Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt valaki akinek vannak...

Van itt valaki akinek vannak emlékei előző életéből vagy legalább ismer olyan embert akinek van? (Szkeptikusok kíméljenek)

Figyelt kérdés

2016. jan. 16. 19:48
 81/138 anonim ***** válasza:
66%

Nem Steve1, a Spagettiszörny jól mutatja Isten létének abszurditását. Ez az egyetlen célja és mivel egy szentnek tartott dolog abszurditására mutat rá, okkal gúnyos. És akár több ezer ember személyes véleményét is leírhatod, akkor is csak vélemény marad bizonyítékok nélkül, mert Istenre nincs bizonyíték. Az hogy valamit nem tudunk megválaszolni nem jelenti hogy Isten tette, csak azt hogy nem tudjuk.

Ráadásul még mindig azt várod hogy cáfolják Istent, pedig nem létező dolgokat nem lehet cáfolni, ezért áll párban a Repülő Spagettiszörnnyel vagy a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúval, bár ez utóbbi szinte biztos létezik, mert többen állítják hogy látták! :P

ZumBa1900, Einstein nem volt igazán vallásos, nem hitt a személyes istenben hanem istenben mint az univerzum törvényeiben hitt, Stephen Hawking is már meggondolta magát azóta, még sincs szerinte Isten. Gondolom nem véletlenül hivatkoztál rájuk, szóval gondolom akkor már szerinted sincs Isten, ugye?!

2016. jan. 31. 19:12
 82/138 anonim ***** válasza:
Mint Fizikus MSC hallgató azt kell mondanom, hogy az előttem szóló 78%-osé a legjobb válasz eddig!
2016. jan. 31. 19:13
 83/138 anonim ***** válasza:

Abigenezis elmélete vs. teremtő isten.

Az ember minden korszakban meg volt róla győződve, hogy közelebb áll a világmindenség titkaihoz, mint korábban volt.

Ne felejtsük el, most is csak picinyke szeletét ismerjük a világmindenségnek. A Föld elhagyásával tágult a világképünk, megértettük, hogy a világ nem a bolygónkból áll. Ki tudja, nem fogjuk-e egyszer a tér-időnket vagy az Univerzumot is elhagyni, amivel tovább szélesedik a világ?

Értelmetlen egyelőre ilyesmiről vitázni, pláne kizárólagosan, vagy-vagy alapon. Könnyen elképzelhető, hogy egyik félnek sincsen igaza.

Erre a válaszra értem, egyébként tényleg felesleges a vita, nem állíthatjuk biztosan, hogy van Isten de azt sem, hogy nincs, szerintem ez örök rejtély marad!

2016. jan. 31. 19:17
 84/138 anonim ***** válasza:
Kedves 63%-os, én nem mondtam, hogy van de azt sem zárom ki, hogy nincs, én inkább nem hiszek benne, Einsteint és Hawkings elméletét olvasnivalónak szántam, bárkinek aki elolvassa a parttalan vita helyett!
2016. jan. 31. 19:19
 85/138 anonim ***** válasza:
0%
Sok embernek van, csak elnyomják ezeket a kvantummechanika is bizonyítja a reinkarnációt, olvassátok el mit mondott erről Robert Lanza!
2016. jan. 31. 19:59
 86/138 anonim ***** válasza:
54%

KvantumZoli: reinkarnáció nincs!

A spagettiszörny nem jó irónia, csak egy rossz vicc de Isten valós...

Hidd el, az univerzum olyan összetett rendszer, mely spontán nem alakulhatott ki, egy intelligens felsőbb lény nevezzük őt Istennek kellett ahhoz, hogy mindez létrejöjjön.

Az ateista elméletek szerint az univerzum a semmiből keletkezett magától, rendben van, tegyük fel, hogy így van, akkor a kérdésem az, hogy honnan van az anyag és az energia? Már az ókorban is tudták, hogy energia nem vész el, de magától a semmiből nem keletkezik.

Maga az élet sem logikus következménye az univerzum törvényeinek szerintem, tudjuk, hogy az univerzum entrópiája (azaz rendezetlensége) folyton nő, ez azt jelenti, hogy minden folyamat a növekvő rendezetlenség felé halad (S = klnW W- rendezetlenség mértéke, az univerzum entrópiája nem csökkenhet, ill. spontán folyamatban az S nő)

Az élő szervezet rendezettebb, mint az atomok, molukalák felhalmozva, melyekből az áll, akkor spontán miért alakulnának ki rendezettebb rendszerek (élő organizmusok) ha az univerzumban a rendezetlenség mindig nő.

