Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A kisfiamat meg akarják...

A kisfiamat meg akarják buktatni, mert indigó. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagy gondban vagyok mostanában és a tanácsaitokra lenne szükségem. Az iskolában nagyon megromlott a viszony a gyermekem és a tanítónéni között és mostanában már sajnos velem is eléggé arrogáns a tanítónő, annak ellenére, hogy mindíg kedves és kompromisszumkész vagyok vele. A kisfiam nagyon jó eredményekkel kezdte az elsőt és mára másodikra már eljutottunk odáig, hogy meg akarja buktatni, sőt eltanácsólná az iskolából a tanítónénink. Minden nagyon csodálatos volt még iskolába nem került a csöppségem. Itthon mindíg nagyon szófogadó és kreatív volt, sokat rajzolt és játszott magában és kijött társaival is. Normális játékokat veszek neki és nem hagyon, hogy az internet világa elrontsa, ezért nem engedem soha gép közelébe és ez mindíg bevált. Valamikor tavaly az első év közepe táján kezdett megromlani a viszonyom a tanítónénivel, amikor egy szülői értekezlet utáni négyszemközti beszélgetésen elmondtam neki, mára már sajnálom, de ez akkor jó ötletnek tűnt, már csak azért is, hogy megértse a kisfiam különcködésit. Megmondtam, neki, hogy meglátja még fog hallani a porontyomról, sokra viszi, mert indigó a szentem ! Akkor láttam a szemében egy furcsa és kicsít irígy fintort, de ezt akkor a csodálkozásának tudtam be, mára már egyértelművé vált előttem, hogy rászállt a pici fiamra. Attól a naptól kezdve szinte nem múlt el hét, hogy be ne írt volna az üzenőbe vagy meg ne rótta volna és a helyzet sajnos csak egyre súlyosbodott. A fiam nagyon leleményes és roppant kreatív egyben, néhányszor csinált némi csínyt, amit minden dús fantáziavilággal megáldott gyermek megcsinál. Bekente kutyapiszokkal a tányérokat a menzán mikor nem vették észre vagy olyan virággal dörzsölte meg a társa iskolatáskáját, amir allergiás. A drágám, nagyon jártas a tudományokban, így felismeri ezeket a növényeket. Azóta ezeket megbeszéltük, hogy ebben ne fejtse ki kreatívitását, mert úgysem értik a poént, sajnos, pedig ezek csak tipikus dolgok,a miken minden gyermek átmegy. Szegény kisfiú egész héten köhécselt haza felé, mire a fiam elmondta, hogy virággal kente be a táskát, de abból látszik, hogy jó gyerek, hogy elmondta, bár kiderűlt hogy az uzsonnatasakban virág volt eldugva. Ebből nagy felhajtás kerekedett az iskolában és még az igazgató helyetteshez is bevitték és beszélt a kisfiammal, ezt eléggé nehezményeztem, mert a stílusa nagyon lekezelő volt, elmondta a fiam, hogy leszidták, olyan számomra minősíthetetlen hangnemben. Most az a gond, hogy a tanítónéni szerint lassan halad az anyagban és bukás vezsélyezteti. Ezt már nem vagyok hajlandó eltűrni ! Nem tud folyékonyan olvasni és komoly olvasási hibái vannak és írni is igen rosszúl ír, nomeg a matematika is gyenge. Sajnos az iskola túl rosszúl tanít, nem képesek kreatívan bevonni a gyerekeket, biztos vagyok benne, hogy az iskola baja, rossz az oktatás. Ezt nehezményeztem az igazgatóhelyettesnél is és azt mondta, hogy ők mindent megtesznek és sokan tanulnak meg olvasni és írni. Ez igaz viszont azok nem ennyire kreatív gyerek, mint az enyém. Nagyon okos a kicsim, mindent megtanul és sokkal előbb mint a többi, még a szellemekkel is tud kommunikálni, akkor az iskolában miért ne menne a tanulás ? Hát, mert rosszúl oktatnak ! Én sajnos nem érek rá tanítani a kisfiamat, mert nagyon sok munkám van és nagy felelősség és munka ügyvédi tárgyalásokon védeni embereket, ezzel elmegy sokszor az egész hetem, szó szerint, most is csak azért írok mert van egy kis időm. Nagyon szeretetreméltó a kisfiam és úgy érzem elveszti személyiségét az iskolában és meg is akarják, buktatni, annak ellenére, hogy zseniális kisgyerkőc, biztosan híres politikus, atomfizikus vagy mérnök lesz belőle, de valahogyan túl kell élni ezeket az éveket, míg sínen nem lesz. Nagyon felvilágosúlt nevelést adtam neki. Ismeri a spiritualitást is, már beszédképessége óta elmondta, hogy milyen szellemeket lát és jól ki is jön velük. A gyermekek általában megijednek tőlük, de nem az enyém, hiszen indigó, sokkal jobb a felfogóképessége. Mindíg mondja, hogy ilyen bácsi meg olyan néni van ebben a házban meg abban a szomszédnál és el is tudja ilyeszteni őket, legalábbis gond nem volt ebből. Mondjátok meg, hát ha ennyire haladott szellem, mint az indigók többsége, akkor most mi a hibás ? Mit tanácsoltok ? Tudom, hogy ti is voltatok ilyen helyzetben, akkor mit tettetek ? Nagyon érdekelne ilyen spirituálisan felvilágosúlt entitások véleménye mint a tietek, ezért is írtam ide. remélemnem másik iskola lesz ebből.
2011. okt. 29. 01:48
 41/92 anonim ***** válasza:
90%

Annyira vicces, ahogy kifigurázod az indigó témát. De nem hiszem, hogy mindenki annyira elvakult az indigós anyukák körében, mint próbálod élére fordítani az egyes szélsőséges viselkedésmintákat.

