Ti hisztek az ezoteriaban?
Szamomra nehez elkepzelni hogy az almoknak van barmi jelentese, illetve ez az ingazas es tarsai,horoszkop, joslas meg hasonlok...
Eleve hogyan hihet benne valaki? Ismerek olyat aki a horoszkopja miatt szakitott elete szerelmevel. Tok jol megvoltak, de az a sz@r azt irta hogy megcsaljak.
Valaki erti hogy hogyan lehet valaki ennyire hiszekeny?
Miert? Nem az? 😃
Végre eljött az én időm, hogy bebizonyítgassam a tudásom!
Én jelenleg nem hiszek benne, vannak dolgok, amik sántítanak és vannak amiket félvárról, de elhiszek, inkább semleges oldalon állok, amíg nem tapasztalom meg minden formában a jelenlétét.
Az első dolog, hogy tv, sorozatok, könyvek, cikkek a neten, amik az ezotériával foglalkoznak, ne higgyetek.
kezdjük az álmokkal, te biztosan nem álmodtál még olyan intenzíveket, mint egyes emberek, bár képzeld el pont olyan ember vagyok, aki nem önmagáról álmodik, hanem a jövőről, és más dolgokról. Tanításokról álmodok és szellemvilágról, annak ellenére, hogy már rég nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal. Régóta foglalkoztat az Álomvilág, erre én jöttem rá,de ha képes vagy lemenni az Álmodás pillanatában akkor képes vagy visszanézni évekkel ezelőtti álmokat is, olyasmi mint egy memória vagy könyvtár, normál éber állapotban nem vagy rá képes. Plusz olyan részletesen szoktam emlékezni az álmaimra, hogy legtöbbször azt hiszik kitaláltam, mert szerintük lehetetlen.:)
És igen sok mondanivalójuk van, de ezt nem tudod megfejteni álomszótárban az NLCaferól, mivel neked kellene megfejtened, mert ha te álmodsz egy almáról és én is, nem ugyanazt fogja jelenteni.
Mindig az életszakaszodhoz, az érzéseidhez, az emberekhez való viszonyod mutatja és segíti.
Minél ügyesebben ismered fel és látsz dolgokat álmodban annál könnyebb útmutatást kapsz az életről és hogy mit kellene tenned.:)
Az ingázásban én sem hiszek, bár ha valaki tényleg ért hozzá és nem csak megtanulta lehet, hogy tényleg képes látni valamit, amit azok nem.
Horoszkóp: Nos sok mindent írnak a neten, én gyakran olvasom, igazából maga a horoszkóp részletes leírása illik rám, de találkoztam olyannal, akire nem. És a napi-heti-évi horoszkópok sem írnak mindig igazat, nyilván nem lehet igaz minden 5millió oroszlány jegyűre. De volt már kivétel, amikor szóról szóra megírta az életem és csodálkoztam is.:)
Amúgy az durva, hogy annyira bedőlt neki, hogy egyből szakított, szerintem akik kicsit gyengébbek, vagy nem találják a helyüket a világban, döntésképtelenek és útmutatásra van szükségük azok olvassák és képesek bedőlni. Ahogy olvasta az alany, hogy megcsalják, elbizonytalanodott és nem bízott a párjában. Előfordul.
Bár előtte azért megbeszélhette volna vagy utána nyomozhatott volna a dolgoknak mielőtt hülyeséget csinál.
Utolsó, amit leírtál az álmokról az természetes neurobiológiával leírható jelenség.
Semmiféle ezotéria nincs benne. Színtiszta agyműködés.
A többi humbug.
#12: "Az ingázásban én sem hiszek, bár ha valaki tényleg ért hozzá és nem csak megtanulta lehet, hogy tényleg képes látni valamit, amit azok nem."
Értem. Tehát nem hiszel abban, amiben szerinted lehetnek hozzáértők.... öööö... Vagyis pl. a nem létező hétfejű sárkány nyomaira a kellően tanulatlan szakértő lelhet csak rá.
Meggyőző érvelés. Ezek kétségkívül olyanokat fognak látni, amit mások nem... ahogy az majd szerepelni fog a kórlapon is.
Kedves @Kérdező!
Amúgy ennek az egésznek vajha mi köze van az evolúcióhoz?
Kedves Pombe!
A válaszodnak mi köze a kérdéshez? 😃
Mire válaszoljak, ha nem értem a kérdésedet?
Erre tudnék válaszolni: "Ti hisztek az ezoteriaban?"
De arra már nem, hogy - Ti hisztek abban az ezotériában ami az evolúció témakörét is érinti?
Ugyanis ez számomra magyarázatra szorul, és Te jelölted be az evolúciót mint kapcsolódó témakört, nem pedig én.
Nem lett volna értelmesebb dolog a piros mancsra való könyökölés helyett érthetővé tenni inkább a kérdésedet, ha már kíváncsi vagy a válaszokra?
Én igyekszem pontosan fogalmazni a mellébeszélés helyett, hogy mást ne zavarjak össze értelmetlenül. Ez nem mindig sikerül, és ilyenkor szólnak, és elismerem, hogy tévedtem.
Nem gondolok túl semmit se. Még mindig érthetetlen számomra, hogy mit keres az evolúció kitétel itt, és nem csak számomra.
Már Mojjo #2-es megjegyzése is kellő figyelmeztetés lehetett volna számodra, hogy nem én, hanem te bonyolítod túl mások számára a kérdésedet.
Idézném, ha elsiklott volna felette a figyelmed:
#2: "Ugye nem az ilyen hiedelmek kialakulásának evolúciós és/vagy pszichológiai hátterét akarod megérteni, csak egy jót méltatlankodni, hogy hűű, micsoda emberek vannak, illetve megerősítést kapni, hogy igeeen, milyen igaz, hát tényleg mennyire gáz, hogy egyesek ilyesmiben hisznek?"
És ha már ketten nem értjük a szándékodat, a megsértődés és a bősz lenullázás helyett inkább egy laza önkritikára is futhatná a gondolkodási idődből.
Hulla egyszerű. Válaszolsz, hogy az evolúció csak úgy becsúszott, nem kell rá odafigyelni.
De még mindig nem tudtuk meg tőled, hogy ez így van-e. Így van?
Nehezedre esik érthetővé tenni magadat? Könnyebb nullázni meg fanyalogni helyette?
@Kérdező: "...A tag-ek kozott talaltal egy szot, es ennyire osszezavar?"
De mi zavar össze? Az isten szerelmére, csak van valami oka, hogy oda szúrtad azt a szót!
Hát én is arra gondoltam, mint Mojjo, hogy esetleg valami evolúciós magyarázatra is vársz a mindenféle hiedelmek kialakulásáról.
Miért? Ez egy teljesen normális kérdés lenne. Csak tudnunk kellene, hogy így gondolod-e.
Amúgy már világossá tetted a magad módján, hogy a Mojjo féle megközelítés meg se fordult a fejedben, de ezt egyszerűbben és udvariasabban is elintézhetted volna azzal, ha korábban Mojjonak válaszolsz egy szimpla igennel.
Így már én is tudom, hogy mire vársz választ, ami egy sima nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!