Szkeptikus vagyok, de hinni szeretnék, valaki meggyőzne a hívők közül?
Igazából mindenki hisz valamiben.
Valaki az vallása istenében hisz, mások folytonos ufójelenésekben, de még az ateista is hisz valamiben.
Személy szerint én abban hiszek kitalált istenségek helyett, hogy azért élek ,hogy valami fontosat vigyek végbe valamikor.Ebből adódóan a hitem forrása saját magam, tehát én önmagamban hiszek.
Ezt gyakorlatilag bárki megteheti.Tulajdonképpen arra akarok kilyukadni, hogy nem kell feleslegesen hülyeségekben(elnézést a hívőktől) hinned ahhoz, hogy hited legyen, ha ez neked segít.
Egy ilyen röpke levél nem elég a meggyőzéshez. Magadnak kell keresni a megtapasztalást.
Én is voltam materilaista, de mikor éreztem, hogy valami sántit a tudományos elémeletk körül. több különféle hívő csoportba beiratkoztam, jártam ide is - oda is próbaképen hosszabb - rövidebb ideig, végül egy budhista meditáló csoportnál maradtam meg.
Ha te is próbálkoznál ilyesmivel, ott, a hívők kedvesen szóbaállnának veled, és lehet, hogy egy megfelelő lányt is találnál. (De tegyük hozzá, bizonyos gyülekezetekben tilos a szex.)
Hogy Gurdjieff-et idezzem:
'Conscious faith is freedom. Emotional faith is slavery. Mechanical faith is foolishness.'
Tehat 'A tudatos hit szabadsag. Az erzelmi hit rabszolgasag. Mechanikus hit bolondsag.'
A legtobben a masodik es a harmadik kategoriaba tartoznak.
A hit, a kozvelemeny ellenere igenis alapulhat tudason. Rengeteg konyv van, amit tudnek ajanlani (P.D. Ouspensky, Gurdjieff, Mouravieff, Carlos Castaneda, stb), ha erdekel, irj.
Nukek, egyetértek! Igenis, minél több tudás, annál szélesebb látókör, annál több tudatos hit.
Nem azt hívom hitnek, hogy szűk az agyunk, és elhiszem amit mondanak valakik, hanem azt, hogy a széles látókör lehetővé teszi, hogy igazán megértsünk, és tudatában legyünk olyan dolgoknak, amiket amúgy, csupán az érzékszerveinkkel nem tudnánk felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!