A maják szerint jelenleg az ötödik világkorszakban vagyunk. Az előző korszakok állítòlag nagy katasztròfákkal végződtek. Erre van bizonyíték? Tényleg így volt? Nem találok normális magyarázatot rá. L/31
"A maják szerint jelenleg az ötödik világkorszakban vagyunk."
Ez kb. olyan, mint amikor a digitális kijelző egész órát "üt", és akkor hirtelen az összes számjegy egyszerre nullázódik... Unalmas perceimben szórakoztató látvány. A lejáró maja naptárnak sincs több gyakorlati relevanciája. Arról nem is beszélve, hogy az időszámítást helyesen átszámolva már régen lejárt.
Vannak olyan források, amik szerint a vikingek éltek ott előzőleg.
Erről elvileg a bennszülött indiánok is többször beszámoltak.(eszerint az elmélet szerint Atlantisz a Bermuda-háromszög közelében volt.
Ezt tartom az összes közül a leginkább lehetségesnek, de előtte szerintem nem volt semmi.
A maják róluk is épp csak ennyit tudtak és isteneknek nézték őket.
"Èrtem én, csak mostanàban olvastam, hogy voltak előttünk más civilizàciók, akik valamilyen katasztròfa ùtján kihaltak."
Tucatnyi nemzet, törzs, népcsoport halt ki a történelem során.
A barátom véleménye a világvégéről: ,,Látsz itt majákat? Én sem. Tudod miért? Mert kihaltak. Szerinted hiszek én egy olyan nép jóslataiban, ami még arra sem volt képes, hogy fennmaradjon? Na látod."
:D:D:D Ezzel megnyugtatott.
Igen, jól látod, Atlantisz se létezett. Atlantisz ugyanis egy sci-fi történet volt az ókori görögöknek, semmi több :)
Mint ma a Harry Potter. És képzeld el majd, hogy 3000 év múlva megmaradnak a Harry Potter töredékek, és az emberek keresni fogják a titokzatos Roxfort nyomait, meg a részletekben megmaradt angol metróra mondják majd, hogy "Látjátok, hiszen létezett!". Totálisan ugyanaz a kettő. Egy mese :)
A legtöbb nép korszakokkal jelzi a történelmét, van, aki katasztrófákkal zárja, van aki nem.Mi, európaiak is korszakokat veszünk figyelembe (ókor, középkor, újkor) és a legtöbb egy nép számára katasztrófával végződott - pl a római nép bukása. Számukra ez biza' totálisan a világ vége volt, hiszen szétbomlott az államok, elözönlötték őket a barbár népek... Mégse beszélünk világvégéről.
A maják naptára pedig éppen ugyanúgy körkörös, mint a mi Gergely-naptárunk. Nem ér véget. Egy ciklus ér véget, mint nálunk 1999-ben. Akkor szilveszterkor végett ért az 1000-től induló ciklus, és kezdődött egy új. A világ meg remekül megvan. És tudod, miért? Mert a naptárak egy önkényes, emberi mérőrendszerek. Bármennyire is egoista az ember, attól még a világ baromira nem foglalkozik egy porszem méretű néppel, akik így vagy úgy firkálgatnak. Akkor se, ha azt naptárnak hívják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!