Ezoterikusok, miért hisztek helytálló bizonyíték nélküli dolgokban?
Például:
- Paranormális képességek
- Telekinézis
- Gondolatolvasás
- Gondolatátvitel
- Földönkívüli élet
- Természetfeletti jelenségek
- Természetfeletti lények
- Mágia
- Jóslás
- Stb.
Ezekre nincsenek megfelelő bizonyítékok, csak:
- Képek (könnyű hamisítani)
- Videók (szintén hamisítható)
- Leírások (Hazudni is lehet)
- Hallás alapján terjedő történetek (erről már ne is beszéljünk
- Ezoterikusok által végzett kísérletek (pláne ne)
Ez egy érdekes kérdés.
Lehet hogy nem létezik,még is sokszor olvasni róla hogy ezzel kísérleteznek.
Szerintem nem lehet ilyen könnyen eldönteni hogy mi létezik és mi nem,régen az aurára is azt mondák hogy nem létező dolog,később elfogadták hogy létezik és ki is jelentették hogy valós dolog.
Túl sok mindent nem tudunk még a világról és az emberi képesség határairól ahhoz hogy bármit is kilehessen jelenteni,és ha a saját bolygónkon van még mit felfedezni ki tudja hogy mi van jóval távolabb ahová meg nem jutottunk el?
A kérdés már ezerszer ki lett tárgyalva és tudom hogy vakvágány ezért nem is akartam hozzászólni.
Pusztán azért szólok hozzá mert ilyet még nem láttam:Utolsó előtti:AZTA***VA!!!!Nem is tudtam hogy lehetséges ilyen alacsony százalék!
Egyébként:Látom 52%-os már megint akciózik.Epekedve várom a vita további lefolyását:
P.
Jó nézni téged ahogy antracittá égeted magad!
Zöldpacsit aki ugyanígy véli!
P.
"az aurára is azt mondák hogy nem létező dolog,később elfogadták hogy létezik és ki is jelentették hogy valós dolog."
"Többen azt állítják, hogy (mindenféle eszköz nélkül) látják az aurát, vagy annak bizonyos rétegeit (mert állítólag több rétegből áll).
Megvizsgálták, vajon az auradiagnoszták, akik az emberi test különféle kisugárzásait vélik látni, valóban objektív, létező dolgot látnak-e, de a vizsgálatok ezt nem támasztották alá.
Az egyik esetben például egy sötét szobában elhelyeztek egy vagy két embert.
Az auradiagnoszta feladata az volt, állapítsa meg, hány aurát lát.
A kapott eredmények lényegében megegyeztek a véletlen találgatásból várható eredményekkel.
James Randy, az ismert bűvész, egy másik tesztet hajtott végre tévékamerák előtt. A sikeres szereplőknek százezer dollár jutalmat ajánlott.
Az auralátónak ki kellett választania 10 személyt, akiknek az auráját jól látja. Magukat a személyeket nem láthatta, azok egy paraván mögött álltak, csak az aurájuk volt látható a paraván felett. Ezután a 10 személy kiment... és csak egy részük jött vissza. Az auralátónak az volt a feladata, hogy eldöntse, melyik paraván mögött állnak, melyik mögött nem.
Tízből négy találatot ért el, ami kevesebb, mint a találgatásból várható öt találat.
Egy másik alkalommal a személy, aki médiumnak jelentkezett egy kísérletnél, hosszú időn keresztül visszatartotta lélegzetét, de válla mozgásával imitálta a légzést.
Az auralátó lelkesen ecsetelte, hogyan változik láthatóan az aura a kilégzés és belégzés hatására..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!