Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az evolúció végső bizonyítéka,...

Az evolúció végső bizonyítéka, racionálisann gondolkodásra ösztönzi az ezotériásokat?

Figyelt kérdés

Zoltán Kvantumfizikus kérdése :

Gyakran olvasom, hogy a szellemből materializálódott az emberi test, meg hogy az aura hozta létre a testet.

Az evolúcióra nem is létezik bizonyíték, mintha az eddigi 100%-os bizonyítékokat figyelmen kívűl hagynák, vagy nem értenék meg a megrögzött spirituális gondolkodók.

Most olyan cikkeket ajánlok figyelmetekbe, mely végső soron némi anyagibb legalábbis logikusabb analizálásra ösztönzi az elmét. Sikeűlt ugyanis olyan kézzelfogható bizonyítékkal is alátámasztani az evolúcióban kételkedőket, mely most végső soron eldönti a vitát.

Az evolúció ugyanis működik visszafelé !

[link]

[link]

2011. aug. 29. 12:59
 11/91 anonim ***** válasza:

Gabriel99 :

Amíg Darwin elmélete jobban van bizonyítva, mint akármelyik földönkívüli teremtette/hozta/segítette az embereket elmélet, addig azt fogom elfogadni. Rajtad a sor, hogy bizonyítsd a te igazadat.

2011. aug. 29. 18:51
 12/91 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, nem veled akarok vitatkozni, mert evolúció párti vagyok,( annak ellenére hogy okkultista is, amivel egyben az okkult evolúciót is vallom) de már tudományos körökben is vannak olyan gondolatok, miszerint a jelenlegi elmélet nem helytálló.

Amúgy javaslom mindenkinek Darwin a Fajok eredete című könyvét :D

2011. aug. 29. 19:13
 13/91 Gabriel99 ***** válasza:
79%

Darwin papa ökörködése egyáltalán nincs bizonyítva, hacsak a csalásokat-hamisításokat nem annak veszitek. pl. piltdowni ember.

még az abiogenezis nevű maszlagot is kitaláltátok, csak h "bizonyítsátok" az evo nyílvánvaló baromságát.

hol vannak az átmeneti formák kövületei? hol a hiányzó láncszem? hát mikor józanodtok már ki ebből az ökörségből?

2011. aug. 29. 20:03
 14/91 anonim ***** válasza:

Gabriel99 :

Voltak csalók, akik híresek akartak lenni, az ilyen idióták mindig előkerülnek valami nagy dolognál. Nem ez alapján kéne megítélni. Találtak azóta elég sok bizonyítékot, nézzük például a mitokondriumot, az embrionális fejlődés hasonlóságait, vagy éppen az Australopithecust.

Laboratóriumi körülmények között már megfigyelték a mikroevolúciót különböző sejteknél. A baktréiumok hihetetlen változóképessége is az elméletet támasztja alá.

Arról már nem is beszélek, hogy a DNS alapos vizsgálatával milyen rokoni szálakat találtak bizonyos élőlényeknél.

2011. aug. 29. 20:25
 15/91 anonim ***** válasza:
72%

Az elvakult ezósokat semmi sem ösztönzi semmiféle gondolkodásra, only write üzemmód, a világnézetük alapjaiban van valami másság, ami miatt az empirikus és természettudományos módszereket nem fogadják el. A gond sajna csak az, hogy semmire sem fognak menni, max ha szerencséjük van, és valami murisabb - amúgy teljesen természetes, mérhető, és leírható - eseménybe nem botlanak bele, és fogják rá, hogy spirituális, mivel nem értik. Igazából fogalmam sincs, hogy képes egy ilyen elvakult ezós egyáltalán életben maradni.

Az evólúciós viták meg viccesek. Neeeeem, az mekkora hüjeség, hogy valami szépen lassan, egymás után, sorban, a körülményekhez alkalmazkodva kialakult, pfujj, nem, az egész világmindenség egyszer csak idepukkant a semmiből készen! Ez sokkal hihetőbb. Egyedül a kreacionisták próbálják meg legalább bizonyítani igazukat, a többiek csak összevissza hadoválnak mindenféle hülyeséget, és mindenről okosan megmondják, hogy nem. De azt már nem, hogy mi igen, és miért.

