Akik biztosan állítják, hogy létezik mágia, tudnának írni nekem egy könnyen kipróbálható varázslatot?
Nem várok sokmindent, csak egy szikrát egy elrepülő madarat vagy egy morduló zajt. Bármivel beérném ami egy kicsit is arra ad okot következtetni, hogy létező dologról beszélünk.
Ha a kérésem kivitelezhetetlen akkor mondjatok olyat aki biztosan meggyőzne - valahol szombathely környékén, ugyanis itt lakok.
Fizetni is hajlandó vagyok érte - persze csak utólag, ha igazi a varázslat.
Azért mert a tudományos könyvekben leírt dolgok nagy részét otthon is kipróbálhatom.
Nagyjából 5-6 ezer forintból megépítek egy interferométert amivel lemérhető pl a fény sebessége. Ugyanezt egy varázskönyv nem tudja. Benne van ugyan a varázsige csak épp nem működik. A gravitáció vagy a fényelhajlás a te szobádban is mérhető jelenség. Ha szeretnéd - veled ellentétben - én azt is le tudom írni, hogy hogyan.
Hát nekem ugyan nem hozott bizonyítékot sem az atomok létezésére, sem a fekete lyukakra, sem a föld gömbölyűségére.
Én is műszaki területen vagyok, szóval megtanultam ezeket, de valójában sosem láttam a saját szememmel. Ahogy szerintem te sem. Csak hiszünk benne hogy azok az emberek tudják. Azok, akiket vagy úgy hívunk hogy tudós, vagy úgy hogy varázsló, vagy úgy hogy pap.
Ez egy döntés kérdése hogy miben hiszel. Más választásod nincs, mert ellenőrizni személyesen nem tudod, meg úgysem értesz hozzá annyira.
Nézzük máshonnan. Kb 20 éve programozok. Leirták hogy így és így épül fel a processzor. De sosem láttam még, nem tudtam ellenőrizni hogy tényleg. De hiszek benne, mást nem tehetek. Érted már?
Igaz az hogy a bizonyosság megöli a hitet
Egyrészt de le tudod ellenőrizni a föld gömbölyűségét magad is. Ha csak a szemednek hiszel elég ha felszállsz egy repülőre vagy megnézed hány óra van Kínában amikor itt negyed három.
A processzort is leellenőrizheted ha akarod de minek ha működik? (szemben a mágiával ami láthatóan nem működik)
Az atomok és a fekete lyukak vizsgálatához komolyabb felszerelés szükséges de a tulajdonságaik alapján is belátható, hogy a jelenleg tudományosan elfogadott tételek megalapozottak.
A mágiában van ilyen? Vagy bármi amivel demonstrálható az igazad?
Mivel tagadják sokan, ezért kevés könyv van, de említésre került két könyv is, amivel ellenőrizni tudod. Elég ha megcsinálod az abban leirtakat.
Tudod mit, ha már annyira egyszerű, akkor bizonyítsd be hogy azt a hülyeséget hogy az égen csillagok vannak, nem pedig apró lyukak amin bevilágit az a fény ami mindenhol van.
Bizonyítsd be nekem személyesen, hogy a föld gömbölyű.
Bizonyítsd be hogy van fekete lyuk. Mekkora badarság, már rég elnyelt volna mindent.
Szintén személyes bizonyítékot várok arra, hogy vannak atomok.
Nem 50 órányi tanfolyamot, meg könyveket, meg olyat, hogy higgyek ezekben mert le van írva. Hanem csak apró, ám kézzelfogható bizonyítékot várok ezek mindegyikére.
De aztán valódi bizonyíték legyen, ne olyat amit nem tudok kivitelezni, mert megengedhetetlenül drága vagy időigényes.
Látod, egyet sem tudsz. Csak hiszel egy dogmában, aminek az a lényege, hogy igaz, mert igaz.
Ui a processzort le tudnám ellenőrizni? Mégis hogyan? Az hogy működik az nem magyarázat. Ilyet a föld körül keringő nap is szolgáltat. Bizonyíték kell, hogy úgy épül fel ahogy írják (de ez nagyon másik vobal már)
Hogy az égen nem apró lyukak vannak, amin bevilágít a fény:
Bizonyos időközönként látni lehet a Föld mellett elsuhogó üstökösöket, ezen kívül hullócsillagok, valamint mozgásban lévő műholdak is vannak. Mivel ezeknek szabad szemmel látható a mozgása, ezért lehetetlen, hogy csak lyukak lennének az êgen, melyeken bejön a fény, mivel a lyuk fixen csak egy pontban világítana.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!