Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A Biblia miért állítja lépten...

A Biblia miért állítja lépten nyomon, hogy a föld lapos? Megnéztem pár lapos földes videót, és tényleg vannak érdekes gondolatok.

Figyelt kérdés
Engem speciel az érdekelne, hogy ha a gravitáció valóban létezik, ami több milliárd tonna vizet képes a "pörgő golyón" tartani, akkor egy pihe könnyű madár hogyan képes repülni?
2017. dec. 26. 16:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/106 anonim ***** válasza:
93%

20.

ValójábaN.

2017. dec. 26. 23:17
 22/106 anonim ***** válasza:
97%

Bár én már leszoktam arról, hogy hozzád hasonlókkal vitatkozzak, mert beláttam, hogy célravezetőbb a chemtrail csoportban röhögni rajtatok, de most kivételt teszek mert nagyon vicces, álnaiv kérdés.

"Engem speciel az érdekelne, hogy ha a gravitáció valóban létezik, ami több milliárd tonna vizet képes a "pörgő golyón" tartani, akkor egy pihe könnyű madár hogyan képes repülni?"

Ha ez téged valóban érdekelne, akkor rég megnézhettél volna egy csomó animációt, amit például az általános iskola alsó tagozatában használnak, hogy magyarázzák ezt a jelenséget a gyerekeknek. De ha ez kimaradt, akkor tessék:

[link]

Innen látszik, hogy a víz azért nem repül, mert semmi olyan feltétel nem teljesül, ami lehetővé tenné a repülést. Ha ezek a feltételek a repülőgépek vagy a madarak számára sem állnak fent, akkor pontosan úgy viselkednek, mint a víz és a földön maradnak.

"lapos föld elméletben, és Isten teremtette világban, mint pl a tudományban"

A lapos föld az nem elmélet, az elmélet az egy igazolt és koherens tudományos állításrendszer. Na de mindegy is, ez a kettő nem áll ellentétben egymással, attól, hogy Isten teremtette a világot a Föld még nem feltétlenül lapos. Éppen ezért a vallásosak közül is csak a nagyon sötét, végtelen hülye réteg hisz a lapos Földben.

"A semmiből lett egy robbanás, egy pörgő golyón élünk, és a világegyetem végtelen."

Ha nem tudod, hogy mi az a gravitáció, és azt sem tudod, hogy a víz miért marad a Föld felszínén, akkor miért gondolod, hogy egy olyan összetett kozmológiai kérdést, mint az ősrobbanás meg tudsz érteni, ha az általános iskolás fizikatudás is hiányzik? A kozmológia az egyetemen is csak a képzés vége fele kerül elő, mert feltételezi, hogy ismered az általános mechanikát, a relativitáselméletet, a kvantummechanikát és a modern eredményeket. Mindezek megértéséhez több félévnyi szigorú matematikai képzésre is szükség van, feltételezem, hogy neked a newtoni mechanika megértéséhez szükséges matematika sem megy csípőből, akkor megint kérdem, miért gondolod, hogy jobban érted az ősrobbanást, mint a fizikusok? Azért, mert nem intuitív? Az se túl intuitív, hogy egy számítógépen futtatott kódsor megtanít magának nyelveket, pedig mégis megtörtént. Szóval ez nem jelent semmit.

"Ugyanis a semmiből nem lesz anyag. Ez pl fizika."

Megint mondom, miért jössz a modern fizikával, amivel a hallgatók is csak tanulmányaik végén kezdenek ismerkedni, ha neked még az általános iskolás részét sem sikerült elsajátítani? Ez látszik a kérdésedből.

Hakapeszi Maki pedig feltett néhány igencsak jogos kérdést, de én kezdeném a legyszerűbbel; ha a Föld lapos, akkor az összes többi égitest miért nem az?! Erről a saját szemeddel is meggyőződhetsz.

2017. dec. 27. 02:23
 23/106 anonim ***** válasza:
22%

Röviden összefoglalnám: a kérdezőnek fizikai ismeretekben erős hiányossága van, na meg véleménye. Az előző miatt az utóbbit nem lehet komolyan venni.

Hogy tanulni nem akar és értelmes választ nem is vár az onnan látszik hogy bár látszólag a Bibliáról kérdez, valójában a tudományba köt bele és ezt az ezotéria kategóriában teszi ahol kevésbé kompetens, illetve tudománnyal kapcsolatban kevésbé segíteni vágyó válaszolók vannak. Tisztelet a kivételnek.

2017. dec. 27. 11:40
 24/106 anonim ***** válasza:
91%
Hol emlit ilyet a Biblia? Idézd légyszives!
2017. dec. 29. 21:26
 25/106 anonim ***** válasza:
11%
Ti, akik hülyének nézitek a kérdezőt. Vakon hisztek a jelenlegi tudományos álláspontokban, mert valaki azt mondta és ti elhiszitek. Gondolom egyikőtök sem járt még az űrben. Amit Nasa mutat, simán lehet grafikai produkció. Az ősrobbanást már tudományosan cáfolták! Inkább hisztek xy által írt tudományos könyveknek, mint a Bibliának, ami több milliárd ember hitét határozza meg. Ha bebizonyosodna, hogy a Föld lapos, új tudományos könyvek jelennének meg, és azt is bizonyítanák grafikai produkciókkal is. Minden amit nekünk átlag embereknek tanítanak, tudatosan kitalált sztori, azt a célt szolgálja, hogy kicsik vagyunk, nem mi vagyunk a világ közepe, nem ér az emberiség semmit. Ilyen tudattal lehet csak birkaként dolgoztatni 7,5 milliárd embert.
2017. dec. 30. 00:19
 26/106 anonim ***** válasza:
94%
Fa Nándornak és Farkas Bertalannak tetszik a bejegyzésed a laposföld hívők csoportjában
2017. dec. 30. 00:55
 27/106 anonim ***** válasza:
0%
Beszéltél velük? Örülök, ha tetszik nekik!
2017. dec. 30. 00:58
 28/106 anonim ***** válasza:
91%

"Ha bebizonyosodna, hogy a Föld lapos"

Ha az öreganyám sütnék magamnak sütit.

Ott van egy nagy "ha".

Még nem tapasztaltam semmit ami megcáfolná, hogy a Föld gömbölyű.

És az elfogadott tudomány sem.

Pont hogy azt erőltetik, hogy egy egyén is számít, ne szemetelj, ne pazarolj stb.

2017. dec. 30. 01:14
 29/106 anonim ***** válasza:
91%
*...öreganyám lennék...
2017. dec. 30. 01:31
 30/106 anonim ***** válasza:
91%
a lopósföldesek mivel magyarázzák az évszakokat, éghajlati öveket, időzónákat, csillagokat, napot, holdat, napfogyatkozást, a gravitációt, az ISIS látképét az éjszakai égbolton, föld görbületét....
2017. dec. 30. 01:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!