A harmadik dolog, tegyük fel, hogy a DNS, fehérjék stb. a matematikai valószínűségek ellenére is kialakultak az un. "őslevesben"...

Azt mond meg nekem kedves 63%-os, hogy miért kezdi el egy tudattal nem rendelkező molekula, egy DNS vagy RNS önmagát másolni, mert tudjuk, hogy ezen molekulák bár komplexek mégis ha összeöntjük őket, (fehérjék, DNS, foszfolipidek) bár történnek érdekes dolgok, pl. a foszfolipidek elkezdenek micellába rendeződni, de nem fog "öntudatra ébredni" egy sejt, nem áll össze magától, nem kezd el sejtként funkcionálni, nem lesz anyagcseréje stb. csupán egy leves lesz az egész DNS-sel, micellákkal és fehérjékkel...

Ezért mondom, régen nem hittem Istenben, ateista voltam, de jobban belegondolva kellett valaki aki elindította a folyamatot...

A mai napig nem tudják, hogy az élettelen hogyan lett élő, próbálkoznak ilyen hülyeségekkel, mint a pánspermia, hogy az élet az űrből jött aszteroidákon de persze szerintem blődség az egész!

2016. jan. 31. 20:52
 87/138 anonim ***** válasza:
Egyébként UFO-k is léteznek, sokan tagadják meg a kormányok titkolják, hogy léteznek, pedig vannak, az 55-ös körzetben ott őrzik a Roosvelli UFO-t, csak eltitkolják meg megmagyarazzák, hogy ballon volt, hogy nyugatssanak minket á nincs ilyen - persze!
2016. jan. 31. 21:06
 88/138 anonim ***** válasza:
54%

ZumBa1900, oké megértettem, a vita valóban hiábavaló, de ez itt mindig ilyen, bármelyik oldalt is nézzük. :) Ugyanakkor néha érdekes szokott lenni, és meglepődök vagy elborzadok egyes hitre alapuló világkép láttán. Eddig a borzalmak közül a pálmát egy reinkarnációs nézet vitte, ami szerint ha valaki megerőszakolnak azt valójában ő akarta, ezért született a Földre.

Steve1, azért mert nem tudod elképzelni hogy úgy keletkezett a világ vagy az élet ahogy a tudomány az eddig összegyűlt bizonyítékok alapján gondolja, nem azt jelenti hogy egy olyan bizonyíthatatlan lény teremtette ezeket, akiről az egyetlen érv az hogy minden szabály felett áll, tehát megtehet bármit. Ez ugyanis a válasz keresésének elvetése, misztikumba menekülés. A helyes válasz a feltett kérdéseidre nem az hogy Isten tette, hanem az hogy még nem tudjuk pontosan. Igen, ez így szomorú, de legalább megfelel a valóságnak. És csak hogy tisztázzuk, az "ateisták" szerint nem a semmiből jött a világ, hanem nem tudjuk a legelejét és az élet keletkezésének pontos menete is homályos egyenlőre. De nyoma nincs semmilyen felsőbbrendű beavatkozásnak ami igazolná az Isten létét.

A pánspermia szerintem is blődség, gyakorlatilag egy materialista istenérv, nem közvetlenül Isten csinálta hanem valaki valahol messze akiről nem tudhatunk semmit, tehát megismerhetetlen, de tuti ő tette. Egykutya mindkettő, a válasz keresése helyett nesze semmi fogd meg jól.

Nahát, KvantumZoli személyesen! Ne hagyjátok magatokat, hajrá reinkarnációsok, hajrá istenhívők, mutassátok meg kinek nagyobb a karma! :D

2016. jan. 31. 21:21
 89/138 anonim ***** válasza:
54%

A kvantummechanika bizonyítja a halál utáni életet:

[link]

2016. jan. 31. 21:39
 90/138 anonim ***** válasza:
100%

A reinkarnációt sem kellene ám alapból elvetni.

Elég sok jel mutat arra, hogy nem blődség: Ian Stevenson kutatási, regressziós hipnózisban felidézett, később ellenőrzött dolgok, stb.

2016. jan. 31. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!