„nem hangsúlyoztam eléggé indigó fiam kiváló tulajdonságait és csodálatos kreatívitását”

Nekem a sz@ros tányérok tetszettek a legjobban ebben a provokatív poénban.

„nem akartam még ennél is többet írni erről.”

Pedig én röhögni akarok. More, more, more. :D

„suli eltömíti a csakráit”

A Dalai Láma legalább akkorát kacagna ezen, mint azon, hogy a Föld szívcsakrája a Pilisben van. Az mekkora volt, mikor megkérdezték tőle.

„Nem félek attól, hogy esetleg valamilyen alacsony színtű foglalkozása lesz, ami nem illik egy indigó gyerekhez”

Bár az utcaseprőket lenézik, a közért teszik, amit tesznek, szóval mondhatjuk úgy is, hogy hasznosak a társadalomnak, na meg a környezetnek is. Ha már volt szíves leszületni a kis fénylényed, legalább az emberek javát szolgálja majd a munkájával. Szerintem ez az igazi spirituális kiteljesedés. Örömet okozni a járókelőknek azzal, hogy nem szemetes és faleveles a járda.

„Azt is mondták régen, hogy levegőnél nehezebb tárgy nem emelkedhet magasabbra, azaz nem repülhet, ma már meg hatalmas repülőgépek szelik át a kontinenseket.

Ja mondta egy kémikus, aki sz@rt se ért hozzá.

2011. okt. 31. 00:42
 42/92 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem legyen magántanuló, ugyanis nagyon úgy tűnik hogy neked senki és semmi nem jó és általánosítasz. Ha az én osztályomból valaki ilyet csinálna mint a te gyereked igazgatói intő vagy fegyelmi lenne a minimum mert ilyet még egy durva magatartászavaros gyerek se csinál. Az a másik gyerek bele is halhatott volna, ha súlyosabb az allergia. És nem gondolom hogy a tanítónő csak kitalálta hogy problémái vannak ezzel kéne foglalkoznod, hogy megtanuljon olvasni meg számolni ne azzal hogy szellemeket lásson, Csak zárójelben: a legtöbb gyereknek vannak képzelt barátai és mivel a tiéd igen elhanyagoltnak hangzik(nincs időd rá) biztosan kitalált magának olyan figurát, aki biztonságérzetet ad neki.
2011. okt. 31. 05:36
 43/92 anonim ***** válasza:
100%
Ez a témakör lassan lehetne valami középkori RP játék. A kreténség itt már annyira komikus. másrészről.: ha szarral keni be a tányérokat, akkor egy kis beteg állat, akinek mindenképpen orvosi segítségre van szüksége, lévén ez nem normális dolog, és egy 7-8 éves gyerek sem ken be tányérokat szarral.
2011. okt. 31. 10:44
 44/92 anonim ***** válasza:
100%
Jézus műkedvelő ács volt, vándorló misszionárius lett, fiatalon halálbüntetést kapott igencsak neccesnek tartott nézetei miatt. Ez a karrier mennyire felel meg magas mércéiteknek? Szánj több időt gondolkodásra kérdező! Kényeztetés helyett hallgasd meg és gondolkozz el azokon, amiket mond neked. Nálunk ez evidencia. Ráadásul ha tényleg segíteni született, ideje hagynod, hogy nekikezdjen első lehetetlen feladatának, tehát engedd, hogy felnyissa a szemed, mert egyelőre görcsösen ragaszkodsz a vaksághoz. Ez nem piszkálódás.
2011. okt. 31. 15:20
 45/92 anonim ***** válasza:
100%

Az Ön gyereke nem indigó.Elolvastam az elejétől a végéig a kérdést és a válaszokat,és nagyon megdöbbentett.Néhány tanács és dolog,amin változtatni kell:

1.Egy szülőnek kutya kötelessége időt fordítania a gyerekére,még,ha a munkája sok időt is vesz igénybe,mert különben elkanászodik a gyerek.

