Hogy lehet az, hogy a mai fejlett 21. században még mindig vannak emberek, akik hisznek istenben, meg a szellemekben, meg mindenféle hülyeségben?
Engem az a kérdés foglalkoztat, hogy Te ezt a kérdést miért pont ebben a kategóriában tetted fel?
Mit szeretnél hallani?
Továbbá az is, az Téged miben zavar, hogy ki miben hisz?
Nincs veszélyesebb a modern 21. században a materialista nihilizmusnál. A töretlen tudományos fejlődésbe vetett hitnek mi a célja? Mi az élet értelme szerintük? Leélni 60-70 évet, maximálisan kihasználni mindent, aztán elrohadni a földben? Én is szkeptikus vagyok sok tekintetben, valamint az itt megjelenő kérdések nagy részére is fogom a fejem, viszont ostobaság lenne azt állítani, hogy az emberiség több tízezer évre visszavezethető hitvilága egy az egyben baromság. Lélek nélkül csak biológiailag "programozott" gépek lennénk, akik képesek ugyan a tanulásra, de semmilyen hordozott erkölccsel és tartással nem rendelkeznek. Semmi nem történik ok nélkül, így az emberiség kialakulása sem "véletlen" történt.
Ha megérint egy vers, egy zene, egy film, vagy könnyeket csal a szemedbe egy érzés, akkor már több vagy, mint a természet tökéletesen működő gépezete, ami képletekkel, tudományosan leírható.
Vegyük például a zenét. Megírhatsz te egy dalt szakszerűen úgy, hogy 10 évig konzervatóriumban tanultál, komplexen széttechnikázod, de egy autodidakta módon 1-2 éve zenét tanuló valaki lehet, hogy sokkal mélyebb és tartalmasabb érzéseket ír bele. És ez csak egyetlen példa arra, hogy van rengeteg olyan vonulata az életnek, aminek a leírására és az ok-okozatainak bemutatására nem alkalmasak a természettudományok.
A kérdésedre a válasz nemes egyszerüséggel őszinte bolondok ha most elkezdené valaki terjeszteni hogy augusztus 18.-n jönnek az ufok akkor minden bolond várná
sajnos nincs mit tennni léteznek még ilyenek...
Édes öcsém majd ha megválaszolja nekem azt a kérdést valaki hogy élettelen anyagból hogyan lett élő. Szervetlenből szerves akkor elgondolkodol a kérdés mélységén.
De ne gyere azzal hogy kialakult.. Mert hányd össze azokat az alkotóelemeket amiből mi emberek is vagyunk és várj hogy élő alakuljon ki belőle. Szerintem várhatnál egy darabig.
Nos valami pluszt kapott az anyag ami rábírta hogy éljen.
A vallás az önmagában csak egy tanmese. -Olyan mintha az angol könyvről kérdeznéd hogy igaz e? Persze hogy nem.. A biblia arról szól hogy ne legyél sz@rháziember mert rövid életű leszel. Az hogy a vallás magáévá alakított mindenféle gyülekezeteket az más tészta. Attól hogy hisz valaki egy felsőbb erőbe nem kell hogy higyjél az egyházba.
A szellemekre meg van tudományos magyarázat. Az se az aminek látszik. talán a qvantum fizika és a parapszichológia tudna rá választ adni.
Szóval nagyon nem jól közelíted meg a dolgokat.
Én meg megkérdezem tőled,
Mi értelme az életnek?
Miért jött létre?
Miért olyan buták az emberek hogy nem bírnak közlekedni a távoli világűrbe?
Légyszives a 21. századba magyarázd meg ezeket értelmesen. köszi
Ezt a kérdést pont fordított kontextusban kelltt volna feltenni !
A tudomány amiket kimond, az kb már 100 év múlva, de inkább ma már 10 év múlva rájönnek hogy baromság volt.
A Newtoni fizika azt mondta, hogy a föld vonzza az almát, és a gravitáció az tömegvonzás, aztán Einstein kijelentette hogy ez nem így van, hanem téridő görbület van és teljesen mást mondtak a tudósok ugyanarról. Ma pedig tudjuk hogy ez is baromság, és a mai ismereteink szerint a gravitáció az taszítóhatás. Ugyanez a gondolatmenet érvényes mindenhol a tudományban ! Amit ma megtanulsz, holnapra elévűl. A szelént 50 éve méregnek tartották a szervezetre, ma meg antioxidánsként szedetik emberekkel.
A spiritualitás legalább reális emberi tapasztaláson alapuló ismeretekre épít ! Azt minden felvilágosúlt ember elimseri hogy szellemek vannak, ufók naponta jának ide, lásd mexikói hadsereg, cseh tudományos akadémia, ahol értelmesebb emberek űlnek és jóval iskolázottabb mint az max érettségizett, de talán még az sem kérdező. Tehát jól át kell gondolni a kérdést, mert ostobaság. Istent pedig nem kérdőjelezheted meg, mert kb semmit sem tudsz róla.
Ki vagy te hogy az ezotériát megkérdőjelezed ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!