már most konfrontálódik a környezetével és képtelen beilleszkedni-már elnézést, de a te hülyeséged miatt. Ez pedig nem azért van, mert a gyerek a indigó ill. géniusz, hanem egy átlagnál jobb képességű gyerek, akibe te belevetíted ezeket a vágyálmokat. Remélem, idejében észbe kapsz és nem lesz teljesen falrahányt borsó, amit írtam, tehát együttműködsz inkább a nevelőkkel. Egy gyerekpszichológus se ártana, hogy helyrehozzák, amit eddig elszúrtál.
(Pedagógus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!