Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Akik biztosan állítják, hogy...

Akik biztosan állítják, hogy létezik mágia, tudnának írni nekem egy könnyen kipróbálható varázslatot?

Figyelt kérdés

Nem várok sokmindent, csak egy szikrát egy elrepülő madarat vagy egy morduló zajt. Bármivel beérném ami egy kicsit is arra ad okot következtetni, hogy létező dologról beszélünk.

Ha a kérésem kivitelezhetetlen akkor mondjatok olyat aki biztosan meggyőzne - valahol szombathely környékén, ugyanis itt lakok.

Fizetni is hajlandó vagyok érte - persze csak utólag, ha igazi a varázslat.

2020. okt. 4. 07:35
 101/136 anonim ***** válasza:
29%

100, sajnos nincs igazad, és hiába tagadod, ezek a dolgok léteznek. No igen, éppen az a bibi hogy nem lehet 100%ban kimutatni, csak néha működik, és csak állítólag, egyes esetekben van jelen. Ez igy nem tudomány.

Viszont szivesen beszélgetek veled is a témáról, de jelen pillanatban nem áll szándékomban 30 különböző threaden bizonygatni a dolgokat, elég nekem a kérdező is :)

Ha szeretnéd, nyiss egy kérdést, dobj egy linket hozzá aztán ott folytathatjuk.

2020. okt. 7. 04:59
 102/136 anonim ***** válasza:
56%
Rendben, akkor olvasom tovább, ha a kérdező reagált. Mondjuk abból, hogy "nincs igazad, ezek léteznek" úgysem születne vita. A leírt példáimat meg nem cáfoltad meg.
2020. okt. 7. 05:08
 103/136 anonim ***** válasza:
29%

Én se kaptam cáfolatot hogy miért nem léteznek :D az, hogy leírod hogy nem létezik, az számomra kicsit kevés.

Plusz amit kifelejtettem. Irtad hogy ferditek, sarkitok. De hiszen írtam is hogy persze, hogy ezt teszem. Pont az ilyenek miatt nem kezdenék bele külön threadbe mindenkivel egy topicban. Ha van rá igény külön külön oké, csak egyben sok nekem. Köszi a megértésed. És tényleg, ha van kedved szívesen beszélgetek a témáról

2020. okt. 7. 05:19
 104/136 anonim ***** válasza:
56%

Csakhogy én nem annyit írtam, hogy nem létezik, hanem ezek bizonyításáról is írtam. Azt gondolom, hogy te magad sem hiszel egyébkènt a mágiában, hiszen akkor ezeket nem hagytad volna figyelmen kívül.

Nem volt pl. válaszod arra, hogy a felmérések nem mutattak lényeges eltérést a férfiak és a nők megérzése között. Nem volt arra válaszod, hogy amit te megérzésnek nevezel, az napjában többezer emberrel megtörténik, de csak a legritkább esetekben teljesül be.

Én is szívesen vitázok bárkivel, akár privátban, akár nyílt felületen, de nem gondolom, hogy ebben a formában ez eredményes lenne, ha többszáz karakterrel koptatom az ujjam, majd azt írod, hogy nem kaptál cáfolatot :P

2020. okt. 7. 06:03
 105/136 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, a kérdező nincs, úgyhogy addig neked.

Szóval volt az a műszálas pulcsis példám, hogy feláll tőle a hajam.

Na most te úgy jelented ki hogy tudomány vagy sem, hogy ez megismételhető labor körülmények között is, ugye jól értem?

Ha pedig csak otthon zárt ajtók mögött működik nekem, neked pedig nem. Sőt, kísérletben sem 100% az hogy a felöltözött embereknek feláll a haja, akkor ez nem tudomány, de még csak nem is mágja, hanem babona vagy egyenesen hazugság. Főleg hogy van egy kollégád akinek nem áll fel, pedig van ruhája. Jól értem a párhuzamot?

