Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
 2071/2705 A kérdező kommentje:

Cataflam függő énem *mosolyog*.

Én amúgy olyan vagyok, hogy a magasabb dózis vényköteles? Jó. Beveszek az alacsonyabból 2-t. :D

Mellékes: Mióta angyalokkal foglalkozok (inkább ők velem), rendszeresen versek poppingolnak a fejembe, amiket aztán leírok. Pár sorosak. Nem vagyok költő.

2022. jan. 31. 13:49
 2072/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Ezt nem értem én sem amúgy. Oké. 800-as vényköteles. Akkor beszek nyolcat a százasból, vagy nemtudom. Úgy is megoldja, akinek tényleg fáj.

Még egyszer sem bukkant fel a versekben a "be not afraid"? Én is sokat írtam verset régen, csak sosem volt hozzá tehetségem. Amit meg olyan helyzetben költök, nincs módom leírni. Az se jobb, mint a többi, csak van jelentése.

2022. jan. 31. 13:58
 2073/2705 A kérdező kommentje:

Igen, az megoldja. Lehet, hogy igazából csak a pénzről szól ez is, mint minden.

Nem bukkant fel. :p Tehetségem nekem sincs hozzá, legalábbis nem tudok róla. Fura ez a dolog. Egy könyv is van a fejemben, az eleje és a vége, plusz egy-két fontos mozzanat. Miért nincs módod leírni? Elfelejted?

2022. jan. 31. 14:11
 2074/2705 A kérdező kommentje:
A könyvben az az érdekes, hogy kb 5 éve kezdődött és lassan adódnak hozzá dolgok és ijesztő, mert olyan régóta minden egy irányba mutat és ezt jól és rosszul is fel lehet fogni.
2022. jan. 31. 14:14
 2075/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Egy erdő közepén, "átszellemülve", gyaloglás közben, miközben kommunikálok a környezetemmel, és azzal, ami a környezetemben van, elég nehéz megjegyezni a verset, ami megy a fejemben, nemhogy leírni.

Régebben nekem is voltak könyvötleteim. Egy steampunk-fantasy-t regény méretűre is írtam, csak nem lett jó, úgyhogy abba is hagytam. Sok hasonló vázlat volt a fejemben, de egyiket se lenne érdemes leírni. Nincs hozzá tehetségem, akkor meg minek. Mostanában inkább egy saját szerepjáték-rendszeren dolgozok, csak mindig túlbonyolítom, és le kell bontani, hogy visszajussak a még működő részig. De már vagy egy tucat modul eszembejutott hozzá. Gyakorlatilag ennyi világ ennyi különböző felállásban. Ha sikerülne egy játszható rendszert összeállítani, akkor bármelyik világot ki lehetne terjeszteni játszható állapotba.

2022. jan. 31. 14:45
 2076/2705 A kérdező kommentje:

Ezek olyan versek, amikről szó volt? Szimbólumok?

Honnan tudod, hogy nem lett jó? Nem csak szerkeszteni kellen rajta?

El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy szerepjáték-rendszer. Olyan, mint azok a könyvek, amikben egy fejezet végén van néhány választási lehetőség, hogy mit teszel és annak megfelelően hanyadik oldalra kell lapoznod?

2022. jan. 31. 14:53
 2077/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Olyasmi. Persze nem kántáálva gyaloglok az erdőben, csak a fejemben megy, de ettől még ha egy órát gyalogolok így, egy órán át szövődik a vers. Már rég nem tudom, mit mondtam korábban, nemhogy leírjam.

Onnan tudom, hogy rossz a sztori, rossz a szerkesztés, a lehetséges összes írói hibát elkövettem amiről tudok, és teljesen biztos, hogy még egy rakás olyat is, amit nem.

Az nem kifejezetten szerepjáték. Az amolyan ízelítő. Hozhatsz 2-3 döntést, de minden előre le van írva. A szerepjáték rendszer egy szabályrendszer. Mi hogyan működik, mit, és hogyan tehet meg egy játékos, és mit nem. A kalandmester ezt mind tudja, és a rendszer, és világ alapján ír egy történet vázlatot, amin belül a játékosok elég szabadon mozoghatnak. van egy viszonylag fix cél, és a karakterek cselekedetei alakítják, hogyan érik ezt el. Vagy elérik e egyáltalán. A kalandmesternek mindig késznek kell lennie változtatni az alapsztorin a játékosok döntései alapján. Vannak egyszerűbb rendszerek is. Amivel pl mi játszunk, az éppen nem az egyszerűek közé sorolható. Van egy magyar fejlesztésű rendszer is, M.A.G.U.S. a rendszer neve, és hát lássuk be, bonyolult. De sokkal szabadabb, mint amit mi játszunk. Én egy közepesen összetett, de lehetőleg nagyon szabad rendszert szeretnék, csak ugye ez nehéz.

2022. jan. 31. 15:36
 2078/2705 A kérdező kommentje:
Mi történik, ha beleraksz egy káosz mágust a rendszerbe?
2022. jan. 31. 15:40
 2079/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Semmi. Vannak olyan rendszerek, ahol a mágia eleve káosz alapú. Amíg a játékos ki tudja játszani, addig nem lóg ki a rendszerből. A d&d-ben eleve van hasonló. Warlock. De a sorcerer is kicsit olyan.
2022. jan. 31. 15:58
 2080/2705 A kérdező kommentje:

Jeeee :)

Én rogue lennék vagy sorcerer. Inkább rogue.

2022. jan. 31. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!