Ez normális dolog? Megbüntetnek, de nincs bizonyíték?
Állítólag két hónappal ezelőtt a 11. kerületben rossz helyen parkoltam 11 órakor. A rendőrség küldött egy papírt, melyen csak a kocsi rendszáma volt és az, hogy várakozni tilos táblánál parkoltam.
Aznap dolgoztam, kocsival mentem be dolgozni, és a 4. kerületben dolgozom. Leparkoltam a munkahelyem (belső parkolóban), nem mentem sehová (aznap még tárgyalás is volt, amin ott voltam a bizonyos időpontban, és a kocsit sem adtam kölcsön).
A rendőrségen azt mondták, hogy nincs erről se fotó, se kamerás felvétel, csak egy járőr tett bejelentést.
Ez normális?
Mi alapján?
Biztos nem volt ott a kocsim, nem parkoltam a 11. kerületben, és nem is rossz helyen...
Vaksi rendőr félrenézte a rendszámot? Vagy csak úgy hasra ütnek és kitalálnak ilyet?
Büntethetnek bizonyíték nélkül?
Neked nem kell semmit se bizonyítanod, az a rendőrség dolga, és ha ők nem tudják kétséget kizárólag, fényképpel, bizonyítani, hogy ott parkoltál, akkor nincs miről beszélni.
Fellebbezz a büntetés ellen.
Hogyne, tilosba parkolás rendőrség hatásköre!
Ellenben ha nincs fénykép fellebezel és bekaphatják, ejteni fogják az ügyet..
Köszi a válaszokat!
Én is így gondolom, hogy ha nincs semmi ellenem, akkor nem tehetnek semmit.
De amúgy röhej, hogy bármit megtehetnek és az ember meg idegbajt kap, hogy akkor is intézkedhet, meg magyarázkodhat, meg fellebezhet, ha nem követett el semmit. Besza*ás.
Eddig sem volt a rendőrség a kedvencem, de ezek után elásták magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!