Mi lehet a mátrixon túli valóságos világban?
10-es, mi van a barlangokban élő axolotl-ökkel? Vakok, és mégis az anyag a valóság a számukra. A tudat meg hogy állna az anyag felett? A halott, élettelen, vagy csíraképes állapotban levő élőlényeknek nincs tudatuk. Mégis léteznek. A tudat csupán elektromos jelek és neurotranszmitterek "átélése". Nem értem, hogy miért olyan nehéz egy-két embernek elfogadnia azt, hogy korlátozva van. Utálom az elvakult antropocentrikus embereket.
névte2en
"A Titok című színvonalas klasszikus meg annyira marketingszagú, amilyen talán még nem is láttam"
Nem az. Én a kvantumfizikusokat nem pocskondiáznám, mert ők töppet jobban értenek a fizikához mint te :P
"Ki nem járta még ki a nyolc általánost?"
Te. Én biztos nem. Egyetemet végeztem
"Aligha tudjuk mi innen, a Földről megmondani, mi a valóság, csak azt, mi tűnik annak"
Egyetértek. De a valóság milyen lehet ? Mit gondoltok?
"Nem az. Én a kvantumfizikusokat nem pocskondiáznám, mert ők töppet jobban értenek a fizikához mint te :P "
Kvantumfizikus? Kire gondoltál? R(h)onda Byrne-ra? Merthogy ő még az egyetemet sem járta ki.
"Te. Én biztos nem. Egyetemet végeztem "
Ezzel a tökéletes helyesírással, fogalmazással, ostobaságokkal, és rengeteg szmájlival még merek kétekedni abban, hogy egyetemet végeztél? Persze. A kérdés megválaszolja önmagát.
Egyébként meg köszönöm, hogy az egyetlen személyeskedő válaszomra írtál kommentet, a cáfolataimra nem. Ezt beismerésnek veszem.
névte2en
""Nem az. Én a kvantumfizikusokat nem pocskondiáznám, mert ők töppet jobban értenek a fizikához mint te :P "
Kvantumfizikus? Kire gondoltál? R(h)onda Byrne-ra? Merthogy ő még az egyetemet sem járta ki. "
PL Amit Goswami (kvantumfizikus professzor), Wheeler (kvantumfizikus professzor),
Én kijártam az egyetemet és nem vagyok akkora felfuvalkodott hójag mint te :P
"Amit Goswami (kvantumfizikus professzor), Wheeler (kvantumfizikus professzor), "
Ez:
1) ebben a kontextusban értelmetlen,
2) nem bizonyíték.
Hawking is kvantumfizikus, érdekes módon ő semmi ilyet nem állít(pedig sokkal nagyobb szakmai tekintély, mint Goswami vagy Wheeler). De Kaku sem hangoztat ilyet, Gribbin pedig pláne nem. És ők mind-mind nagyobb szakmai tekintélyek. A bizonyítékokat egyébként leírnád kérlek? Szakmailag éppen az ellenkezőjét hallom fizikus barátaim szájából(az előbb felsorolt nagy tudósokról már ne is beszéljünk).
"Én kijártam az egyetemet és nem vagyok akkora felfuvalkodott hójag mint te :P"
Én is egyetemet végeztem, veled ellentétben viszont le tudom írni rendesen a 'hóLYag' szót.
névte2en
Ui: "Érdekes" módon egy egyetemet végzett ember a válaszomnak pont a legkevésbé érvnek használt részébe köt bele? Enyje... A többit is tessék megcáfolni.
névte2en
névte2en akiket írtál, azok közül 1se kvantumfizikus :LOL. John Gribbinnek van érintőlegesen köze hozzá csak. Stephen Hawking kozmológus és általános relatívitáselméletben kutat. Michio Kaku a húrelméletet kutatja. John Gribbin asztrofizikus. Mindegyik jóval kisebb szaktekintély kvantumfizikában mint Wheeler, Gotswami.
"1) ebben a kontextusban értelmetlen, "
Nem az, csak te nem érted.
"Szakmailag éppen az ellenkezőjét hallom fizikus barátaim szájából"
A fizikus barátaid nem értenek hozzá.
"Én is egyetemet végeztem, veled ellentétben viszont le tudom írni rendesen a 'hóLYag' szót. "
Te csak ennyit tudsz :P
" "Érdekes" módon egy egyetemet végzett ember a válaszomnak pont a legkevésbé érvnek használt részébe köt bele? Enyje... A többit is tessék megcáfolni. "
Mit ? A hülyeségeidet ?
"A halott, élettelen, vagy csíraképes állapotban levő élőlényeknek nincs tudatuk. Mégis léteznek"
Ez eleve akkora marhaság, hogy röhög a vakbelem :D Azt írtad, hogy "halott élőlénynek " :D Ha halott, nem lehet élőlény. Ha halott nem él. Növénynek meg van tudata
" A tudat csupán elektromos jelek és neurotranszmitterek "átélése". "
Nem. Sok agyhalott is visszatér és beszél az emlékeiről és ezet sokszor tudósok.
kvantumfizikailag pedig van a kétréses kísérlet. Amikor mindkét tésen átmegy az elektron vagy foton, akkor csak úgy tud hulláminterferenciát alkotni, ha tudja hova kell becsapódnia, mivel valójában csak egyetlen résen megy át.
2 magyarázat adható csupán :
- Az elektronnak van tudata és tudja hova kell becsapódnia
- Mi a tudatunkkal hatunk az anyagra, mert mikor figyelünk akkor csak egyik résen megy át, de mikor nem mindkettőn. Azaz a mi tudatunk hat az anyagra
Lényeg : Mindenféleképpen megjelenik a materialista tudománytól távoli TUDAT. Vagy a mi tudatunk hat az eseményekre vagy minden anyagnak is van tudata. a lényeg az, hogy a tudat megjelenik ! Ergó győzött issten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!