Hogy lehet az, hogy a mai fejlett 21. században még mindig vannak emberek, akik hisznek istenben, meg a szellemekben, meg mindenféle hülyeségben?
Vidiripi
Számomra inkább az érthetetlen hogy ennyi tudás áll rendelkezésre s a vizsgálódó tudósok között még vannak olyanok akik nem hisznek. A teremtésben.
Hú, nem olvasom végig ...
Röviden összefoglalva: valamiért te úgy döntöttél, hogy még egy kicsit maradnál az anyagban leragadva. A szabad akarat ezt lehetővé teszi, tiszteletben tartjuk a döntésedet. Mások viszont már nem anyagban leragadva szeretnének létezni, ezt a döntést neked is illene tiszteletben tartanod.
Előbb vagy utóbb MINDENKI eljut oda, ahol megtalálja Istent. Van, aki nagyobbat kerül, van, aki toronyiránt megy, az út hosszát saját döntéseink sorozata határozza meg.
Namaste :)
Előző, amikor ilyen hozzászólásokkal találkozom, mint a tied, mindig elmosolyodom. Abban igazad van, hogy mindenkinek joga van hinnie, amit hinni akar, és itt meg is álltunk.
Mesélhetsz a képzeletbeli barátodról (mert nagyon sajnálom, a te istened nekem az) és az anyag feletti létről, csak az a szomorú helyzet, hogy te sem rugaszkodsz messzebb az anyagtól, mint a kérdező, vagy én.
Az emberiség évezredekkel ezelőtt kimászott a dzsungelből, és civilizációt alapított, és vele együtt megjelent Bhaal, Loki, Zeusz, Héra, Ketzalkóatl, Odin, Shíva, és még ki tudja mennyi. Mindegyik istenre ugyanúgy esküsznek/esküdtek a hívei, hogy igazi, holott nem lehet mindegyiknek igaza.
És itt vagyunk, a 21. században, amikor már tudjuk, hogy a Biblia sem a Mennyekből hullt alá, hanem a Nyugat-Római Birodalomban szerkesztették össze, tudjuk, hogy a Bibliai istenség előtt és után is beszéltek más istenekről, ugyanolyan hévvel, és mégis, még mindig vannak emberek, akik azt gondolják, hogy ha a több 6999 isten hazugság volt, akkor pont az övék, az az egy lesz igazi.
Lehet, hogy te azt képzeled, hogy az istened egy olyan valami, amelynek fenséges igazsága mindenkit meggyőz, de ki kell hogy ábrándítsalak; nagyon sok ember még csak nem is hallott a Jézuskáról, illetve nagyon sokan csak legyintenek rá, és helyette ki tudja mihez imádkoznak.
Az istened olyan, mint az olcsó borotva: eldobható. Csak kevesebb a haszna. Emberek milliárdjai éltek nélküle, mielőtt egyáltalán kitalálták volna egyes héber törzsek vallási vezetői, és emberek milliárdjai fognak élni majd nélküle, miután már feledésbe merült, és már egy másik istenhez imádkoznak.
Az, hogy leragadsz az anyagban, az nem döntés kérdése. Az történik. Ahogy volt ezer hamis isten, úgy volt ezer hamis túlvilág is, hinni abban, hogy pont a Mennyország és a Pokol léteznek, ugyanolyan értelmetlen, mint hinni a Valhallában, vagy az Örök Vadászmezőkben.
De nyugodj meg, mindig lesznek istenek, akikhez majd lehet imádkozni, és ha szerencséd van, még meg sem próbálnak majd ölni azért, mert nem ugyanahhoz a muksóhoz beszélsz, amikor magadban motyogsz. Ez már csak egy ilyen dolog, az emberek halálfélelme örök, mindig kell nekik egy megnyugtató hazugság, hogy ne aggódj, ha meghalsz, akkor jön a Nirvána/Mennyország/David Hasselhof jakuzzija.
Alighanem ez az, ami soha nem fog megváltozni.
"mert számomra az a hihetetlen, hogy minden csupá biokémiai reakciók és fizikai kölcsönhatások következménye."
Miért?
"Nézz meg egy apró porszemet milyen tökéletes vagy akár a galaxisok működését ahogy forognak és közben haladnak a világűrben minden tökéletesen tervszerűnek tűnik..."
Mégis mi tűnik a galaxisok mozgásában tervezettnek? Ha valaki tervezi, akkor arra igazán figyelhetne, hogy ne ütközzenek össze... merthogy szoktak olyat.
96! Itt valami félreértés lesz, egy szóval sem említettem a Bibliát és a bálványimádó egyházakat sem, ugyanis nem hiszek bennük :) Imádkozni sem úgy szoktam, ahogy azt a vallási gyakorlat megkövetelné :) Nem vallásos vagyok, hanem hívő, nem ugyanaz :)
95 voltam :) Namaste :)
"96! Itt valami félreértés lesz, egy szóval sem említettem a Bibliát és a bálványimádó egyházakat sem, ugyanis nem hiszek bennük :) Imádkozni sem úgy szoktam, ahogy azt a vallási gyakorlat megkövetelné :) Nem vallásos vagyok, hanem hívő, nem ugyanaz :)
95 voltam :) Namaste :)"
És miben is változtat ez azon, hogy amiben hiszel (túlvilági lét, Mikulás, reinkarnáció) az nagy valószínűséggel ugyanúgy téves, mint az intézményesített egyházaké?
Auf Wiedersehen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!