Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért járnak a szkeptikusok...

Miért járnak a szkeptikusok ebbe a kategóriába osztani az észt?

Figyelt kérdés
Meg tudja valaki magyarázni,hogy mi ennek az értelme,haszna számukra? Én nem olvasok olyan kategóriákat amik érdektelenek Számomra,nem írogatok pl. a divatba és nem homározom le az öltözködési kérdést feltevő hímeket,nem oltom le az elektronikus eszközökben a kérdezőt,hogy 'de hülye vagy,hogy androidos telefont veszel". Ezen analógia mentén elindulva nem fér a fejembe,hogy ha valaki valamiben nem hisz akkor mi viszi arra,hogy az idejét arra pazarolja,hogy egy számára nem létező dologról szóló kérdéseket olvasgat és mindenhová odaírja,hogy "ez nem létezik". Jobb lesz ettől az élete bármiben is? Változtat ezzel valamin? Intelligens embernek szerintem tisztában kell lennie azzal,hogy hit és meggyőződésbéli kérdésekről vitázni a világ leghaszontalanabb dolga. Egyik fél sem tudja meggyőzni a másikat,Úgyis csak fölényeskedő sárdobálás a vége rendszerint. Miért nem lehet tiszteletben tartani más emberek hitét? Ha én nem akarok meggyőzni senkit arról,hogy létezik természetfeletti es őszintén lexarom,hogy más mit gondol erről akkor a szkeptikusok miért tekintik életcélnak a folytonos vizonygatást? Mégis mit vának ettől? Őket talán meg lehetne győzni arról,hogy léteznek természetfeletti dolgok? Nem! Akkor ők miért gondolják,hogy ők meg tudják győzni a másik tábort? Mindenki ragaszkodik a saját meggyőződesehez nyilván,es ez igy is van jól. Épp ezért nem látom ennek semmi de semmi értelmét. Ha valaki tud magyarázatot akkor ne fogja vissza magát...

2015. máj. 20. 03:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
17%
mennyi okoskodó ember van te jó ég :)
2015. máj. 20. 09:49
 22/76 anonim ***** válasza:
57%

#22-es

szerintem te vagy az akit mindkét tábor utál

2015. máj. 20. 09:54
 23/76 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező:

>Te hiszel valamiben,mást nem tudsz elképzelni. Tehát Neked van eszed,aki bárki mást gondol annak meg nincs. Ez nem hathatós és logikus érv,csupán az általam egyetelt felsőbbrendű,lenéző hozzáállás

Ez akkor lenne igaz, ha két egyenrangú, hasonlóan megalapozott véleményű vitapartnerről lenne szó. De ez nem így van. Én, mint szkeptikus meglehetősen komoly követelményeket támasztok saját magammal szemben is, amikor válaszolok, és igyekszem a lehető legobjektívebb maradni. Az itteniek jellemzően ennek teljes hiányát képviselik, logikai bukfencekkel, közhelyekkel és sima tévedésekkel próbálnak érvelni. Egy megalapozott, logikus érv áll szemben légből kapott, szubjektív véleményekkel és hiedelmekkel. Úgyhogy rossz az analógiád.

A lenézés, felsőbbrendű hozzáállás van, akinél igaz, de közel sem mindig. Nagyon sokszor azt is lekezelésnek tekintik az itteniek, amikor nem értek velük egyet és elmagyarázom, hogy miért tévednek. Ez csak egy védekező mechanizmus, nem tehetek róla. Az nem támadás, nem lenézés, ha az embert kijavítják. Az ezósoknak muszáj valamivel eltéríteni a logikus ellenérveket, mert értékelhető érveik nincsenek.

Azt is elárulom, hogy én miért írogatok ide szkeptikusként:

1. trollkodásból (régen egy keveset csináltam, ma már nem igazán, meguntam);

2. unalomból (melóhelyről írok, a munkánál egy fokkal azért még ez is jobb);

3. segítségből (időről időre megpróbálok lebeszélni másokat arról, hogy igen rossz döntéseket hozzanak vagy hülyeségre költsék pénzüket/idejüket, általában azokat, akik normálisak). Sok embernek jobb, ha a kiábrándító igazságot hallja, nem csak a hülyeség megerősítését.