2020. okt. 7. 09:43
 106/136 anonim ***** válasza:
56%

Te azt írtad, hogy a tudománynak nincs válasza pl. a megérzésekre. De igen, van válasza, mérték, nem igazolódott be. Nyilván ettől nem 100%-osan kizárható, hogy ez a jelenség létezne, de informáltabb körökben valaminek a létezését kell bizonyítani, nem pedig a nem létezését.

Azt sem tudjuk 100%-osan kizárni, hogy nyolclábú óriáspókok rohangálnak közöttünk, amikre ha ránézünk, láthatatlanná válnak, ha pedig mérnénk őket bármilyen műszerrel, mérhetetlenek lesznek. Ettől függetlenül ebben hinni ugyanúgy badarság, mint a megérzésekben (legalábbis olyan módon, ahogyan te említed.)

Ezért lényeges, hogy a létezés legyen bizonyítva.

A tudomány számtalanszor bizonyított, igen, vannak nehezen ellenőrizhető állításai, meg vannak olyanok, amiket bárki leellenőrizhet. Ezzel szemben a mágiának semmilyen pontja nincs, ami ellenőrizhető, vagy bizonyítható lenne. Erről írt a kérdező is.

Ha viszont semmi bizonyíték nem utal arra, hogy a mágia létezne, csupán a tudomány előtti időszakból származó mende-mondák, akkor mi alapján higgyen benne valaki?

2020. okt. 7. 10:13
 107/136 anonim ***** válasza:
100%

Köszi hogy nem válaszoltál a kérdésemre, amivel a témát szerettem volna megalapozni :)

Viszont gyakorlatilag ugyanarról beszélünk ezért elnézem neked. Tehát az óriáspókok. Mondjuk jobb lett volna olyan téma amiről többen beszélnek, például a női megérzés, de majd arra is kitérek.

Ha mondjuk most ezt az óriáspók történetet elkezdem mondogatni, amit kitaláltál, akkor bolond leszek, még talán be is zárnak. Hiszen ez csak valami badarság. De ha holnap megmérné valaki hogy ott az a pók mégis, akkor meg tudomány lenne?

Erről írtam végig. Ez egy kettős mérce ha ugy tetszik. Ami egyik nap még varázslat, badarság, sőt hazugság, az másnap már lehet hogy tudomány lesz.

És akkor nézzük a női megérzést. Vajon honnab ered a legenda hogy létezik? Biztos valami egyéni tapasztaláson alapuló, megismételhetetlen dolog. Vagy épp egy troll hoax. Mindegy is. Lényeg hogy amig nem lehet reprodukálni laborban addig hülyeség, nincs rá bizonyíték. Amit meglesz a bizonyíték, (mert kiderül valami tudományos felfedezés ami megmagyarázza azt is hogy a korábbi kísérletben hol a hiba, meg 100% lehet reprodukálni) akkor már tudomány lesz hirtelen. Azaz ha megvan a bizonyosság akkor az megöli a mágját, és ráteszi a tudomány címkét.

De ettől az még korábban varázslatos volt. Pont azért mert nem tudtuk megmagyarázni. Később meg meg tudjuk majd, akkor azért nem varázslat mert úgy döntöttünk hogy ezt tudománynak hivjuk. De attól, hogy milyen nevet adunk a dolognak, attól meg nem fog a dolog megváltozni.

A hitről pedig már kifejtettem, tessék elolvasni. Röviden nem tehetsz mást, mint a tudományban is hiszel. Mivel ellenőrizni nem fogod. Lehetőség elvben adott, de valójában erre soha nem kerül sor. Marad a hit.

2020. okt. 7. 10:43
 108/136 A kérdező kommentje:

Én megértem az álláspontomat. Szerinted minden amit a tudomány nem tud megmagyarázni de valaki úgy véli hogy tapasztalta mágiának minősül. Ugyanakkor ez szerintem ferdítés mert ha azokat a példákat nézzük amiket a mágiában hívő emberek felhoztak könnyen belátható hogy nincs valóságtartalma.

