Ezoterikusok, miért hisztek helytálló bizonyíték nélküli dolgokban?
Például:
- Paranormális képességek
- Telekinézis
- Gondolatolvasás
- Gondolatátvitel
- Földönkívüli élet
- Természetfeletti jelenségek
- Természetfeletti lények
- Mágia
- Jóslás
- Stb.
Ezekre nincsenek megfelelő bizonyítékok, csak:
- Képek (könnyű hamisítani)
- Videók (szintén hamisítható)
- Leírások (Hazudni is lehet)
- Hallás alapján terjedő történetek (erről már ne is beszéljünk
- Ezoterikusok által végzett kísérletek (pláne ne)
És megint egy iskola példa az egos viselkedésre, meg a versenyre!
Vegyétek már észre magatokat! Ez nem vezet sehova!
Te utolsó, mégis kit akarsz meggyőzni ezzel az alpári stílussal? Azt éred el, hogy mindenki szarnak néz ezután.
Finomakékpirula: nem tudom, miből következtettél arra, hogy sértve érzem magam vagy védeni akarom magam. Egyszerűen rámutattam néhány hibára abban, amit leírtál, és amire úgy éreztem, érdemes rámutatni. És sajnos most ezt kell tennem a legutóbbi, nekem címzett válaszoddal is, mivel az egészben nincs más információ azon kívül, hogy én mennyire egós és hülye vagyok. Nem írtál semmilyen érvet, amivel az állításaimat cáfolod, hanem ehelyett csak a személyemet támadtad. Ráadásul te vádolsz engem önigazoló válaszadással és bagatellizálással, amikor épp te teszed ezt. Ha valaki nem ért veled egyet, az rögtön "hülye, egós materialista".
Amit írtam, fenntartom. Amit a hitről és a tudományról írtál, tévedés. Nem átnevezem a jelenséget, hanem pontosítom a fogalmakat, amiket tévesen használsz. Ha van értelmes érved arra, hogy miért tévedek, akkor írd le, de ha továbbra sincs, akkor tényleg nincs miről beszélnünk.
Egyébként mi az a "ellenskép kép"? Ilyet még a google sem ismer.
Ignoramus
"A hit megelőzi a tudást."
Ezért van annyi ostoba, irányítható ember.
"Amikor elmész egy fizika előadásra, hiszed, hogy ott majd értékes információkkal gyarapodsz."
Tudod, mivel egy elismert, valódi tudással rendelkező emberhez mész, nem egy részeges jóshoz.
"Te is hiszel, helytálló bizonyíték nélkül.
Hiszel abban, hogy valami nem létezik."
Csakhogy amíg be nem bizonyítják valami létét, addig az a tény, hogy nem létezik.
"Nem vonhatod kétségbe tudás nélkül, hogy ő mit látott/érzett/halott!"
A tudomány vonja kétségbe. Még tudományosan kutatott területeken sem hisznek a tudósok anekdotáknak és elbeszéléseknek.
A többi félfilozofikus maszlagod nem érdemel választ.
"Mi a helytálló bizonyíték arra hogy apád a te apád?
Mi a helytálló bizonyíték arra hogy anyád a te anyád?
Azt mondták? Mi a bizonyíték arra hogy van agyad? Sorolhatnám még!"
A te agyadra nincs bizonyíték, de mivel élsz, és halál után "kivehetik" az agyad, valamint eszközökkel figyelhető a működése, így létezik. Mégegyszer: a tied nem biztos.
És tudod: van DNS-teszt...
"Azért ne jelents ki olyat, hogy tudományos tény..."
Miért? Vannak tények, feltételezések, és áltudományos hazugságok.
"Lehet hogy nem létezik,még is sokszor olvasni róla hogy ezzel kísérleteznek."
Igen, mert mindent vizsgálni kell. Bár a "sokszort" én kicserélném az "elvétve, hébe-hóba, unalmukban" kifejezésekre. És attól még semmilyen ezós cuccot nem bizonyítottak. Ja, de Atlantiszt igen! Úgy 6-8 helyen "találták már" meg...
"régen az aurára is azt mondák hogy nem létező dolog,később elfogadták hogy létezik és ki is jelentették hogy valós dolog."
Az aura még mindig NEM létezik. A jósok nem tudósok, azt vágod, ugye?
