Hogy lehet az, hogy a mai fejlett 21. században még mindig vannak emberek, akik hisznek istenben, meg a szellemekben, meg mindenféle hülyeségben?
"Az ezotéria pedig sohasem arra törekszik hogy a nagyérdeműnek bizonyítson, mindig az egyén fejlődése áll a középpontban."
Ne haragudj meg érte, de egyre kevésbé tudlak komolyan venni! Tudod, hogy ez az érv minden ezós topikban kábé a tizedik perc körül elhangzik? És tudod mi vele a baj? Az, hogy a messziről jött ember azt mond amit akar. Ha mond valamit, bizonyítsa, vagy ne kábítson. Ha én most azt mondom neked, hogy tetszőleges állat vagy tárgy formájába képes vagyok átváltozni, és tudok teleportálni is, és most légy képében ott ülök a szobád falán a hátad mögött és kileslek, te elhiszed? Vagy megpróbálsz letesztelni (Akkor mondd meg, mit csinálok éppen most!)? Nyilván az utóbbi.
Ha nem kívánod bizonyítékát adni a különleges képességeidnek, akár le se írd. Mert mi másért írnád le, ha nem azért, hogy mások csodáljanak érte? Na, de a csodálat csak akkor fog beindulni, ha elhiszik neked az állításodat, azt pedig nem fogják megtenni, amíg nem bizonyítod.
Én semmi elől nem zárkózom el. Nosza, tégy egy állítást, aztán egyezzünk meg, milyen kísérletet lehet lefolytatni a bizonyításához. Állítsuk fel közösen a szabályokat, amelyet mindketten elfogadunk. Olyan nem lehet a vizsgálat tárgya, amit "elvileg" nem lehet vizsgálni. Pl valami, ami láthatatlan, hallhatatlan, érzékelhetetlen és megfoghatatlan. Mert ami ilyen, azt nyugodtan lehet nem létezőnek könyvelni.
Most rajtad a sor.
75ös válaszoló, a te reposztodat sem lehet komolyan venni, mert ez is ugyanolyan "közhely" mint amilyennek az enyémet mondod. Én nem másoknak hiszem el azt amit állítanak, hanem magamnak hiszem el azt amit bebizonyítottam magamnak.
Az ezoterikus nem azt akarja hogy csodálják, nem akar nóbel díjat kapni, hanem a világ mögöttes tartalmát keresi. Fölösleges erre azt válaszolnod hogy ez is közhely, mert tudom. De arról nem tehetek hogy ez a válasz. Nincsenek különleges képességeim, mert az azt jelentené, hogy van olyasmi amit meg tudok csinálni, de nem tudom miként csinálom. Egyszerű érthető képességeim vannak, amikről tudom miként működnek. Ez minden emberrel így van. Bár van aki azt sem tudja hogy biológiailag hogy működik a teste, az izmai, stb. Nem is akarom azt bizonyítani hogy vannak különleges képességeim. Viszont ha létező készségeimre mondod azt, hogy az nem létezik, akkor tévedsz. Önhibádból, vagy önhibádon kívül. Kb ez olyan mint ha azt mondanád, hogy az izmaim nem képesek atp molekulákat raktározni, hogy hirtelen erőkifejtés esetén kéznél legyenek, csak mert nem tudod hogy ez a folyamat hogyan működik. Feltételezem persze hogy tudod, mert tanítják biológia órán. De ez csak egy példa volt.
Tessék tudomány: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__2607..
Van aki ehhez a szinthez tartozik. De a kitalált reptoid mesék nem fogják elvenni az ezotéria hitelét. A lényeg, hogy fejlődjünk minden szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!