Ha mágiának nevezel mindent amit marinéni nem ért és nem lehet mérőszalaggal megmérni akkor valóban létezik, csakhogy a fanatikus hívek teljesen máshogy definiálják ezt a dolgot...

2020. okt. 7. 12:29
 109/136 anonim ***** válasza:
56%
Visszaadtam a terepet a kérdezőnek, nagyjából én is ezt írtam volna egyébként is.
2020. okt. 7. 13:11
 110/136 anonim ***** válasza:
100%

Hát kicsit sarkitás amit irsz, de nagyjából jól értesz. "Amit mérőszalaggal lemérni", ezt amúgy te kérted, hogy valaki kukucskáljon be a tévéd mellé. Azaz le tudd mérni, ellenőrizni a létezését.

Aztán ha mondjuk lenne hozzáférésem a nagyfelbontású műholdképekhez, meg tudnám a címed, és esetleg pont belátnék az ablakon és telibetrafálom, azért valld be, hogy akkor sem hinnél a mágjában (persze asztrális ákombákomra fogtam volna) kellene újabb és újabb teszt. Mig egyszercsak kiderül hogy "ja, hát a visionnet hálózaton admin a csávó, jó hogy belát) és akkor meg már tudomány. De előtte, mielőtt kiderül hogy műholdkép, azelőtt lenne ámulat hogy mágja. És persze laborban megismételhetetlen.

De még mindig csak ugyanazt tudom mondani, hogy ez csak döntés kérdése, hogy mit hívsz tudománynak.

Amúgy örülök hogy a saját álláspontod megérted :D gondolom elgépelés, de vicces :D

Nagyon fontos hogy ez, hogy ki miben hisz, ez az ő saját egyéni dolga. Hiába mondja bárki hogy a tudományt leellenőrizhetem, mint irtam, ez nem fog megtörténni valójában soha.

Ha meg valaki a mágjában hisz, az az ő döntése. Semmiben sem tartom különbnek a tudományban hívő embert a babonástól. És fordítva sem. Pont azért mert egyiket sem fogja ellenőrizni, bizonyítani.

Elvi lehetőség adott. Mágja esetén is vannak könyvek, videók, stb. Bár a legtöbb csak a pénzed akarja, és a legtöbb csak a képzeletedre épít ettől még ott a lehetőség hogy kipróbáld. De nem fogod megtenni valójában.

Egyetlen dolog amit meg fogsz tenni, hogy valamiben hinni fogsz, mást nem tehetsz.

Na és akkor pár szó a majdnem mágja dolgokról. Női megérzés. Nincs rá magyarázat, de ha lesz, hirtwlen tudománnyá válik. Ha mwg nem lesz akkor addig él velünk a legenda, amíg életben tartjuk. Ameddig hiszünk benne. Érdemes figyelni hogy a szokapcsolat mindenki számára ugyanazt jelentette. Ti is hallottatok róla, egy olyan dologról ami elvileg nincs is.

(amúgy nem hiszek abban hogy valami nem létezik, ezt máskor szívesen kifejtem ha van rá igény)

Meg vannak olyan mágja dolgok, amik nem félúton vannak, hanem teljesen hülyeség. Például a sokat emlegetett asztrális kivetülés. Csak játszunk el a gondolattal, hogy mi van ha nem csak a 3D anyag van amit megtapasztalunk hanem ezen kívül / mellett más is. Amit nem ismerünk, nem tudjuk hogy kell használni, stb. És mondjuk van 1-2 ember akik néha tudják hasznalni, és néha ezen keresztül bekukucskálhatnak a szomszéd szobába. De irányítani nem tudják a te szobába. Mágja mert nem ismerjük. Ha kiderül hogy van ilyen akkor tudomány. Mert bebizonyosodott.

A bizonyosság megöli a varázslatot.

2020. okt. 7. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!