2.Nem szabad magasra tenni a lécet,mert a gyerek minden esetben meg akar felelni a szülőknek és nagyon stresszes lehet tőle,sőt komolyabb esetben meg is betegedhet(gyomorfájás,afta,fejfájás,hányinger)

3.Ha nem tud rendesen olvasni,írni számolni,akkor tényleg jobb visszafogni,mert felsőben ez nagy kínszenvedést okozhat(volt több o.társam is aki ilyen helyzetben volt és nem fogták vissza a szülei,meg is lett az eredménye,többször is megbukott,sőt az egyikről kiderült,hogy diszlexiás

4.Nem szabad ennyire elfogultnak lennie!Gondoljon bele,ha a saját fiának dörzsölték volna be azzal a virággal,amire allergiás a táskáját,akkor Ön mit érezne?Szerintem legszívesebben megfojtaná azt a kis szociopatát aki ezt tette a fiával(legtöbb szülő ezt érezné).És milyen gusztusos lehetett a menzás kutyagumis tányér!Ezt majd próbálja ki otthon(szerintem akkor nem gondolná,olyan kreatívnak,mint akkor)!Ilyeneket egy 8 éves gyereknek nem illik,illetve nem szabad csinálnia.Nekem ennyi idősen,sőt 3 évesen sem fordult meg a fejemben,de szerintem más normális gyermeknek sem.

5.A LEGFONTOSABB!Ne traktálja a fiát ezekkel az ezoterikus maszlagokkal,most a legfontosabb számára a tanulás,ha idősebb lesz és érdekli majd akkor oké.Én a meditációt ennyi évesen fölöslegesnek tartom,és mellesleg,ha rossz napja volt,azt a gyerek simán látja az arcáról,nem kell hozzá aura látás,én is látom,ha valakinek rossz a hangulata.Ja és ha a fia ilyen "csínyeket" követ el,akkor nem megdicsérni kell,hanem beszélni kell a fejével(nem muszáj megverni,mint néhányan írták).Ó és a kreativitás nem az,hogy összesz*rozzuk a tányérokat,hanem a festészet(festékkel,nem kakival),zenélés,szobrászat.

Beszéljen vele vagy beszéljenek egy pszichológussal,mert ez nem indigósság.Kérem higgye el mindezt,a fia érdekében.Ne beszélje bele se magába,se a fiába ezt az indigóságot.Nincsenek indigók,ezt csak kitalálták,még egyszer kérem változtasson a nevelési stílusával,különben a fia bánja meg.

Egyébként,ha mégis vannak indigók akkor ők éppen a fia ellentettjei,nyugodtak,nem ártanak senkinek,még szóban sem ártanak,és intelligensek,ja és szófogadók,nem csak otthon.

Egyébként ennyi erővel és is indigó vagyok,senkinek sem ártottam még sohasem,szépen rajzolok,szeretem a zenét,a művészetet,szófogadó,engedelmes,visszahúzódó vagyok,és tavaly az egész iskolában nekem lett a legjobb átlagom.

Kérem gondolja ezeket végig és szakadjon el az indigó dolgoktól,ha igazán szereti a fiát,akkor megfogadja a többi válaszoló és az én tanácsaimat is.Egyenlőre ennyit tudok javasolni.Egyébként 14 éves vagyok.

2011. okt. 31. 20:06
 46/92 A kérdező kommentje:

Valahogy még mindíg az az érzésem, hogy nem értettétek meg amit éeírtam. Sokat foglalkoztam a kicsimmel, amíg tehettem, mindíg meghallgattam, nem szenved semmiféle anyagi hiányban mindent megadok neki. Csak most nem tudok időt fordítani rá, mert sok a munkám. Elmondta, hogy az iskolai oktatási koncepció az ami teljesen kikészíti, mert nagyon földhöz ragadott ! A tanítónőjüknek is piros az aurája és barnás foltok vannak a korona csakrájában, elmondta a fiam aki teljesen tisztában van a spirituális valósággal és látja azt amit sok kritikus sosem fog ; az aurát. Hogyan adhatna tudást egy ilyen mentális szinten lévő tanítónő, egy indigónak ? Ezt mondjátok meg !

Nem szeretném átíratni a tanítónéni hibája miatt másik iskolába a fiamat, csak a végső esetben.

2011. okt. 31. 23:47
 47/92 anonim ***** válasza:
97%

Hogyhogy nem rakták még át humor kategóriába a kérdést a moderátorok?

Egyértelmű, hogy ilyen ember a világban nincs, és mindenki full komolyan válaszolgat, mintha valós dologról beszélnénk...

2011. nov. 1. 00:00
 48/92 AmneZia válasza:
84%
Gialisnak egy óóóriási "hasznos" kezecske ment, öröm, hogy vannak még ilyen intelligens gyerekek.
2011. nov. 1. 00:31
 49/92 anonim ***** válasza:
89%
Najó kérdező, mostmár mondd már el. Te komolyan ilyen hülye vagy, vagy csak trollkodsz? :D már úgyse igen fog újabb vélemény érkezni a témával kapcsolatban.
2011. nov. 1. 00:42
 50/92 _Jessy_ ***** válasza:
100%
"Nem szeretném átíratni a tanítónéni hibája miatt másik iskolába a fiamat, csak a végső esetben." Kedves kérdező! Ha minden tanítónéni földhözragadt, akkor ne járatsd a csemetédet iskolába, fogadj mellé egy másik indigót, aki az anyja lesz helyetted, és szépen nézd végig, ahogy a gyereked végleg tönkremegy. Úgy lelkileg, mint szellemileg.
2011. nov. 1. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!