Amúgy az evolúcióról szerintem totál tévhitben van a nép, kezdve azzal, hogy nem lehet ráfogni azt, ha dugni akarsz. Egyrészt az evolúció nem mond semmit az élet kialakulásáról, csakis a fejlődéséről. A fejlődés nem teleologikus, avagy egy adott cél irányában történő, és pláne nem a minél okosabb meg fejlettebb formára törekszik. Az egyetlen "célja" az adott körülmények közt a lehető legnagyobb túlélés biztosítása az egyednek vagy fajnak. Csupán az élni akarás hajtja. És hogy miért jó, ha valaki él? Nos, ez egy rettentő jó kérdés, és kb az egész spiritualizmus és minden vallás erre épít. De ha egyszer a tudomány rájön, végük. Szerintem nincs semmi extra a dologban, afféle mellékhatásai vagyunk a világnak. Csak épp elég bonyolultak ahhoz, hogy magunkra csodálkozzunk. Aztán harmadrészt ha a biológiai evolúció nem is lenne igaz, magát a mechanizmust sok más területre átvitték, és sikerrel alkalmazzák az üzlettől kezdve a kultúrán át a játékelméletig. Tehát nem olyan rossz dolog az, mint hiszi az egyszeri gyikező. Csakhát tudni és gondolkodni nehéz, nem is teszitek.

2011. aug. 29. 20:54
 16/91 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem épp az ellenkezője. Egy ezost igen agyi-termékenynek találok(máramelyiket), és nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan bírhatja valaki önálló gondolatok nélkül csak annyi kapaszkodással az életébe, hogy "evolúciós csoda! vagyok, hú de jó nekem!". Rejtély.
2011. aug. 29. 23:43
 17/91 anonim ***** válasza:

az elején az viszont elgondolkodtató, ha most újra fán kéne élnünk, és alkalmazkodnánk, az nem-e előrefelé vezető evolúció lenne, úgy értem, hogy hiába volt már egyszer fa, ez nem-e független, mert pl volt egy olyan megfigyelés hogy valahol angliában a nyírfán élő lepkék amik eredetileg fehér rejtőszínűek, átváltoztak feketévé, mert sok volt a gyár, és kormosak lettek a fák, így már csak az a lepke relytőzhetett ami fekete volt, így azok szaporodtak el, de aztán kitisztult a környezet, és megint a fehér lepkéknek volt nagyobb a szaporodási és túlélési esélye, de ez környezetváltozás, és ők se viszafejlődtek fehérré, hanem előrefejlődtek fehérré..

viszont az hogy a madarak csórében gátlással és nem környezetváltásal találták meg az álcsont génjeit, már meggyőző bizonyíték...mondjuk én eddigis inkább voltam evolúciós, mint teremtéses, csak kérdezem, hogy az első, az biztos? nem-e mondható inkább előrefejlődésnek, ha a muslincák igaz megint, de szimplán alkalmazkodtak a környezethez, és nem viszafejlődtek...

bocs megeshet h zavaros voltam..

2011. aug. 30. 01:46
 18/91 anonim ***** válasza:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:54

Szerintem neki tökéletesen igaza van. Ő is taglalja, hogy az evolúció nem áll stabilan a helyén már, és lehet holnap valaki elődrukkol egy sokkal jobb rendszerrel ami megmagyarázza az ehhez kapcsolódó dolgokat de az is lehet, hogy csak ki fogja egészíteni az evolúciós elmélet hiányosságait. Szerintem senki se olyan szakavatott itt, hogy csak úgy leszögezhesse, hogy ez így van vagy nem így van. És utolsó sorban megemlíteném ismét amit már leírtam tegnap, hogy hülyeség volt ezt a kérdést az ezos kategóriába rakni. Látható, hogy egy noha nem szilárd de mégis tudományos alapokon fekvő dolog itt nem állja meg a helyét az ezoterikus dolgok mellett.

2011. aug. 30. 12:03
 19/91 Gabriel99 ***** válasza:
88%

A Piltodown Man (Piltdowni ősember) féle csalás azonban nem volt elszigetelt esemény.

Az elhíresült Nebraska Man (Nebraskai ősember) történetét egyetlen fog alapján építették fel. A fogról később kiderült hogy egy kihalt fajtájú disznóhoz tartozott.

