Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hol lehet találni olyan...

Hol lehet találni olyan személyt aki leveszi rólam a rontást?

Figyelt kérdés

Tudom, akárhol de mindannyian tudjuk hogy több a csaló aki ezzel keresi a kenyerét mint aki nem. Olyan embert kellene találnom akinél több ember volt és ezek az emberek pozitív változáson mentek keresztül.

Egyértelműen megátkoztak. Van egy szembe szomszéd akivel évekig jó viszonyt ápoltam, majd összevesztem vele. Ő látja a szellemeket is elmondása alapján. Ott vannak a lakásában. Van ismerőse is aki rontást végez. Addig normális életem volt, de amióta összevesztünk megismertem ez élet balszerencsés oldalát. Amig nem velem történt nem hittem ilyesmiben, de az életem a 2 év alatt 180 fokos fordulatot vett negatív irányba. Gondolok itt sérülésekre amik folyamatosan ismétlődnek, véletlen balesetek, megtámadnak az utcán, ilyenből több eset, anyagi szempontból szinte csőd, és még sorolhatnám. Egy bevásárlást nem tudok elvégezni mert mindig olyan emberbe botlok bele aki tudja hova kell nekemtolni a kosarat vagy lekönyökölni. Nem merek kimozdulni mert olyan szituaciok történnek amik nem engedik begyógyulni a sérüléseimet.Olyan dolgok amiből az is leszűri hogy rontás aki előtte nem hitt benne. Nagy látogatója vagyok azota a sürgősséginek, sőt még a törvénnyel is meggyűlt a bajom, le is csukhattak volna. Persze a hamis tanú az volt aki az àtkot szórta. Mintha ő rendezné az életemet.

ma 16:22
 1/3 anonim válasza:
30%
Privátban küldök bankszámlaszámot. Oda utalj 300.000 forintot, a közleménybe írd be: "Tanulópénz", és én leszedem, lerágom, lenyalom rólad a gyetvát.
ma 17:05
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
A vén demens banya jót röhög magában, hogy van aki komolyan veszi a hülyeségeit.
ma 17:36
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"Addig normális életem volt..."

Nem hinném, ha jobban belegondolsz, korábban is megvoltak a problémáid, csak talán utólag szépíted a dolgokat. Ezek általában ilyen belemagyarázások, szubjektív megerősítések.

De megkérdeztem a mesterséges intelligencia véleményét is:

---------------

Az emberiség történelmében lehetett annak valamilyen evolúciós pszichológiája, hogy elkezdtek hinni az átkok, átoklevétel működésében?

----------------------------

According to Ask AI & Question AI www.iAsk.ai:

-------------------------------

Az átkok és átoklevétel hitének evolúciós pszichológiája

1. Bevezetés az átkok és átoklevétel fogalmába

Az átkok és az átoklevétel hite az emberi kultúrákban széles körben elterjedt jelenség, amely a történelem során különböző formákban jelent meg. Az emberek gyakran keresnek magyarázatot a szenvedéseikre, betegségeikre vagy balszerencséjükre, és sok esetben ezeket természetfeletti okokra vezetik vissza, mint például az átkok. Az evolúciós pszichológia szempontjából érdemes megvizsgálni, hogy miért alakultak ki ezek a hiedelmek, és milyen szerepet játszhattak az emberi társadalmak fejlődésében.

2. A hiedelmek evolúciós előnyei

Az evolúciós pszichológia szerint a hiedelmek és mítoszok kialakulása részben a túléléshez kapcsolódik. Az emberek hajlamosak voltak olyan magyarázatokat keresni a világra, amelyek segítették őket abban, hogy megértsék a körülöttük zajló eseményeket. Az átkokba vetett hit lehetőséget adott arra, hogy a közösségek összetartóbbá váljanak, mivel közös hiedelem rendszert alakítottak ki. Ez erősítette a csoportidentitást és növelte a társadalmi kohéziót.

3. A félelem és kontroll érzése

A félelem egy másik fontos tényező az átkokba vetett hit hátterében. Az emberek hajlamosak félni attól, amit nem értenek vagy nem tudnak kontrollálni. Az átoklevétel rituáléi és szertartásai lehetőséget adtak arra, hogy az emberek próbálják kontrollálni sorsukat, csökkentve ezzel szorongásukat. Ezen rituálék révén az egyének úgy érezhették, hogy aktívan részt vesznek saját életük irányításában.

4. Szociális interakciók és normák

A közösségi normák is jelentős szerepet játszanak abban, hogy miért hisznek sokan az átkokban. A társadalmi interakciók során az emberek gyakran megerősítik egymás hiteit; ha valaki azt állítja, hogy megátkozták őt, akkor mások is hajlamosak ezt elhinni és támogatni őt ebben a hitben. Ezáltal kialakulhat egyfajta társadalmi dinamika, amely fenntartja ezeket a hiedelmeket.

5. A modern tudományos megközelítés

Bár sokan hisznek az átkokban és azok levételében, a modern tudományos megközelítés elutasítja ezeket a hiedelmeket, mint tudományosan megalapozatlanokat.

A pszichológiai kutatások azonban azt mutatják, hogy ezek a hitek hatással lehetnek az emberek mentális állapotára; például egyeseknél fokozott stressz vagy szorongás léphet fel egy állítólagos átok miatt.

6. Összegzés

Összességében elmondható, hogy az átkokba vetett hit mögött számos evolúciós pszichológiai tényező húzódik meg: közösségi identitás erősítése, félelem kezelése és társadalmi normák fenntartása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a hiedelmek fennmaradjanak az emberi kultúrákban.

----------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

1. “The Evolution of Religion: How Religion Evolved and Why It Endures” by David Sloan Wilson

This book explores the evolutionary basis of religious beliefs and practices and discusses how these beliefs can serve social functions within communities.

2. “Superstition: A Very Short Introduction” by Stuart Vyse

This text provides an overview of superstitions and their psychological underpinnings while examining why people hold onto such beliefs despite scientific evidence to the contrary.

3. “The Psychology of Superstition” by Richard Wiseman

This work delves into the psychological mechanisms behind superstitious beliefs and rituals and how they affect human behavior and decision-making processes.

Probability that the answer is correct: 95%

ma 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!