Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy a mai...

Hogy lehet az, hogy a mai fejlett 21. században még mindig vannak emberek, akik hisznek istenben, meg a szellemekben, meg mindenféle hülyeségben?

Figyelt kérdés
Sokan ebben a rovatban leszólják a tudományos gondolkodást, és olyat is láttam már, hogy valaki egyenesen azt mondta, hogy ami tudomány, az is baromság. Pedig erre van bizonyíték, de az ufo-baromságokra, szellemekre, démonokra, stb. még senki nem tudott épkézláb bizonyítékot eddig felhozni.

2012. aug. 12. 17:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 anonim ***** válasza:
55%

JÉÉÉÉZUSOM!

Tehát ti most azt mondjátok, hogy a lelkiismeret sem bizonyítható?

Kész, én feladom.

Ezen az elven a vese se volt bizonyítható, amíg nem volt MRI.

A lelkiismeret egy érzés. Mint a szerelem, szeretet, gyűlölet, harag. És ennyi.

2012. aug. 12. 19:11
 32/114 anonim ***** válasza:

Ja és nem köthető a lélekhez csak azért, mert lelkiismeretnek hívják.

Az F16-os vadászgép köthető az F-hez? F alakja van?

2012. aug. 12. 19:12
 33/114 anonim ***** válasza:
100%

rejtelmesrengeteg: "Ha nem hiszel az ezoterikusok tapasztalataiban, akkor kísérletezz te magad, és azután tapasztalatból mondhatod hogy ez nincs."

Hogyan kell kísérleti úton megbizonyosodni valaminek a _nemlétéről_??? Mindig csak valami _létét_ szokás vizsgálni és bizonyítani, az ellenkezője lehetetlen. Tulajdonképpen mi indítana arra, hogy feltételezzem tündérek, lidércek, szellemek, démonok és koboldok létét? Mi ilyenkor a kiindulási pont? Miért nem mondjuk a láthatatlan rózsaszín egyszarvú létezését vizsgáljuk?

Nem tudom, érted-e a problémát!

2012. aug. 12. 19:13
 34/114 anonim válasza:
86%
Kérdező... az ilyen dolgokat én se tudom felfogni.Szerintem ez az egész csak önámítás.Feljebb is olvashattad.Mi értelme így élni?Csak élsz aztán megrohadsz a föld alatt?IGEN.De rengeteg ember van,akik ezzel nem képesek szembenézni,rettegnek a haláltól.Vicces hogy pont az olyan emberre akarják rásütni,hogy féli a halált,mint amilyen te vagy.Pedig pont hogy ők rettegnek tőle.Ezért hiszi el a sok naiv ember,amit prédikálnak nekik.Azt is, hogy halál után lesz élet.Nem tudják elfogadni a tényt,hogy leélik (többnyire boldogtalanul) kis életüket,és vége.A vallás segítségével az emberkék reménykedhetnek abban,hogy haláluk után majd valami jó vár rájuk.
2012. aug. 12. 19:14
 35/114 anonim ***** válasza:
Akkor miért kell idekeverni ezt a hülyeséget a kérdéshez? Ennél a kérdésnél a materialista-spirituális "ellentéten" van a hangsúly. Ami véleményem szerint nem is ellentét, hanem egy érme két oldala. Mindkettő érvelés teljesen elfogadható, a dolgok megközelítés más csak. Ha úgy vesszük, hogy a modern természettudományok lineárisan, "vízszintesen" gondolkoznak, az ezotéria pedig "függőlegesen". De teljesen értelmetlen szembeállítani őket, mert nem ugyanaz a cél, nem ugyanazt vizsgálják.
2012. aug. 12. 19:14
 36/114 anonim ***** válasza:
91%

Istengyík: "Newton teljesen valótlanságokat írt. Tömegvonzás nincsen ! Nem vonzzák egymást a tömegek."

Tudod, ugye, hogy ezzel csak magadat járatod le! Természetesen Newton sosem írt semmiféle "tömegvonzásról". Ő a gravitációról írt!

2012. aug. 12. 19:15
 37/114 anonim ***** válasza:
90%
Ismét megérkeztünk a tudomány határterületére. Mi az érzés, azaz érzelem? nem minden érzelemhez köthető hormon. A szeretet boldogsághormont szabadít fel, így testileg is jó az illetőre gondolni. A harag stresszhormont szabadít fel, de az hogy neked azt mondják hogy hülye vagy miért vált ki hormonális hatást? Az irigységnek pl nincs hormonja, mint ahogy az alattomos számító viselkedésnek sem, nem is beszélve például a hit érzéséről. Hiába kutatják évtizedek óta, nem jutnak egyről a kettőre. Nem minden érzelem vált ki biokémiai változást a testben, és ami igen, az sem mindig azonnal. Nem is beszélve a gondolatokról, ahol még nagyobb falba ütköztek a szorgos kutatók. Persze kell kutatni mindezt, mert fontos megérteni hogy a test ezekre hogy reagál. De elég merész feltételezés hogy ilyesmit pusztán a test képes generálni.
2012. aug. 12. 19:15
 38/114 Won ***** válasza:
30%

23-as válasz hülyeség. A tömeggel rendelkező testek vonzzák egymást, csak nagyon kis mértékben. Ezt a gamma, ez egyik, valamint a másik test tömegének szorzatának és a köztük lévő távolság négyzetének a hányadosa. Szóval szerintem olvass utána.

Na látjátok! Én is ezotériával foglalkozok és még se vagyok hülye ilyen téren.

A kettő nem zárja ki egymást.

Aki ezt gondolja, ott baj van....

Won

2012. aug. 12. 19:16
 39/114 anonim ***** válasza:
70%
Vannak a nagyon ostobák,ők egyszerűen azért hisznek bennük,mert ostobák mint a f*szom.Vannak,akik nem ostobák,és úgy gondolják,van az ilyenekben valami.És talán igazuk is van.
2012. aug. 12. 19:18
 40/114 anonim ***** válasza:
Te járatod le magadat, Newton tömegvonzásról írt, ő a gravitációt tekintette annak, de ma már tudjuk hogy ez nem igaz, semmilyen tömeg nem vonzza egymást.
2012. aug. 12. 19:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!