A Java Man-t a 20. század elején találták meg, később kiderült hogy nem volt több mint egy koponya darab, egy combcsont töredék és három örlő fog. A többi a nagy képzelőerővel megáldott párizsi aszfalt munkások elméjéből származott.

A Heidelberg Man egy álkapocs csontból, az áll egy részéből és pár fogból lett kiagyalva. A legtöbb tudós elveti az álkapocscsont hitelességét mert ez nagyon hasonlít egy modern emberi álkapocshoz, ennek ellenére sok evolúcionista azt hiszi hogy ez a lelet 250.000 éves. Megbízható adat hiszen a Hiedelbergi ősember "születésnapját" a jó öreg szénizotópós módszerrel állapították meg. Nem így a Times magazin (1990. Junius 11. száma) szerint. A tudomány szekcióban közzétettek egy cikket a következő címmel: "A Geológusok bemutatják hogy a szénizotópos kormeghatározás sok esetben teljesen téves értékeket szolgáltat".(Beszúrás a fordítótól: Volt olyan mérés ahol az állat feje és farka között a szénizotópos módszer 7000 évet mutatott. Hát jó sokáig haldoklott...)

Szintén nem tekinthető a Neanderthal Man Neander völgyi ősember az evolúció bizonyítékaként. A legutóbbi DNA vizsgálatok kimutatták hogy a kromoszómák nem felelnek meg az emberi kromoszómáknak, de egyeznek a kétlábon járó emberszabású majmokéval.

Mit mond a tudomány?

Itt van pár bölcs gondolat néhány köztiszteletben álló tudóstól:

"Az evolúció tündérmese felnőtteknek. Ez a teória semmiben sem segítette előre a tudomány fejlődését. Teljesen hasznavehetetlen"

(Professor Louis Bounoure, Director of Research, National Center of Scientic Research).

"Az evolúció nem bizonyított és nem bizonyítható"

(Sir Arthur Keith - ő írta a Fajok eredete 100. kiadásának az előszavát.)

"A tudosók akik azt tanítják hogy az evolúció az élet ténye, igazi nagy csalók, és a történet amit előadnak minden idők legnagyobb ámítása."

(Dr. T.N. Tahmisian, Atomic Energy Comission, USA).

2011. aug. 30. 15:57
 20/91 Gabriel99 ***** válasza:
88%

Evolúcióval foglalkozó Paul Kammerer, bécsi biológus nevéhez fűződik egy ismert hamisítás, aki a vizsgált béka talpára tintával egy úgy nevezett „házassági tyúkszemeket” rajzolt. Az evolúció ideológusai a hamisítás leleplezése után is még évtizedeken át azt bizonyítékként használták.

Egy másik hasonló eset. W. Semmerlin 1970-ben egy kísérlet eredményét úgy hamisította meg, hogy a fehér kísérleti egerekre fekete foltokat rajzolt.

Az evolúcióhoz fűződő csalásokhoz az Archaeopteryx lithographica (gyíkfarkú madár) is tartozik – „a század evolúciós találmánya, amely a hiányzó láncszemet jelenti a dinoszaurusz és a madarak között.” Néhány „kiemelkedő” paleontológus az Archaeopteryx lithographica-t „az evolúció titkának régen várt kulcsának” nevezte. Simons bebizonyította, hogy az Archaeopteryx lithographica is egy csalás. A röntgentomográfia által látható volt, hogy „egyes elszigetelt részek ügyesen össze vannak ragasztva”. Ebben a csalásban ötvöződött „a fanatizmus és az elmezavarodás, a bizalommal való visszaélés és az alapjában véve téves gondolatmenet.” Megismétlődött a „piltdowni ember” hamis története!

Egy másik csalás az Anders Meller nevéhez fűződik, aki a „biológiai evolúcióelmélet területén a világ egyik legkiemelkedőbb személyisége”, több mint 450 cikk és néhány könyv szerzője. A Science folyóiratban Vogel G. arról számol be, hogy „…a kormánybizottság olyan következtetésre jutott, hogy Meller felelős az adatok hamisításáért…”. E kapcsán Paul Harevy, biológus evolucionista, az Oxford-i Egyetem tanára, aggodalmát fejezte ki, hogy Meller-nek új eredményeket tartalmazó sok cikke jelent, melyek gyanússá váltak, és ami nyugtalannyitja a kiadókat”.

2011. aug. 30. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!