Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Mindenki más igen, de ő az egyetlen, aki nem. Ő csak nem szeret beszélni mágiáról.
Anyámék már rég becsukattak volna a zártosztályra, ha tudnák mit csinálok. Vagy ami rosszabb, papot hívnának. :D
Én a környezetemben a keresztényeknek is elmondtam, ha úgy alakult. Volt akinek nem tetszett, volt aki magasról tett rá, volt(és van) aki meg akar róla győzni, hogy ez az ördögtől ered.
A meggyőzős illető esetén van egy elég furcsa ellentmondás a vitánkban. Kultúrált, valódi vitáról van szó, ahol ha állítunk valamit, utánanézünk, stb. A srác hisz a bibliában, ami azt jelenti, hogy az ember a lelkét az istentől kapja, és az ember az isten képmására lett teremtve. Ugyanakkor teljesen tagadja, hogy az ember képes lenne önállóan bármilyen "természetfölötti" jelenség létrehozására, azt csak az isten, vagy az ördög által lehet. Ha ot az isteni szikra az emberben, és a képmására lettünk teremtve, valamint ettek az őseink a tudás fájáról, akkor nekem teljesen logikusnak tűnik, hogy az embernek is vannak olyan képességei, amik az isten képességeinek árnyékaként tekinthetők. Hasonló, csak kicsiben, nem teremt, csak alkot, stb. Ezt még az is alátámasztja bibliai forrásként, hogy azért yeet-elték Ádámot, és Évát az édenből, hogy ne egyenek az élet fájáról, mert akkor "olyanok lesznek, mint egy miközülünk", azaz a mennyei seregekre hasonlítana az ember, ha nem lenne halandó. Ebben nem tudtam meggyőzni, meg abban sem, hogy a mágia nem azonos a démonokkal szórakozással, vagy a démonoktól szerzett tudással. Fura is lett volna, ha meg tudom győzni. Az azt jelentené, hogy nem vallásos, hanem a hitét szabadabban kezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!