Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
 2041/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Az szellemi gyakorlatok közben nem ritka. A koncentráció összpontosulását jelzi. A hideg érintés, vagy fuvallat érzete elég tipikus "tünet" ilyenkor. Jó jelnek szokták tartani, mert azt mutatja, hogy erős, és egyponttú a koncentrációd.
2022. jan. 30. 09:52
 2042/2705 A kérdező kommentje:
Még nem éreztem ilyet soha. Hurrá:) Természetesen nem tartott sokáig, a gyakorlat célja sem az, hogy sokáig tartsam, legalábbis nincs megszabva idő. Persze tarthatnám tovább, ha egy passzív tevékenységet figyelek meg, ami nem igényli különösebb figyelmem, csak akkor nem látom a filmet, amit nézek.
2022. jan. 30. 14:03
 2043/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Ha megtanulod, hogyan kell a figyelmedet egypontúan koncentrálni, akkor bármikor, bármeddig képes leszel fenntartani az adott érzetet. Mondjuk ez ritkán cél, inkább az egypontú figyelem a fontos, ami az érzetet okozza. Az nagyjából mindenre használható hétköznapi dolgoktól kezdve a szellemi tevékenységekig.
2022. jan. 30. 14:33
 2044/2705 A kérdező kommentje:
Mindig érezhető lesz vagy hozzászokok? Mire szoktál koncentrálni ennyire? Ezt kellene mindig használni?
2022. jan. 30. 14:40
 2045/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nálam elég, ha a figyelmemet arra a területre irányítom, ahol az érzés jelentkezni szokik, és csökkentem a környezetre, és a testemre irányuló figyelmet. Már ettől elég erős érzet keletkezik. Ha kifejezetten a területen végzett koncentráció a cél, akkor meditációval végzem a dolgot, és ott már más érzetek is fellépnek. Például, hogy a tudatom kizárólag abban a pontban létezik, és előrefelé mozog. Amikor nem ez a cél, akkor bármi lehet. Olvasás közben is előfordult már, de ezzel a módszerrel növelem a koncentrációt rituálék, és más gyakorlatok közben.

A bizsergés, nyomás mindig érezhető lesz, maximum nem lesz zavaró. Ha az érzékeléstől is elvonod a figyelmed, csak akkor nem fogod érezni, de az már más kategória, az külön ilyen célú gyakorlat.

Nem kell használni, de elég sok előnye van, ha tudod fókuszálni(elsőre fűkaszálnit sikerült írni), az akaratodat, és a figyelmedet. Csak fárasztó. Főleg, ha nem vagy hozzászokva.

2022. jan. 30. 14:47
 2046/2705 A kérdező kommentje:

Fűkaszálni szeretném a figyelmemet. :)

Most odairányítottam és pár másodperc múlva jelentkezett. Nagyon fura. Sosem éreztem még ilyet.

Ugye ettől nem fog kinyílni a harmadik szemem vagy miket lehet itt olvasni? Mert egy whole new level of bullshitre nem vagyok felkészülve.

2022. jan. 30. 14:51
 2047/2705 A kérdező kommentje:

Milyen más érzetek lépnek fel ha meditáció során koncentrálsz rá?

Amikor nekem meg kellett találnom az állatom, még nem volt semmi ilyesmi.

2022. jan. 30. 14:53
 2048/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Nem. Nem fog kinyílni a harmadik szemed tőle. Ahoz nem elég simán csak a figyelmedet koncentrálni egy pontra. Amúgy hasonló érzést tapasztalsz, ha mondjuk a kinyújtott mutatóujjad hegyére koncentrálsz. Mégsem nyílik ki ott semmi. Gondolom hallottad már, hogy az energia követi a figyelmedet. Na ez ennek a kiváló példája. Minál erősebb, és összpontosítottabb a figyelem, annál több "energia" gyűlik oda. Ha a szellemi érzékelésed eleve aktív(ezt szokták nyitott harmadik szemnek nevezni), csak nincs elég erőforrás, és figyelem, hogy használd, akkor ettől ez megváltozna, de akkor már az első alkalommal megtapasztaltad volna. Ez azt jelenti, hogy nem aktív, és tudatos a szellemi érzékelésed.

Más érzetek lehetnek még olyanok, hogy olyan, mintha a homlokod mögött fényt látnál, vagy a szívverésedet érzékeled az adott pontban, mintha tényleg lenne ott egy szív(nálam ez majdnem mindig megtörténik), melegség, hidegség, feszültség(elektromosra hasonlító), fájdalom, örvénylés, nem örvénylő kavargás, áramlás, stb. Egyéntől, és gyakorlattól is függ.

Ha az állat megkeresésénél nem jelentkezett, az vagy azt jelenti, hogy nem volt elég koncentrált a figyelmed, vagy azt, hogy olyan koncentrált volt, hogy az érzeteket is kizárta. Neked kell tudni, melyik.

2022. jan. 30. 15:13
 2049/2705 A kérdező kommentje:
Túl sok jelentőséget nem fogok tulajdonítani neki, mert nem ez a célom. Azért jó tudni, hogy mi történik. :) Mellékes fejlődésnek tekintem.
2022. jan. 30. 15:32
 2050/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A fejlődés egyik mércéjének szokták tekinteni bizonyos technikáknál. Bár ezeket te nem használod, de attól még esetedben is azt jelenti.
2022. jan. 30. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!