Miert hisztek az ezoteriaban? Valoban elhiszitek ezeket, ha igen miert?
Vegyunk sorra nehany reszt:
-Kezdjuk az alomfejtessel. Az almok pusztan az agyunk alltal kozvetitett erzelmek alltal kivaltott elkepzelt jelenetek. Megis mit lehetne megtudni beloluk? Az ember lelkiallapotat, milyen napja volt mit csinalt, latott aznap. Mast hogyan? Az almok pusztan ebbol alnak.
-Joslas. A jovo meg nincs eldontve, senki nem tudja mi a jovo, nem tudja mi fog tortenni, akkor hogyan lehetne josolni? Ha valaki magjosolja, hogy hosszi es szep eletem lesz (ezt mondja mert ezz akarom hallani) es hopp holnap kirabolnak, megkeselnek, meghalok akkor mi van? Mi ertelme van a josoknak? Csak az emberek penzet lopjak.
-A honlapon legtobbet talalhato ufo kerdes: miert kepzelnek be minden hullocsillagra 100 kulonbozo idegen fajt? Minek? Rendes bizonyitekot meg soha senki nem adott, de attol meg allitjak ugy van.
Ez csak 3 pelda ami hirtelen eszembe jutott, de igy is meg fogja osztani a tarsasagot ;)
Nem akarom megdonteni a hiteteket, de mondjatok el: miert?
eddig még nem volt okom kételkedni benne azért
nekem amikor jósoltak eddig mindig bejött (szerintem olyan hosszútávra nemigen lehet josolni, csak rövidtávra)
az álmaimra nem emlékszek, így azokról nem tudok nyilatkozni
UFO? miért zavar, hogy hisznek bennük? neked ártottak vele? amúgy nagyon lehetséges, hogy léteznek, elvégre mindent eltusolnak a hatóságok, sokszor még azt is hogy mi történik az országban, úgyhogy nemtom mim vagy kiakadva
Egyszer egy ezós kérdésre ezt írta egy kedves válaszoló:
"A legtöbb misztikus dologban azért hisznek mert támaszt jelent, megnyugvást a szorongató valósággal szemben. Az sem mellékes,hogy a bizonytalanoknak megadhatja a beavatottság hamis élményét, hogy olyan körhöz tartoznak akik valami titokzatosat tudnak. Persze nem, csupán azt hiszik,hogy tudnak valamit, hiszen ezeket soha, senki nem bizonyította, az ellenkezőjére pedig ott a teljes tudomány. Ez tiszta pszichológia, a hit sokat segíthet feldolgozni a valóságban történteket, kapaszkodót jelent. A tanulatlan embereknek ráadásul adhat némi önbizalmat,hogy ,,ezt még az egyetemeken sem tanítják, tehát azok mind buták akik ott tanulnak," stb... Azután ott a misztikum iránti vonzódásban az is, hogy jólesik kritizálni a tudományos tényeket úgy,hogy nem kell érteni sem hozzájuk, nem kell tanulni csak valamiben hinni. Akinek támogató közeg kell, hát megkaphatja a baráti vállveregetést a többi hívőtől, van egy közösség akivel megvan az összetartozás élménye a közös hiedelmek kántálása által, ott a cinkos összekacsintás a tudomány eredményeinek kritizálásakor, a ,,nagy tudás" hite, stb.., stb......Ez mind önbizalmat ad azoknak akik nem fárasztják magukat a világ megismerésével, vagy nincs meg a képességük a tanulásra , talán hiányzik belőlük a tartás, hogy elfogadják a valóságot. Szóval, sok dolog teheti vonzóvá az ilyen kamu hiedelmekhez való csatlakozást, az üzletről nem is beszélve ha valaki ügyesen felépíti magát. Ehhez nem kell okosnak lenni, nem kell egyetem csupán a sok demagógia erős sulykolása az arra fogékonyak felé"
Ez egy jó kérdés és érdemes rá válaszolni.
Általánosan az ezotéria sok mindent takar, valaki menekülésből hisz benne, van aki pedig azért mert tapasztalt bizonyos dolgokat.
-Álomfejtés: Részben igaz amit írsz, de személy szerint nekem olyan tapasztalatom van, hogy megálmodok alkalmanként eseményeket, élesen és pontosan. Most nem arra gondolok, hogy logikából következik.(péntek lesz, jön a kukás stb hülyeségek, vagy egy személy ismeretéből fakadó álom.) Például 2 évvel az esemény elött megálmodod kivel fogsz összejönni, életed nagy szerelme stb.
-Jóslás: Ismét személyes tapasztalat, találkoztam jóssal aki csontra elmondta életem eseményeit, régi baleset, illetve családi összetűzés. Itt nem a homályos jóslásról beszélek ahol sejtelmesen rávág valamit, mint a pl.: "vállalkozásban fogsz dolgozni", "volt egy baleseted gyerekként". Konkrétan leírta a dolgokat volt szó. Arra nem reagálok hogy mi értelme, hiszen ez személyi felfogás függvénye.
-Ufó kérdésben nincs véleményem, nem tapasztaltam, de szerintem az ufó nem ezo kategória, szerintem létezhetnek idegenektől származó repülőtárgyak, nagy a világ egyetem :).
Én azért hiszek benne mert tapasztaltam pár dolgot, természetesen vagy elhiszik az emberek vagy nem. Sokan gondolhatnak arra hogy valaki azért ír ilyet mert itt éli ki magát, lehet. :) Mindig az embereken áll hogy elhiszik-e vagy sem. Minden esetre mindig átt kell gondolni az ilyet, és nem egyből befogadni, mert akkor jönnek a reptoidok meg a gyilkos kacsa démonok stb stb
Pár dolgot elírtam, de remélem azért kigobozható :)
#5 ös voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!