4. mert tanulok belőle. Rengeteget tanultam az érvelésről, a logikai, érvelési hibákról, a hitről, az ezotériáról, meg egy rakás témáról, mióta ide írok. Annyi, de annyi hülyeséggel találkoztam, ami motivált arra, hogy ezeket helyesen le tudjam érvelni. Ma már ez igazán jól megy, és komolyan mondom, hogy az élet többi területén is hasznos.

2015. máj. 20. 09:59
 24/76 anonim ***** válasza:
31%
#22 vagyok lehet,hogy utálnak,mert nem veszek részt a cicaharcba, attól,hogy valaminek a létezéséről vitatkoztok az még vagy létezik vagy nem , nem ti fogjátok eldönteni csak okoskodás megy ezerrel.
2015. máj. 20. 10:08
 25/76 anonim ***** válasza:
41%

Meglátásom szerint a szkeptikusok zöme nem rendelkezik megalapozott ismeretekkel a témában. Sőt, ez nem csak az én meglátásom, a Wikipédia "asztrológia" szócikke is említi ezt, ennélfogva a kritikájuk csak merő kötekedés. (Eddig csak 2 megalapozott kritikát olvastam, az egyik Csaba György csillagász, a másik egy szociológiai felmérés.)

Ami számomra felfoghatatlan, hogy nem érzékelik, hogy a másikat megbántják amikor sértegetik, butának, ostobának stb. nevezik. És ezt úgy, hogy "megtehetem, mert ez egy nyitott topik".

2015. máj. 20. 10:08
 26/76 *Ana Van Der Val* ***** válasza:
65%

Mert szíve joga. (többek között)

...

Használati útmutató a gyakorikerdesek.hu weboldalhoz

• Kik válaszolnak a kérdésekre?

A kérdésekre a regisztrált felhasználók válaszolnak.

...

Ez azt jelenti, hogy a Te engedélyed nélkül, bizony minden regisztrált felhasználó válaszolhat a 26 főkategórián belüli 252 alkategória összes kérdésére.

Nem igazán látok arra vonatkozó korlátozást, hogy az ezotéria kategóriában csak Te, és a szimpatizánsaid kérdezhetnek, ill. válaszolhatnak.

Ha ez neked gondot okoz (márpedig szemmel láthatóan gondot okoz, de nem is kicsit), akkor érdemes lenne létrehoznod egy saját tulajdonú oldalt, ahol Te írod a szabályokat.

2015. máj. 20. 10:21
 27/76 anonim ***** válasza:
43%

Itt nem a használati útmutatóból kell idézni.

"A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Megtehetem, mert nem tiltja a szabályzat, ez egy nyitott topik.

Na ezt nem értem én. (A lelkivilágát.)

2015. máj. 20. 10:34
 28/76 anonim ***** válasza:
59%

Én azért befizetnék egy hétre, hogy lássam mit csináltok szkeptikusok nélkül, ahol csak egymás butítása megy látástól vakulásig. És már milyen vicces lenne, ha tiltanák az összes olyan felhasználót az ezotéria részlegnél, aki nemmel válaszol, másképp megfogalmazva: szkeptikus választ ad egy aktuális témában, annak ellenére, hogy másban pedig abszolút ezotéria hívő. Egy nap talán meg is kapjátok ezt, de valószínűleg nem lesz benne sok öröm. Vegyetek példát a szeretem, szex kategóriáról. Az ottani felhasználók visszasírják a régi rendszert. Úgyhogy vigyázz mit kívánsz, mert a végén megkapod!

Szerintem egy jól működő gépezet vagyunk, csak az idiótákat kell szűrni.

2015. máj. 20. 10:52
 29/76 *Ana Van Der Val* ***** válasza:
65%

Az ugye nem sosem szúrja a hívők szemét, amikor a kedves hívő társuk olyanokat ír folyamatosan azoknak, akik nem értenek vele egyet, hogy: "Te tudatlan", "Te ostoba", "Hülye", "Te primitív", "Le vagy butítva", "Nem vagy azon a szinten", "Takarodj innen", stb...

Kb. ennyiből áll a hitetek melletti érvelés.

2015. máj. 20. 10:52
 30/76 anonim ***** válasza:
52%

Itt nem az alpári stílusról van szó, hanem

" vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja"

Amúgy Wikipédia.

2015. máj. 20. 11:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!