"Túl sok mindent nem tudunk még a világról és az emberi képesség határairól ahhoz hogy bármit is kilehessen jelenteni"
De ti tudni vélitek percre pontosan a világvége időpontját, a minket elpusztító bolygó és faj jellemzőt, és a történelmet, 100 ezer évre visszamenőleg, kínosan részletesen.
"És bizony a gravitáció helytelen, éppen ezért KELLET A SÖTÉT ANYAGOT BELEVENNI A KÉPBE."
Hé, Sötétkém! A gravitáció nem helytelen, (de gondolom a fizika egészét fejből ismered) hanem "nem volt elég gravitációs ereje" az eddigi modellnek. Ezért "jött elő" a sötét anyag.
"Utolsó, a gravitáció nem úgy működik univerzális szinten, mint a földön, mit nem értel?"
Értel? És te beszélel garvátácjórú?
"Utolsó, a gravitáció nem úgy működik univerzális szinten, mint a földön, mit nem értel?"
Csak két kb hasonló idegen faj nem végzett még az embereken anális vizsgálatot... Fura, hogy mind eltér egymástól, teljesen.
47 IQ-s... azaz %-os!
Te csak sértegetőzni tudsz? Pencser, idióta, szr... ennyi tellik tőled?
"Hé, Sötétkém! A gravitáció nem helytelen, (de gondolom a fizika egészét fejből ismered) hanem "nem volt elég gravitációs ereje" az eddigi modellnek. Ezért "jött elő" a sötét anyag."
Magyarul a modell szart sem ért, magyarul a gravitációs törvények nem értek szart sem galaxis méretekben, köszönjük. Te figyeled azt amit írsz?
"Magyarul a modell szart sem ért, magyarul a gravitációs törvények nem értek szart sem galaxis méretekben, köszönjük. Te figyeled azt amit írsz?"
Hogy lehetsz ennyire fogyatékos?! Azt hitték eddig, hogy a galaxisokat a közepükön lévő szupermasszív fekete lyuk gravitációja tartja egyben. Rájöttek, hogy ez nem jár elég gravitációs erővel, így új modellt alkottak. NEM A GRAVITÁCIÓVAL VOLT BAJ? HANEM AZ EDDIGI 2GALAXIS-ÖSSZETARTÓ2 MODELLÜNKEL. Nem volt még, hogy egy sérült így fel tudjon bszni.
Persze hogy nem a gravitációval, hanem azzal amit értettek alatta a fizikusok :) Nem mondod, hogy a természet nem hibás? Eddig azt hittem ő tévedett...
Viccet félre téve, tehát akkor mit is mondtam tévesen?
Nincs ott annyi anyag, mint amennyi összetartaná? Akkor lehet nem is az anyag tartja össze barátom, gondoltál már erre? Semmiféle sötét anyag!
"Persze hogy nem a gravitációval, hanem azzal amit értettek alatta a fizikusok :) Nem mondod, hogy a természet nem hibás? "
Huha. Okés. utoljára neki futok: a természet téged elcs... Azaz: nincs elég nagy gravitációs ereje a galaxisok közepén lévő fekete lyuknak, hogy összetartsa azt. Ezért találták ki a sötét anyag modelljét. Ettől a gravitáció nem változik meg! Fogd már fel!
"Viccet félre téve, tehát akkor mit is mondtam tévesen?"
Mindent.
"Akkor lehet nem is az anyag tartja össze barátom, gondoltál már erre?"
Ilyen sérültekkel, mint te nem barátkozom. És: el kéne döntened, hogy hibás-e a gravitáció és a sötét anyag teóriája, vagy éppen jó, vagy csak az egyik helyes és a másik nem. Mert eddig már minden oldalon voltál egy kicsit. Előbb szrozod a gravitációt, amjd a sötét anyagot, azután jól benyalsz mindkettőnek. Dönteni kéne.
Még egyszer, utoljára megkérdezem. Érted amit beszélsz?
Ha nincs ott annyi anyag, mint kellene. És sötét anyag sem létezhet, maximum a fejekben. Akkor miért helyes a gravitációs elmélet? Nem magyarázza meg a láttotakat, csak kitalált + tömeggel. Akkor mitől helyes? Még egyszer neki futok, csak hogy felfogd végre, M I T Ő L ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!